Αποσπάσματα από τη σκληρή απόφαση που επιτρέπει στην DA Fannie Willis να προχωρήσει στην υπόθεση παραβίασης των εκλογών της Τζόρτζια Τραμπ



CNN

Ο κριτής ήταν ο Scott McAfee επιτρέπω Η εισαγγελέας της κομητείας Fulton, Fannie Willis, έπρεπε να ακολουθήσει την υπόθεση παραβίασης εκλογών εναντίον του Donald Trump – αλλά αναγκάστηκε να χάσει τον ειδικό εισαγγελέα Nathan Wade μετά από μια τεταμένη δίμηνη δίκη για την υποτιθέμενη σχέση του Willis και του Wade.

Είναι μια τεχνική νομική νίκη γιατί ο Γουίλις μπορεί να μηνύσει τον Τραμπ και άλλους 14 μαζί με ολόκληρο το γραφείο του.

Αλλά ακόμα Η γνώμη του McAfee 23 σελίδων Είναι μια έντονη επίπληξη για τις ενέργειες του εισαγγελέα και δεν είναι σαφές εάν ο Τραμπ θα αντιμετωπίσει μια ακρόαση πριν από τον Νοέμβριο σχετικά με τις ενέργειές του μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο McAfee αποφάσισε ότι ούτε ο Wade ούτε ο Willis πρέπει να αποχωρήσουν από την υπόθεση επειδή οι συνθήκες της σχέσης τους «μυρίζουν άσχημα». Ο Γουέιντ έστειλε την επιστολή παραίτησής του ώρες αργότερα, λέγοντας ότι παραιτείται «για το συμφέρον της δημοκρατίας, της δέσμευσης στον αμερικανικό λαό και για να προχωρήσει γρήγορα αυτή η υπόθεση».

Ακολουθούν τα αποσπάσματα από την ετυμηγορία της Παρασκευής:

Ο Willis επιβιώνει, αλλά ο DA και η περίπτωσή του έχουν πληγωθεί

Αν και η Γουίλις επέζησε μιας πρόκλησης αποκλεισμού, η παράκαμψη για τη σχέση της με τον Γουέιντ άφησε λεκέ στην υπόθεσή της, τόσο στο δικαστήριο – οι πιθανοί ένορκοι μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με το επεισόδιο – όσο και στο ευρύτερο κοινό, ψηφίζοντας για το αν θα επιστρέψει. Τραμπ στον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο.

Ο McAfee άσκησε έντονη κριτική στη σχέση του Willis και του Wade, περιγράφοντάς την ως αποτέλεσμα «κακών επιλογών».

Ωστόσο, «η νομοθεσία της Γεωργίας απλώς δεν επιτρέπει τη διαπίστωση πραγματικής σύγκρουσης για λανθασμένες επιλογές — ακόμη και επανειλημμένα», έγραψε.

Η σχέση τους μπήκε στο επίκεντρο της υπόθεσης τον Ιανουάριο, όταν ο συγκατηγορούμενος Μάικ Ρομάν κατέθεσε πρόταση αποκλεισμού του Γουίλις για ισχυρισμούς για «ανάρμοστη» σχέση.

Κατά τη διάρκεια πολλών ακροάσεων, ο McAfee άκουσε τη μαρτυρία για τη σχέση τους και τα χρήματα που έβγαζε ο Wade σε ταξίδια που έκαναν μαζί, με τους κατηγορούμενους να δείχνουν ότι οι κατηγορούμενοι ωφέλησαν οικονομικά τον εισαγγελέα της περιφέρειας από τη σχέση τους, αλλά ο Willis απάντησε ότι ο Wade πληρώθηκε σε μετρητά.

02:15 – Πηγή: CNN

«Αυτό το πράγμα μυρίζει»: το CNN αναλύει τα λόγια του δικαστή στην απόφαση της Fannie Willis

Τόσο ο Γουίλις όσο και ο Γουέιντ πήραν τη θέση – και η εμφάνιση του Γουίλις ήρθε σε μια ασυνήθιστη στιγμή όταν είπε ότι ανυπομονούσε να πάει στην αίθουσα του δικαστηρίου και να καταθέσει, προσφέροντας μια οργισμένη απάντηση στους εισαγγελείς που του απήγγειλαν κατηγορίες.

Στην απόφασή του την Παρασκευή, ο δικαστής χαρακτήρισε την πύρινη μαρτυρία του Γουίλις ως «αντιεπαγγελματική».

«Αυτό το εύρημα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί αυτό το κραυγαλέο σφάλμα κρίσης ή τον αντιεπαγγελματικό τρόπο κατάθεσης του εισαγγελέα κατά την ακρόαση των αποδεικτικών στοιχείων», έγραψε ο δικαστής.

Η απόφαση της Παρασκευής αντιπροσωπεύει μια μερική νίκη σε μια προσπάθεια να καθυστερήσουν τέσσερις από τις ποινικές δίκες του πρώην προέδρου και να αντιστραφούν τα πράγματα στους εισαγγελείς που τον κατηγόρησαν.

Οι δικηγόροι του Τραμπ προσπάθησαν με επιτυχία να καθυστερήσουν και τις τέσσερις ποινικές έρευνες που θα μπορούσαν να παραγκωνίσουν τον πρώην πρόεδρο από την προεκλογική εκστρατεία φέτος.

Η υπόθεση της παραβίασης των εκλογών του Τραμπ βρίσκεται σε αναμονή στην Ουάσιγκτον, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει επιχειρήματα σχετικά με τις αξιώσεις ασυλίας του πρώην προέδρου τον Απρίλιο. Ένας δικαστής που διορίστηκε από τον Τραμπ αναμένεται να ορίσει νέα ημερομηνία ακρόασης τις επόμενες ημέρες μετά τη διεξαγωγή ακρόασης πριν από δύο εβδομάδες για να συζητήσει το χρονοδιάγραμμα της υπόθεσης διαβαθμισμένων εγγράφων στη Φλόριντα.

Στη Νέα Υόρκη, η πρώτη ποινική δίκη του Τραμπ πρόκειται να ξεκινήσει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, αποφάσισε δικαστής την Παρασκευή καθυστέρησε τη δίκη Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Απριλίου, μετά από δεκάδες χιλιάδες νέες σελίδες αποδεικτικών στοιχείων που παραδόθηκαν από το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν.

Η καθυστέρηση δεν είναι η μόνη ευκαιρία του Τραμπ για προστασία. Η ομάδα του βρήκε τρόπους να υπονομεύσει τις δεκάδες ποινικές κατηγορίες του Τραμπ κατά των εισαγγελέων και να σπείρει δυσπιστία στο ίδιο το νομικό σύστημα.

«Μια σύγκρουση στην άποψη του κοινού περί δικαιοσύνης απειλεί την εμπιστοσύνη στο νομικό σύστημα», έγραψε ο McAfee την Παρασκευή. «Όταν αυτός ο κίνδυνος είναι ανεξέλεγκτος, υπονομεύει τη νομική και ηθική δύναμη της ήδη εύθραυστης κυβέρνησής μας».

Ο McAfee είπε ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της σχέσης μεταξύ του Wade και του Willis – κάτι που οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι συνέβη πριν από την πρόσληψη του Wade το 2021 – και τα χρήματα που πλήρωσε ο Wade όταν έκαναν μαζί ταξίδια.

Ωστόσο, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία για τους ισχυρισμούς εναντίον τους.

«Τα εύλογα ερωτήματα σχετικά με το εάν ο εισαγγελέας και ο επιλεγμένος επικεφαλής SADA διέπραξαν ψευδορκία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της σχέσης τους δικαιολογούν περαιτέρω τη διαπίστωση ανάρμοστων και την ανάγκη να καταβληθούν ανάλογες προσπάθειες για να το θεραπεύσουν», έγραψε ο McAfee.

Ωστόσο, ο McAfee πρόσθεσε: «Τελικά, η απόρριψη του κατηγορητηρίου δεν είναι η κατάλληλη λύση για να διαλύσει επαρκώς το οικονομικό νέφος της ανάρμοστης και πιθανής αδικίας που βρίσκεται εδώ».

Ο McAfee έγραψε ότι ένας βασικός παράγοντας ήταν ότι η μαρτυρία και τα στοιχεία του Willis που αποδεικνύουν οικονομικό κέρδος από τον Wade «δεν ήταν κίνητρο από την πλευρά του εισαγγελέα της περιφέρειας για τη δίωξη και δίωξη αυτής της υπόθεσης».

Η McAfee έγραψε ότι δεν υπάρχουν αρχεία που να δείχνουν ότι ο Willis πλήρωσε τον Wade ως αποζημίωση για διακοπές που έκαναν μαζί, αλλά ότι ισχυρίζεται ότι του πλήρωσε σε μετρητά «δεν είναι εγγενώς απίθανο».

«Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν προσκομίσει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ότι τα έξοδα δεν «κατανεμήθηκαν περίπου ισομερώς»», έγραψε ο δικαστής.

Ο McAfee κατέστησε σαφές στην απόφασή του την Παρασκευή ότι εάν ο Wade προχωρήσει στην υπόθεση, η έννοια των “συμβιβαστικών επιπτώσεων” θα συνεχιστεί στην υπόθεση εναντίον του Trump και άλλων.

Αν και ο δικαστής έδωσε στον Γουίλις την επιλογή να αφαιρέσει τον εαυτό του ή τον Γουέιντ από την υπόθεση, στην πραγματικότητα δεν υπήρχε επιλογή: Αν ο Γουίλις επέλεγε να αφαιρέσει το γραφείο του από την υπόθεση, θα μεταφερόταν στο Συμβούλιο Εισαγγελέων της Τζόρτζια — μια κίνηση που θα είχε γίνει. Ανάλογα με το ποιος είναι υπεύθυνος, μια περίπλοκη υπόθεση απάτης μπορεί να εκτροχιαστεί επικίνδυνα.

“Ένας ξένος μπορεί εύλογα να σκεφτεί ότι ο εισαγγελέας της περιφέρειας δεν άσκησε πλήρως την ανεξάρτητη επαγγελματική του κρίση χωρίς να διακυβεύσει τις συνέπειες. Όσο η υπόθεση Wade παραμένει, αυτή η αδικαιολόγητη γνώμη παραμένει”, έγραψε ο McAfee.

Ο δικαστής επέπληξε τον Γουέιντ που δεν αποκάλυψε τη σχέση της με τον Γουίλις στη διαδικασία διαζυγίου της, υπονοώντας ότι δημιουργεί τη δημόσια αντίληψη ότι μπορεί να συνεχίσει να κρύβει μια οικονομική ή ρομαντική σχέση με τον Γουίλις.

«Η μη δεσμευτική εξήγηση του Γουέιντ για τις πλημμεληματικές ακροάσεις που υπέβαλε στο εκκρεμές διαζύγιο δείχνει την επιθυμία του να αποκρύψει ακατάλληλα τη σχέση του με τον εισαγγελέα», έγραψε ο ΜακΑφι. «Καθώς η υπόθεση προχωρά, το λογικό κοινό μπορεί εύκολα να αναρωτηθεί αν οι δικαστικές συμφωνίες αποδίδουν με κάποιο τρόπο τον εισαγγελέα ή αν το ειδύλλιο έχει αναζωπυρωθεί».

Στην επιστολή παραίτησής του προς τον Γουίλις την Παρασκευή, ο Γουέιντ δήλωσε περήφανος για τη δουλειά της ομάδας του.

«Το κράτος δικαίου και η πρόοδος της δημοκρατίας ήταν πάντα το βόρειο αστέρι των συντονισμένων προσπαθειών μας να διώξουμε όσους φέρεται να προσπάθησαν να ανατρέψουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Γεωργίας το 2020», είπε.

Αποδεχόμενος την παραίτηση του Γουέιντ, ο Γουίλις ευχαρίστησε τον πρώην ειδικό του σύμβουλο για το έργο του.

«Θα θυμάμαι πάντα —και θα υπενθυμίζω σε όλους— το θάρρος σας να προχωρήσετε στην έρευνα και τη δίωξη των ισχυρισμών ότι οι κατηγορούμενοι σε αυτή την υπόθεση συμμετείχαν σε συνωμοσία για την ανατροπή των προεδρικών εκλογών της Γεωργίας το 2020», έγραψε ο Γουίλις.

«Σας συγχαίρω για τον επαγγελματισμό και την αξιοπρέπεια που επιδείξατε τις τελευταίες 865 ημέρες, μένοντας απειλές εναντίον σας και της οικογένειάς σας, καθώς και αδικαιολόγητες επιθέσεις στη φήμη σας ως δικηγόρου στα μέσα ενημέρωσης και στο δικαστήριο», πρόσθεσε. .”

Σε μια επανειλημμένη καταδίκη των ενεργειών του εισαγγελέα, ο McAfee έγραψε την Παρασκευή ότι ο Willis Παρατηρήσεις σε εκκλησία στην περιοχή της Ατλάντα τον Ιανουάριο Για την υπόθεση «νομικά ακατάλληλη».

Προειδοποίησε επίσης για το ενδεχόμενο μιας εντολής φίμωσης εναντίον του Γουίλις στο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας νωρίτερα φέτος, ο Willis υπερασπίστηκε τον Wade, λέγοντας ότι στοχοποιήθηκε επειδή ήταν «μαύρος».

Η ομιλία του Ιανουαρίου ήταν ένα από τα επεισόδια που ανέφεραν οι κατηγορούμενοι στην προσπάθειά τους να ακυρώσουν τον Γουίλις, ο οποίος είπε ότι καταδίωκε δημόσια τον Τραμπ και τους συγκατηγορούμενους του και θα μπορούσε να προδικάσει την υπόθεση.

Ο Γουίλις είπε αργότερα στα δικαστήρια ότι όταν έκανε αυτά τα σχόλια, δεν αναφερόταν στην κριτική των κατηγορουμένων στην αγωγή του για νοθεία των εκλογών, συμπεριλαμβανομένου του Τραμπ.

Ο McAfee είπε ότι τα σχόλια ήταν τόσο μακριά από μια δίκη των ενόρκων που «δεν μπορούσε να διατηρηθεί η μόνιμη κηλίδα της επιτροπής ενόρκων» και ότι «το δικαστήριο δεν μπορούσε να διαπιστώσει ότι η ομιλία ξεπέρασε τα όρια για να αρνηθεί στους κατηγορούμενους την ευκαιρία για δίκαιη δίκη ή απαιτούν έκπτωση του εισαγγελέα».

“Αλλά εξακολουθεί να είναι νομικά ακατάλληλο”, έγραψε ο McAfee στην απόφασή του την Παρασκευή. «Η προσφορά αυτού του είδους της κοινής γνώμης δημιουργεί επικίνδυνα νερά για τον εισαγγελέα της περιφέρειας να προχωρήσει περαιτέρω».

Σχετικά με το ενδεχόμενο διαταγής φίμωσης, ο δικαστής πρόσθεσε: «Μπορεί να έχει έρθει η ώρα για μια εντολή που περιορίζει την αναφορά της υπόθεσης σε οποιοδήποτε δημόσιο φόρουμ για να αποτραπεί η μεροληπτική δημοσιότητα, αλλά δεν είναι αυτή η πρόταση ενώπιον του δικαστηρίου προς το παρόν».

Οι Devan Cole, Jason Morris και Nick Valencia του CNN συνέβαλαν σε αυτήν την αναφορά.

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με πρόσθετες ενημερώσεις.

READ  Μυστηριώδεις αγνώστων στοιχείων Ήχοι που καταγράφηκαν στη Στρατόσφαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *