Ένα κύμα καύσωνα θα φέρει τις θερμοκρασίες έως και 130 βαθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο



CNN

Ένα ήδη επικίνδυνο κύμα καύσωνα που διαρκεί μια εβδομάδα θα επιδεινωθεί μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο Ένας θόλος θερμότητας Εντείνει και φθάνει στο μέγιστο της ισχύος σε περιοχές των δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο θόλος θερμότητας είναι πολύ ισχυρός Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Φοίνιξ Το ονόμασε «ένα από τα ισχυρότερα συστήματα υψηλής πίεσης που έχει δει ποτέ η περιοχή». Συσσωρεύοντας και εντείνοντας τα περισσότερα από 1.000 ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας που έχουν καταρριφθεί στις ΗΠΑ από τον Ιούνιο, περίπου 100 ρεκόρ θερμότητας ενδέχεται να πέσουν σήμερα το Σαββατοκύριακο.

Περισσότεροι από 90 εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν τώρα το πρώτο ακραίο κύμα καύσωνα του έτους μετά την επέκταση του θόλου θερμότητας σε μέρη όπως η Καλιφόρνια.

Το Τέξας, η Φλόριντα και πολλά άλλα βιώνουν επικίνδυνη ζέστη εδώ και εβδομάδες Αριζόνα, όπου Φοίνιξ Βρίσκεται στη μέση ενός σερί ρεκόρ 110 μοιρών στη σειρά. Η χαμηλή θερμοκρασία στο Φοίνιξ δεν έπεσε κάτω από τους 90 βαθμούς για οκτώ συνεχόμενες ημέρες, ένα ακόμη ρεκόρ.

Δείχνει πώς οι πιο ζεστές περιοχές συγκρίνονται με τον μέσο όρο, με τις πιο σκούρες αποχρώσεις να υποδηλώνουν περισσότερη θερμότητα.

Η ζέστη θα είναι τόσο έντονη που οι μετεωρολόγοι συμβούλεψαν τους κατοίκους του Λας Βέγκας να αποφύγουν να βγαίνουν έξω από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., με την πόλη να προβλέπει την υψηλή θερμοκρασία των 117 βαθμών όλων των εποχών την Κυριακή. Δεν κάνει πολύ κρύο τη νύχτα, με χαμηλές θερμοκρασίες κοντά στους 90 βαθμούς – Μια ιδιαίτερα επικίνδυνη παρενέργεια Κλιματική κρίση.

Ακόμη και η Κοιλάδα του Θανάτου της Καλιφόρνια, το πιο ζεστό μέρος στη Γη, θα μπορούσε να φτάσει σε ένα σπάνιο ύψος την Κυριακή με δυναμικό 130 βαθμών, είπαν στο CNN οι μετεωρολόγοι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Έχει συμβεί μόνο μερικές φορές, μία από αυτές Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως 134 μοίρες.

READ  Οι μετοχές αναμειγνύονται καθώς ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχωρεί, η στερλίνα ζυγίζει

Τέτοια ακραία ζέστη είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο, τα σημάδια της οποίας παίρνουν τη φετινή βαθμολογία του παγκόσμιου ρεκόρ: «άνευ προηγουμένου». Ζέστη των ωκεανών στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα και στο Βόρειος Ατλαντικός; Ρεκόρ ζέστης στο Πεκίνο, τι θα γίνει Ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια στην Κίνα; Απαιτείται ισχύς εγγραφής Και η ζέστη στο Τέξας. Και α συνεχίζεται Κύμα καύσωνα «Κέρβερος».Οι ευρωπαϊκές θερμοκρασίες απειλούν να ρίξουν τα ρεκόρ.

Εξαρτάται από το τι μπορεί να είναι Η πιο καυτή χρονιά στην ιστορία.

Αυτά τα αρχεία προσθέτουν κάτι πολύ σοβαρό στην ανθρώπινη υγεία, λένε οι γιατροί.

«Μην κάνετε λάθος: αυτή η ζέστη είναι θανατηφόρα και το να είσαι σε αυτήν για μεγάλες χρονικές περιόδους είναι θανατηφόρο», δήλωσε στο CNN ο Δρ Μάθιου Λέβι από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Οι ακραίες θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια θερμότητας μέσα σε 20 έως 30 λεπτά για άτομα που κάνουν οτιδήποτε κοπιαστικό έξω, επειδή η ζέστη λειτουργεί ως «τέλεια καταιγίδα» που υπερφορτώνει το σώμα μέχρι τελικά να βραχυκυκλώσει και στη συνέχεια να σβήσει, είπε ο Levy. Η διάρκεια είναι ακόμη μικρότερη για όσους είναι πιο ευάλωτοι στη ζέστη, όπως οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας.

Η καύσωνα αποτελεί σοβαρή ανησυχία αυτό το Σαββατοκύριακο για εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε μεγάλες περιοχές του μετρό όπως το Φοίνιξ και το Λας Βέγκας.

Οι πληθυσμοί μειώνονται σε όλη τη Νοτιοδυτική και την Κεντρική Κοιλάδα της Καλιφόρνια Μια σπάνια «ακραία» κατάσταση Κίνδυνος ζέστης Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

READ  Η Tesla μειώνει τις τιμές καθώς οι πωλήσεις υποχωρούν στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές αγορές

Ο “ακραίος κίνδυνος θερμότητας” είναι το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου για τη ζέστη, παρόμοιο με το “υψηλού κινδύνου” για τους τυφώνες και είναι μια προειδοποίηση για σημαντικές επιπτώσεις θερμότητας που απαιτούν προετοιμασία.

Αυτές οι περιοχές πρέπει να προετοιμαστούν για αιχμές που σχετίζονται με τη ζέστη στις επισκέψεις ER, πιθανές διακοπές ρεύματος από τη ζήτηση και θερμοκρασίες που μπορεί να γίνουν επικίνδυνα υψηλές. Εξωτερικοί εργαζόμενοι Και αυτά χωρίς αξιόπιστη ψύξη.

Ο Levy είπε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς κάνοντας συχνά διαλείμματα ενυδάτωσης, φορώντας ρούχα που αντανακλούν τον ήλιο και έχοντας ένα «σύστημα φίλων». Για όσους δεν έχουν αξιόπιστη ψύξη, προτείνει Εντοπισμός κέντρου ψύξης Και έχετε ένα σχέδιο για να φτάσετε εκεί πριν προκύψει η ανάγκη.

Όλες οι περιοχές με κόκκινο χρώμα θα είναι πάνω από 90 βαθμούς το Σάββατο.

Πριν από το τελευταίο κύμα, η ζέστη είναι ήδη εκεί Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν Ο Φίνιξ σκοτώθηκε στην κομητεία Μαρικόπα φέτος 425 πέρυσι. Η πόλη άνοιξε «κέντρα ανάπαυσης» για να προσφέρει ανακούφιση και το κράτος ζητά από τους κατοίκους να αποθηκεύουν τα οχήματά τους στο νερό.

Η ζέστη δεν θα σταματήσει μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο, ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες κορυφώνονται: για μεγάλο χρονικό διάστημα Επισκόπηση θερμοκρασίας Το Κέντρο Πρόγνωσης Καιρού ζητά θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές στη Νότια Καλιφόρνια, τη Νοτιοδυτική, τη Νότια Φλόριντα και τη Φλόριντα την επόμενη εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *