Κατάρρευση δρόμου στη Βαλτιμόρη: Δείτε πώς τα συνεργεία θα καθαρίσουν έως και 4.000 τόνους συντριμμιών για να βρουν θύματα



CNN

Ο μεγαλύτερος γερανός στην ανατολική ακτή θα επιχειρήσει σύντομα να σηκώσει τα ύπουλα, τεράστια συντρίμμια που εμπόδισαν τα συνεργεία έρευνας να βρουν θύματα αυτήν την εβδομάδα. Η καταστροφική κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης.

ο Chesapeake 1000 — ένας γιγαντιαίος πλωτός γερανός — έφτασε κοντά στο σημείο την Παρασκευή όταν το φορτηγό πλοίο βάρους 213 εκατομμυρίων λιρών συνετρίβη στη γέφυρα Francis Scott Key, καταστρέφοντας την κύρια οδό. Έξι εργάτες οικοδομής σκοτώθηκαν. Τα πτώματα των 4 εξ αυτών δεν βρέθηκαν.

Ο γερανός μπορεί να σηκώσει 1.000 τόνους σκουπίδια, δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Γουές Μουρ. Αλλά «μία από τις προκλήσεις είναι η βασική γέφυρα που βρίσκεται στην κορυφή του πλοίου τώρα, και αυτό το βάρος είναι μεταξύ 3.000-4.000 τόνων», είπε ο Μουρ.

Αυτό σημαίνει ότι μεγάλες ποσότητες υπολειμμάτων πρέπει να κοπούν πριν από την απόρριψη. Αλλά τα πληρώματα θα προσπαθήσουν να εργαστούν γρήγορα, ώστε να συνεχίσουν την αναζήτηση για αγνοούμενα θύματα και να ανοίξουν ξανά το κανάλι φορτίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τις τοπικές και εθνικές οικονομίες – μια διαδικασία που σύμφωνα με τους αξιωματούχους μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

Brian Witte/AP

Ένας γερανός Chesapeake 1000 ελλιμενίζεται στο Sparrow Point, στο Maryland, την Παρασκευή.

Ζωντανές ειδοποιήσεις: Η γέφυρα της Βαλτιμόρης είναι η τελευταία που κατέρρευσε

Περισσότερος βαρύς εξοπλισμός αναμένεται στο σημείο τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό περιλαμβάνει επτά πλωτούς γερανούς, 10 ρυμουλκά, εννέα φορτηγίδες, οκτώ σκάφη διάσωσης και πέντε σκάφη της ακτοφυλακής, είπε ο Μουρ.

Ο κυβερνήτης είπε ότι οι εργαζόμενοι στο σημείο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μια «απίστευτα πολύπλοκη δουλειά».

«Αν έχετε την ευκαιρία να δείτε αυτά τα ερείπια από κοντά, θα καταλάβετε πλήρως το τεράστιο μέγεθος της πρόκλησης», είπε ο κυβερνήτης. «Το χρονοδιάγραμμά μας θα είναι μακρύ».

Τζούλια Νίκινσον/Reuters

Χάλυβας, σκυρόδεμα και άλλα συντρίμμια συσσωρεύτηκαν στο σημείο της συντριβής.

Το φορτηγό – μήκους περίπου τρία γήπεδα ποδοσφαίρου – με το ατσάλινο πλαίσιο 4.000 τόνων να κρέμεται από την πλώρη του καθώς το πλοίο οργώνει στην κινητή γέφυρα – στέλνει Μια ομάδα πεσόντων εργατών οικοδομής στο κρύο νερό από κάτω.

Σύμφωνα με τον Scott Spellmon, διοικητή του Σώματος Μηχανικών Στρατού των ΗΠΑ, μπορεί να χρειαστούν μέρες μέχρι να αποκοπεί το πρώτο μέρος των τεράστιων συντριμμιών. Περισσότεροι από 1.000 μηχανικοί στη Βαλτιμόρη και σε όλη τη χώρα εξετάζουν τα συντρίμμια κομμάτι προς κομμάτι για να βρουν το καλύτερο σχέδιο για την απομάκρυνσή τους.

READ  Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα του Νεπάλ τα τελευταία πέντε χρόνια

«Πιστεύω ότι αυτού του είδους η ανάλυση θα διαρκέσει αρκετές ημέρες πριν αρχίσουμε να κόβουμε και να ανυψώνουμε όργανα», είπε ο Σπέλμαν στο CNN. «Υπάρχει μια μεγάλη γέφυρα από χάλυβα σε αυτό το κανάλι και εκεί κάτω, ίσως 50 πόδια κάτω, υπάρχουν πιθανώς κάποια κοντέινερ και άλλα βαριά συντρίμμια που πρέπει να κατέβουν από το έδαφος».

Πρόσθεσε ότι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να ανοίξει ξανά το κανάλι. «Δεν νομίζω ότι μιλάμε για μέρες, δεν νομίζω ότι μιλάμε για μήνες… Νομίζω ότι μιλάμε για εβδομάδες», είπε. «Δεν μπορώ να βάλω έναν αριθμό μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάλυσή μας».

Μόνο δύο εργάτες επέζησαν. Δύο ακόμη πτώματα ανασύρθηκαν αργότερα από το νερό. Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τα υπόλοιπα τέσσερα είναι παγιδευμένα κάτω από το νερό σε χάλυβα και σκυρόδεμα.

Η διάσωση των θυμάτων είναι η προτεραιότητα και «είναι καθήκον μας να φέρουμε μια αίσθηση κλεισίματος σε αυτές τις οικογένειες», είπε ο Μουρ.

Εκτός από την απώλεια ανθρώπινων ζωών, η καταστροφή της κύριας γέφυρας και το κλείσιμο του λιμανιού της Βαλτιμόρης θα οδηγήσει σε εκτεταμένες οικονομικές επιπτώσεις.

Το λιμάνι είναι το μεγαλύτερο στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη διακίνηση αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών Ρεκόρ 850.000 οχημάτων Πέρυσι, είπε ο Μουρ.

Ένα μήνα μετά την άφιξη του απαραίτητου εξοπλισμού στο σημείο, οι εργαζόμενοι στην κατεδάφιση μπορούσαν να καθαρίσουν ένα κανάλι αρκετά μεγάλο για να περάσουν τα πλοία. Ένας ειδικός στον τομέα Γνωρίζει καλά τις συνεχιζόμενες συζητήσεις.

Ο ειδικός, ο οποίος μίλησε στο CNN με την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί το όνομά του, είπε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αφαιρεθούν όλα τα συντρίμμια. Αλλά η εκκαθάριση του τμήματος μήκους 1.200 ποδιών μεταξύ των δύο προβλήτων που υποστηρίζουν το κύριο άνοιγμα της γέφυρας θα είναι αρκετό για να ανοίξει ξανά το λιμάνι στην κυκλοφορία.

Ένας ανυψωτήρας άνω των 2.400 ποδιών έχει χρησιμοποιηθεί για να περιορίσει πιθανή διαρροή μόλυνσης από το σκάφος, είπε ο Μουρ.

READ  Ο Joey Chestnut κερδίζει τον ανδρικό διαγωνισμό φαγητού χοτ ντογκ την 4η Ιουλίου με 62 χοτ ντογκ και ψωμάκια

Οι ερευνητές του National Transportation Safety Board ανέφεραν ότι 56 κοντέινερ που βρίσκονταν στο πλοίο περιείχαν επικίνδυνα υλικά, κυρίως διαβρωτικά και εύφλεκτα, καθώς και μερικές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Ο γερουσιαστής του Μέριλαντ Ο Στρατός θα πληρώσει ολόκληρο το κόστος για την αφαίρεση του καναλιού όπου κατέρρευσε η γέφυρα. είπε ο Κρις Βαν Χόλεν.

Ο κυβερνήτης είπε ότι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι μεταφορών θα παράσχουν «προκαταβολή» 60 εκατομμυρίων δολαρίων που ζήτησε ο Μουρ για τον καθαρισμό και την ανοικοδόμηση της γέφυρας Key. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό των συντριμμιών, την αναδρομολόγηση της κυκλοφορίας και τελικά την ανοικοδόμηση της γέφυρας.

Το Μέριλαντ θα μπορούσε αργότερα να ζητήσει πρόσθετη χρηματοδότηση και οι εκπρόσωποι του Κογκρέσου της πολιτείας είπαν ότι θα πιέσουν τους συναδέλφους νομοθέτες να χρηματοδοτήσουν το σχέδιο ανοικοδόμησης.

Οι οικονομικές επιπτώσεις από την κατάρρευση της γέφυρας θα ήταν τεράστιες, καθώς η κρίση σταμάτησε τη ροή των πλοίων μέσα και έξω από το λιμάνι της Βαλτιμόρης επ' αόριστον. Πρέπει να βασιστείτε στο πολυσύχναστο λιμάνι.

«Δεν πρόκειται μόνο για το Μέριλαντ, είναι για την οικονομία του έθνους», είπε ο Μουρ την Πέμπτη.

«Αυτό το λιμάνι χειρίζεται περισσότερα αυτοκίνητα και περισσότερο αγροτικό εξοπλισμό από οποιοδήποτε άλλο λιμάνι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και τουλάχιστον 8.000 εργαζόμενοι στις αποβάθρες έχουν θέσεις εργασίας που επηρεάζονται άμεσα από την κατάρρευση.

Για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στο λιμάνι, το Υπουργείο Εργασίας του Μέριλαντ δημιούργησε μια τηλεφωνική γραμμή ασφάλισης ανεργίας, είπε ο κυβερνήτης.

Τα λιμάνια της ανατολικής ακτής ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν προσωρινά αποστολές φορτίου που ενδέχεται να φτάσουν στη Βαλτιμόρη.

Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Pete Buttigieg δήλωσε στο CNN την Πέμπτη ότι πολλοί τομείς, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρομικών και φορτηγών, θα χρειαστεί να επισκευάσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Νωρίτερα, οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ δήλωσαν το Λιμεναρχείο τους μπορω να παρω Πρόσθετο απόθεμα για τη μείωση των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η διαχείριση των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας και η επαναλειτουργία του λιμανιού “δεν πρόκειται να είναι ένα μικρό έργο σε καμία περίπτωση”, δήλωσε ο Buttigieg.

«Ξέρουμε ότι θα είναι ακριβό», είπε. «Αλλά γνωρίζουμε ότι το κόστος αξίζει τον κόπο για να σταθεί η Βαλτιμόρη ξανά στα πόδια της, να επανέλθουν όλα στο κανονικό και να υποστηρίξουμε τα συστήματα μεταφορών και τις αλυσίδες εφοδιασμού μας».

READ  Η Goldman πρόκειται να ξεκινήσει τον μεγαλύτερο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας

Δείτε αυτό το διαδραστικό περιεχόμενο στο CNN.com

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών συλλέγει στοιχεία στον τόπο του ατυχήματος, κάνει συνεντεύξεις με μάρτυρες και εξετάζει τα αρχεία δεδομένων του πλοίου.

Δύο πιλότοι που συμμετείχαν στην καθοδήγηση του πλοίου έξω από το λιμάνι αναμένονταν να πάρουν συνέντευξη από τις αρχές την Πέμπτη. Ο καπετάνιος του πλοίου, ο σύντροφός του, ο αρχιμηχανικός και ένας άλλος μηχανικός έχουν ήδη μιλήσει με τους ερευνητές, δήλωσε η πρόεδρος του NTSB Τζένιφερ Χόμαντι.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ήχο και δεδομένα από τον καταγραφέα δεδομένων ταξιδιού του σκάφους 213 εκατομμυρίων λιρών για να εξαγάγουν στοιχεία για το τι συνέβη τις στιγμές πριν από τη σύγκρουση.

Peter Knutson/NTSB/Εγχειρίδιο/Getty Images

Σε αυτό το εγχειρίδιο NTSB, ένας ερευνητής εξετάζει τη γέφυρα Francis Scott Key που κατέρρευσε από το φορτηγό Daly στις 27 Μαρτίου στη Βαλτιμόρη.

Το πρώτο σημάδι αγωνίας ήρθε μέσα σε τρία λεπτά Πριν το ατύχημα Η Homendi είπε ότι ο πιλότος του φορτηγού πλοίου τηλεφώνησε για ρυμουλκά στην περιοχή για να απαντήσουν στο πλοίο.

Μέσα σε ένα λεπτό, οι αστυνομικοί και στα δύο άκρα της γέφυρας έλαβαν εντολή να σταματήσουν την κυκλοφορία διασχίζοντας τη γέφυρα, δήλωσε ο Marcel Muse, ο ερευνητής NTSB που είναι υπεύθυνος για την έρευνα του ναυαγίου. Οι αξιωματούχοι επαίνεσαν την ταχεία δράση για τη διάσωση ζωών.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ολοήμερης Τετάρτης, οι ερευνητές είδαν την «απόλυτη καταστροφή» της κατεστραμμένης γέφυρας – κομμάτια της οποίας ήταν ακόμα τυλιγμένα πάνω από την πλώρη του πλοίου, είπε ο Homandy.

Στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dally με σημαία Σιγκαπούρης επέβαιναν 23 άτομα, μεταξύ των οποίων 21 πλήρωμα και δύο πιλότοι. Από τα μέλη του πληρώματος, 20 ήταν Ινδοί που ήταν σε «καλή κατάσταση» μετά τη συντριβή, δήλωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας.

Οι Justin Lear, Andy Rose, Sarah Dewberry, Chris Isidore, David Goldman, Paradise Afshar, Greg Wallace, Aaron Cooper, Elise Hammond, Tori B. Powell, Vedika Sud, Sania Farooqui και Chris Boyette συνέβαλαν σε αυτήν την έκθεση του CNN.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *