Οι μετοχές αναμειγνύονται καθώς ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχωρεί, η στερλίνα ζυγίζει

  • Οι αμερικανοί καταναλωτές εξακολουθούν να ξοδεύουν, υποστηρίζοντας την οικονομική εμπιστοσύνη
  • Το Χονγκ Κονγκ παρατείνει την πτώση καθώς οι προοπτικές για την Κίνα σκοτειναίνουν

ΣΥΔΝΕΪ, 19 Ιουλίου (Reuters) – Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αλλού αυξήθηκαν καθώς ο βρετανικός πληθωρισμός ήταν εκπληκτικά αργός για ένα διάστημα και τα αμερικανικά στοιχεία τροφοδότησαν ελπίδες ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα αποφύγει την ύφεση.

Ο βασικός βρετανικός ΔΤΚ μειώθηκε στο 7,9% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο έναντι προσδοκιών για 8,2%. Ο δομικός πληθωρισμός υποχώρησε στο 6,9% από το υψηλότερο επίπεδο τριών δεκαετιών του 7,1%. Η στερλίνα υποχώρησε 0,6% στα 1,2962 δολάρια και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης FTSE αυξήθηκαν κατά 0,5%.

Νωρίτερα, ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας ( .MIAPJ0000PUS ) υποχώρησε 0,6% με πτώση 1,2% για το Χονγκ Κονγκ ( .HSI ).

Ο Ιαπωνικός Nikkei (.N225) σημείωσε άνοδο 0,9% φθάνοντας στο υψηλό δύο εβδομάδων. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ ήταν σταθερά και τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν 0,3%.

Τα βασικά στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ ήταν κάτω από τις προβλέψεις, αλλά οι βασικές πωλήσεις εξαιρουμένων των τροφίμων, των καυσίμων και των δομικών υλικών αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Ιούνιο και οι οικονομολόγοι αύξησαν τις προβλέψεις για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ).

“Μπορείτε να αισθανθείτε την πιθανότητα μιας ήπιας προσγείωσης”, δήλωσε ο Tapas Strickland, επικεφαλής των οικονομικών της αγοράς στην Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας στο Σίδνεϊ. “Ο βασικός πληθωρισμός μειώνεται και υπάρχει δυναμική από τους καταναλωτές.”

READ  Τι συνέβη με τις ζημιές που οφείλονται στις οικογένειες των θυμάτων του OJ Simpson;

Ο ιχνηλάτης του GDP Now της Atlanta Fed ανέφερε ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,4% το δεύτερο τρίμηνο, ελαφρώς υψηλότερο από την πρόβλεψη 2,3% πριν από μια εβδομάδα.

Οι μετοχές των μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ σημείωσαν απότομη άνοδο λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων. Οι μετοχές της Microsoft (MSFT.O) σημείωσαν άνοδο 4%, προσθέτοντας 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε πληρωμές για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο λογισμικό γραφείου της, ένα μεγάλο πρώτο βήμα στη δημιουργία εσόδων από τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Tesla (TSLA.O), η Goldman Sachs (GS.N) και η Netflix (NFLX.O) ανέφεραν κέρδη την Τετάρτη.

Ο πληθωρισμός πέφτει

Ο βρετανικός πληθωρισμός είναι η τελευταία αρνητική έκπληξη στις μεγάλες οικονομίες, μετά τον Καναδά την Τρίτη και τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Αν και εξακολουθεί να είναι δυσάρεστα υψηλό, ένα προσωρινό ράλι στους χρυσούς θα μπορούσε να παραταθεί εάν οι έμποροι επιμείνουν σε λιγότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Καθώς το δολάριο διολίσθησε, η στερλίνα υποχώρησε 0,6% στις 86,66 πένες ανά ευρώ σε 1-1/2 μήνες.

Ήταν μια διαφορετική ιστορία στη Νέα Ζηλανδία, όπου ο πληθωρισμός ήταν 6% σε ετήσια βάση, πιο αργός από 6,7% πριν από έναν μήνα, αλλά πάνω από τις προσδοκίες. Αυτό ώθησε τα επιτόκια ανταλλαγής δύο ετών σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς οι αγορές τιμολόγησαν τα επιτόκια.

Το δολάριο Νέας Ζηλανδίας αυξήθηκε στα 0,6315 δολάρια καθώς το δολάριο ΗΠΑ αυξήθηκε με μικρή βοήθεια από το ασθενέστερο ευρώ.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κλάους Κνοτ δήλωσε την Τρίτη ότι οι αυξήσεις πέρα ​​από τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας δεν είναι «σε καμία περίπτωση βέβαιες», ρίχνοντας το ευρώ από το υψηλό 17 μηνών. Τελευταία διαπραγματεύθηκε στα 1,2220 $.

READ  Σχολεία του Λος Άντζελες και 30.000 εργαζόμενοι κατέληξαν σε δοκιμαστική συμφωνία μετά την απεργία

«Είναι η πρώτη φορά που ένα γνωστό γεράκι εντός της ΕΚΤ υποστήριξε την άποψη της αγοράς ότι πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου πεζοπορίας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Chris Weston, επικεφαλής έρευνας στον χρηματιστή Pepperstone στη Μελβούρνη.

Τα σχόλια οδήγησαν σε ένα ράλι στα ευρωπαϊκά ομόλογα, τα χρυσά ομόλογα και τα ομόλογα που επεκτάθηκε και στα ασιατικά κράτη την Τετάρτη.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,7717%. EUR/GVD

Το γεν έπεσε στο χαμηλό μίας εβδομάδας στα 139,43 ανά δολάριο και τα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα σημείωσαν ράλι αφού ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας επέμενε στο σενάριό του λέγοντας ότι οι αλλαγές πολιτικής απέχουν ακόμη λίγο χρόνο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent διαμορφώθηκαν στα 79,42 δολάρια το βαρέλι μετά τα κέρδη της Τρίτης. Ο χρυσός διατήρησε τα κέρδη καθώς οι αποδόσεις υποχώρησαν και αγόρασε 1.975 δολάρια η ουγγιά.

Μοντάζ από τους Lincoln Feast, Jamie Freed και Sam Holmes

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *