Η τιμή του Bitcoin αυξάνεται στα «26.000 $» με όρους USDC – Πόσο ψηλά θα φτάσει το BTC Short Short;

Το Bitcoin (BTC) αρνήθηκε να αφήσει τη στήριξη των 20.000 δολαρίων στις 11 Μαρτίου να πέσει υπέρ, καθώς το Σαββατοκύριακο άνοιξε μια μάχη για το χαμένο έδαφος.

Διάγραμμα Κηροπήγιο 1 ώρας BTC/USD (Bitstamp). Πηγή: TradingView

Το Bitcoin κλονίζει το USDC depeg

Δεδομένα από την Cointelegraph Markets Pro και Εμπορική έκθεση Το BTC/USD έδειξε περίπου 20.200 $ κατά τη στιγμή της γραφής.

Μια σύντομη πτώση κάτω από τα 20.000 δολάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν βραχύβια και το κλίμα φάνηκε πιο σταθερό καθώς το αρχικό κύμα πανικού για τη σταθερότητα της τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών υποχώρησε.

Η κατάρρευση της SVB Financial επέφερε ένα νέο πλήγμα σε ορισμένες εταιρείες κρυπτογράφησης μετά τη Silvergate, η οποία ωστόσο συνέχισε να παίζει.

Αυτή τη φορά η Circle βρέθηκε στο επίκεντρο της κατάρρευσης, με την εταιρεία blockchain να αποκαλύπτει εν μία νυκτί ότι είχε χάσει μέρος του αποθεματικού της για το σταθερό της νόμισμα, USD Coin (USDC), με την SVB.

Το USDC άρχισε αμέσως να υποχωρεί από το δεσμό του σε δολάρια ΗΠΑ και μπορούσε να εξαργυρωθεί μόνο στα 0,91 $ τη στιγμή της σύνταξης, ενώ κάποια στιγμή το Bitcoin έκανε πάνω από 26.000 $ σε αξία USDC στο σημαντικό χρηματιστήριο Kraken.

Διάγραμμα Κηροπήγιο 1 ώρας BTC/USDC (Κρακόν). Πηγή: TradingView

“Εάν το USDC έχει μόνο 90% υποστήριξη, η τιμή ισορροπίας δεν είναι 0,90 $. Η τιμή ισορροπίας είναι ΜΗΔΕΝ”, Corey Clipston, Διευθύνων Σύμβουλος Swan Bitcoin, αντέδρασε.

“Όλοι έχουν ένα κίνητρο να εξαργυρώσουν για $1 το συντομότερο δυνατό. Δεν θέλετε να είστε στο τελευταίο 10% όταν όλα τα χρήματα έχουν ήδη τελειώσει.”

Άλλοι πίστευαν ότι η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη και ότι το USDC, το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς, δεν θα αποτύχει εντελώς.

READ  Τουλάχιστον ένας νεκρός από ανεμοστρόβιλο στην Ιντιάνα

ΕΝΑ ΤιτίβισμαΟ κύκλος είπε ότι έχει άλλους πέντε τραπεζικούς εταίρους για τη διαχείριση των μετρητών του USDC.

Οι χρηματοοικονομικοί δείκτες αντανακλούν το κλίμα FTX

Πέρα από το USDC, τα νεύρα ήταν αναμενόμενα υψηλά μεταξύ των εμπόρων.

Σχετικά: Η αστάθεια USDC του Circle έχει επίδραση ντόμινο στα DAI, USDD Stablecoins

Μέση τιμή Οικονομικές αναλογίες Ήταν οι πιο αρνητικές από το FTX τον Νοέμβριο του 2022, υποδεικνύοντας μια ισχυρή πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν ακόμη περαιτέρω απώλειες για το Bitcoin.

Γράφημα μέσου ποσοστού χρηματοδότησης Bitcoin. Πηγή: Goinglas

Αναλύοντας τις επιπτώσεις, ωστόσο, ο σχολιαστής TedalxMacro υποστήριξε ότι ένα υψηλότερο επίπεδο πτωτικής προκατάληψης θα μπορούσε να τροφοδοτήσει υψηλότερη «σύντομη πίεση» σε BTC/USD.

“Η αγορά είναι ακόμα πολύ μικρή εδώ. Αυτό θα μπορούσε να τροφοδοτήσει μια βραχυπρόθεσμη δοκιμή τουλάχιστον 21,4 χιλιάδων BTC”, αναφέρεται σε μέρος ενός tweet. Σύμφωνα με.

Το Tedtalksmacro πρόσθεσε ότι μια συρρίκνωση είναι ήδη «καλά σε εξέλιξη» με βάση την ανάκαμψη του Bitcoin από το χαμηλό πολλών εβδομάδων κάτω από το όριο των 20.000 $.

Άλλοι δημοφιλείς συμμετέχοντες στην αγορά τάχθηκαν υπέρ μιας απόσυρσης βραχυπρόθεσμα.

“Στη σημερινή τρέλα, το Bitcoin πάει καλά. Αναμένω άλλη μια πτώση στην προσωρινή ζώνη υποστήριξης των 19.200 $”, Crypto Tony είπε οπαδούς.

Διάγραμμα BTC/USD. Πηγή: Crypto Tony/ Twitter

Οι απόψεις, οι απόψεις και οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν είναι των συγγραφέων και δεν αντικατοπτρίζουν ούτε αντιπροσωπεύουν απαραίτητα τις απόψεις και τις απόψεις της Cointelegraph.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *