50+ νέες αλλαγές και δυνατότητες iOS 16.4 [Video]

Η Apple κυκλοφόρησε επίσημα το iOS 16.4 στο κοινό τη Δευτέρα και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι μια μεγάλη κυκλοφορία με πολλές νέες αλλαγές, δυνατότητες, emoji, διορθώσεις σφαλμάτων και πολλά άλλα. Σε αυτό το βίντεο, παρουσιάζω περισσότερες από 50 νέες δυνατότητες. Να είσαι σίγουρος συνδρομή 9to5Mac στο YouTube Για βίντεο σαν αυτό.

Τι νέο υπάρχει στο iOS 16.4;

Όπως αναφέρθηκε, το iOS 16.4 είναι φορτωμένο με νέες προσθήκες. Στο ρολόι μου, περνάω πολλά από ό,τι νέο υπάρχει. Ωστόσο, σε αυτή τη γραπτή ανάρτηση, ήθελα να εξετάσω μερικά ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά.

Πολλές ενημερώσεις συντομεύσεων

Ίσως εκτός του WebKit, του υποκείμενου πλαισίου πίσω από το Safari, η εφαρμογή Shortcuts τραβάει τη μεγαλύτερη προσοχή στο iOS 16.4. Οι νέες ενέργειες συντόμευσης περιλαμβάνουν τη δυνατότητα σίγασης άγνωστων καλούντων, αυτόματη απάντηση κλήσεων, νυχτερινή βάρδια και αληθινό τόνο. Θα βρείτε νέες ενέργειες για να αλλάξετε την Always On Display που βρίσκεται στο iPhone 14 Pro, να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας, να κλειδώσετε την οθόνη και πολλά άλλα.

Περιήγηση βίντεο: 50+ αλλαγές και λειτουργίες iOS 16.4

Εγγραφείτε στο 9to5Mac στο YouTube για περισσότερα βίντεο

Η αγαπημένη μου νέα λειτουργία είναι αφιερωμένη στη λειτουργία ενδοεπικοινωνίας που λειτουργεί με συσκευές iOS και HomePods. Αυτή η νέα εφαρμογή μπορεί να ανακοινώσει ένα εισερχόμενο μήνυμα χρησιμοποιώντας την ενδοεπικοινωνία και να δέχεται αρχεία κειμένου και πολυμέσων και να εξάγει σε όλα τα HomePods του σπιτιού σας.

Ένας υπέροχος τρόπος για να οδηγήσετε το νοικοκυριό σας…

Άλλες αλλαγές συντόμευσης προστέθηκαν στην έκδοση 16.4, όπως η δυνατότητα εύρεσης εγγραφών οθόνης εντός της εφαρμογής Φωτογραφίες, σύνδεσης σε VPN ή εκκίνησης καθορισμένης δράσης στόχου αναπαραγωγής με το Siri. Συμπέρασμα? Αν είστε λάτρης των συντομεύσεων, το iOS 16.4 είναι απαραίτητο.

READ  Ο Punxsutawney Phil κάνει την πρόβλεψή του

Αλλαγές στη διεπαφή χρήστη της εφαρμογής μουσικής

Η εφαρμογή Μουσική δεν λαμβάνει δραστικές αλλαγές στο iOS 16.4, αλλά υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στη διεπαφή χρήστη που μου αρέσουν. Συγκεκριμένα, το αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται όταν προσθέτετε τραγούδια στη βιβλιοθήκη σας ή στην Επόμενη Ουρά, έχει μειωθεί σημαντικά σε μέγεθος και εμφανίζεται πλέον στο κάτω μέρος της διεπαφής. Ένα ενημερωμένο κουμπί ταξινόμησης, μικρότερες μικρογραφίες λίστας αναπαραγωγής και ένα κουμπί προφίλ είναι πλέον διαθέσιμα στην επάνω δεξιά γωνία κάθε καρτέλας της εφαρμογής Μουσική.

Μια ενημερωμένη κυματομορφή δίπλα στο κομμάτι που παίζει αυτήν τη στιγμή

Ωστόσο, η αγαπημένη μου νέα λειτουργία της εφαρμογής Μουσική είναι η βελτιωμένη κυματομορφή που εμφανίζεται με τίτλους κομματιών. Προηγουμένως, η κυματομορφή ήταν μια γενική κινούμενη εικόνα που δεν είχε καμία επίδραση στο τραγούδι που παιζόταν. Στο iOS 16.4, η ενημερωμένη κυματομορφή σχετίζεται άμεσα με τον ήχο που αναπαράγεται.

Καλύτερες προεπισκοπήσεις για το Mastodon στο Message

Αν και το Mastodon είναι ακόμα σχετικά άγνωστο στο κοινό, είναι ήδη ένα ακμάζον μέρος για τους τεχνικούς. Με αυτό, οι σύνδεσμοι Mastodon στο Messages εμφανίζονται πλέον με καλύτερες προεπισκοπήσεις στο iOS 16.4. Μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε να έχει εγκριθεί από τον συνεργάτη της Apple και τον πρώην επικεφαλής του παγκόσμιου μάρκετινγκ Bill Schiller, ο οποίος έκτοτε διέγραψε τον λογαριασμό του στο Twitter και είναι πλέον επίσημα στο Fediverse.

Βελτιώσεις προγράμματος περιήγησης

Από όλες τις αλλαγές στο iOS 16.4, στο WebKit και κατ’ επέκταση, καμία περιοχή δεν έχει τραβήξει περισσότερη προσοχή από το Safari. Όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο WebKit, 16.4 Περιλαμβάνει 135 νέες δυνατότητες ιστού και περισσότερες από 280 Πολωνικές ενημερώσεις.

Ορισμένες από τις πιο προφανείς δυνατότητες που επικεντρώνονται στον ιστό στο iOS 16.4 περιλαμβάνουν υποστήριξη για τη δημιουργία σελιδοδεικτών αρχικής οθόνης απευθείας από προγράμματα περιήγησης τρίτων. Επιπλέον, το άνοιγμα αυτών των σελιδοδεικτών αρχικής οθόνης θα σέβεται πλέον το εγκατεστημένο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης που έχει διαμορφωθεί στις ρυθμίσεις iOS.

READ  Η Ταϊβάν προειδοποιεί για τη «σειρά προκλήσεων» της Κίνας, λέει στις ΗΠΑ να μην περάσουν την κόκκινη γραμμή

Για πρώτη φορά, οι εφαρμογές Ιστού λαμβάνουν πλέον υποστήριξη για ειδοποιήσεις push, και αυτό περιλαμβάνει σήματα ειδοποιήσεων και συμβατότητα με τις λειτουργίες εστίασης του iOS. Αυτή η αλλαγή θα πρέπει να κάνει τις εφαρμογές Ιστού πιο ελκυστικές από ό,τι στο παρελθόν.

Ετικέτα 9to5Mac

Φυσικά, ορισμένες από τις λειτουργίες που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση είναι απλώς μια γεύση από όλα όσα περιλαμβάνονται στο iOS 16.4. Στο βίντεο μου, κοιτάζω πάνω από 50 νέες αλλαγές και δυνατότητες σε αυτήν την τεράστια νέα ενημέρωση. Γενικά, πιστεύω ότι το iOS 16 είδε τις περισσότερες ενημερώσεις από οποιαδήποτε σημαντική έκδοση του iOS που έχουμε δει μέχρι στιγμής, και υπάρχει πιθανότητα να δούμε ακόμη περισσότερες νέες δυνατότητες όπως το iOS 16.5, το οποίο είναι ήδη εδώ. Διατίθεται στην αρχική του έκδοση beta για προγραμματιστές, ωρίμανση.

Ποια είναι η αγαπημένη σας νέα λειτουργία iOS 16.4; Ακουστήστε στα σχόλια παρακάτω με τις σκέψεις σας.

FTC: Χρησιμοποιούμε συνδέσμους αυτόματων συνεργατών που παράγουν εισόδημα. Περαιτέρω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *