Ελεύθερη γυναίκα που καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση για εκλογική νοθεία!

Σε μια υπόθεση που πυροδότησε οργή από τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων ψήφου εδώ και χρόνια, ένα εφετείο του Τέξας την Πέμπτη ανατράπηκε και αθώωσε μια γυναίκα που καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για παράνομη ψηφοφορία προσωρινών ψηφοδελτίων στις εκλογές του 2016.

Η απόφαση έρχεται δύο χρόνια αφότου το Δικαστήριο Ποινικού Εφετείου του Τέξας, το ανώτατο ποινικό δικαστήριο της πολιτείας, έκρινε ότι ένα κατώτερο εφετείο, το Second Circuit, έκρινε λάθος ότι ο Crystal Mason καταδικάστηκε για παράνομη ψηφοφορία το 2018.

Η κυρία Μέισον, 49 ετών, από το Φορτ Γουόρθ, κατηγορήθηκε για παράνομη ψήφο στις γενικές εκλογές του 2016. Η ψήφος δεν καταμετρήθηκε ποτέ επίσημα και η κυρία Μέισον επέμεινε ότι δεν ήξερε ότι δεν είχε δικαίωμα ψήφου και ενήργησε σύμφωνα με τη συμβουλή ενός εργαζόμενου στην κάλπη που της είπε ότι μπορούσε να ψηφίσει.

Η κυρία Μέισον, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση, άσκησε έφεση κατά της καταδίκης της. Το 2020, ένα δεύτερο εφετείο έκρινε ότι το αν γνώριζε ή όχι ότι δεν είχε δικαίωμα ψήφου ήταν «άσχετο με την υπόθεση».

Αλλά το 2022, το Εφετείο Ποινικών Δικαστηρίων διαφώνησε και ζήτησε από ένα κατώτερο δικαστήριο να επανεξετάσει την υπόθεση. Ανέφερε ότι η εισαγγελία πρέπει να αποδείξει πέρα ​​από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι η κα Μέισον, η οποία εξέτιε ποινή πενταετούς ποινής για ομοσπονδιακή κατηγορία συνωμοσίας με τρία χρόνια υπό αναστολή, ήξερε ότι οι συνθήκες της την καθιστούσαν αδύνατη να ψηφίσει.

Στην απόφαση να ανατρέψει την καταδίκη της και να την αθωώσει, η εισαγγελία είπε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι γνώριζε.

READ  Πηγές - Οδηγοί για να στείλετε τον Chris Paul στους Warriors για τον Jordan Poole

Αντίγραφο της απόφασης παρασχέθηκε από το ACLU του Τέξας και το Texas Civil Rights Project.

«Με ρίξανε σε αυτόν τον αγώνα για τα δικαιώματα ψήφου, ένα πολιτικό τέχνασμα για να επιτεθώ στα εκλογικά δικαιώματα των μειονοτήτων, και θα ταλαντευόμουν έτσι ώστε κανείς άλλος να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσει αυτό που πέρασα για έξι χρόνια», είπε η κ. Μέισον. Αναφορά Πέμπτη. «Έκλαιγα και προσευχόμουν κάθε βράδυ για πάνω από έξι χρόνια ότι θα ήμουν μια ελεύθερη μαύρη γυναίκα».

Ο Thomas Buser-Clancy, δικηγόρος για το ACLU του Τέξας, είπε η κα. εκπροσώπησε τον Mason και είπε ότι η νίκη του ήταν νίκη της δημοκρατίας.

«Είμαστε ανακουφισμένοι για την κυρία Μέισον που περίμενε τόσο καιρό στην αβεβαιότητα για το αν θα φυλακιστεί για πέντε χρόνια και θα χωριστεί από την οικογένειά της επειδή προσπάθησε να κάνει το αστικό της καθήκον», είπε.

Κυρία. Το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Tarrant, το οποίο άσκησε δίωξη για την υπόθεση κατά του Mason, δεν ήταν άμεσα προσβάσιμο για σχολιασμό αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι υπήρχε λόγος να πιστεύουν ότι η κα Μέισον είχε διαβάσει το προσωρινό ψηφοδέλτιο, το οποίο διευκρίνιζε τις απαιτήσεις επιλεξιμότητας στους ψηφοφόρους, και έτσι ήξερε ότι διέπραττε ένα έγκλημα.

Κυρία. Η καταδίκη του Μέισον αποτελεί σημείο ανάφλεξης για τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων ψήφου, η υπόθεση των οποίων υπογραμμίζει τις φυλετικές ανισότητες στη δίωξη εγκληματικών υποθέσεων απάτης ψηφοφόρων και την πολυπλοκότητα της ψηφοφορίας για όσους καταδικάζονται για κακουργήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *