Ζωντανές ενημερώσεις για την κατάρρευση της γέφυρας Baltimore Key: Προκλήθηκε «δομική αστοχία» καθώς αρχίζει ο μαζικός καθαρισμός

Η Βαλτιμόρη λαμβάνει 60 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση

Τα δύο πρώτα πτώματα ανασύρθηκαν από τον ποταμό Patapsco μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key της Βαλτιμόρης, δήλωσαν αξιωματούχοι σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Οι κρατικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι προσπάθειες διάσωσης είχαν ανασταλεί, επικαλούμενοι ανησυχίες για την ασφάλεια των δυτών και την αδυναμία προσέγγισης οχημάτων που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένα μέσα στα βυθισμένα ερείπια της κατασκευής. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αποστολή είναι αυτή τη στιγμή επιχείρηση διάσωσης.

Αναγνωρίστηκαν ως ο 35χρονος Αλεχάντρο Ερνάντες Φουέντες και ο 26χρονος Torlian Ronel Castillo Cabrera.

Υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένου του γιατί το πλοίο χτύπησε αρχικά τη γέφυρα, αλλά οι ειδικοί λένε ότι πολλά από αυτά είναι δομικά.

Όλοι οι οικοδόμοι έφτιαχναν τις τρύπες στη γέφυρα Κουκλίτσα Το φορτηγό εμπορευματοκιβώτιο χτύπησε ένα από τα στηρίγματα του και το ανέτρεψε νωρίς το πρωί της Τρίτης. Άμεσα διασώθηκαν δύο άτομα από το σημείο.

Ο υποναύαρχος της ακτοφυλακής Shannon Gilreath είπε ότι η προσπάθεια διάσωσης διακόπηκε το βράδυ της Τρίτης λόγω του κρύου νερού και της διάρκειας του ατυχήματος.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν γνωρίζουν πότε θα ανοίξει ξανά η γέφυρα ή το λιμάνι, ενισχύοντας τους φόβους ότι το εμπόριο θα μπορούσε να διαταραχθεί ως αποτέλεσμα της τραγωδίας.

Το πολυσύχναστο λιμάνι της Βαλτιμόρης απασχολεί 8.000 κατοίκους της περιοχής, κερδίζοντας 2 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

1711699200

Οι ειδικοί μηχανικοί εξηγούν την τραγική δομική αστοχία στην κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης

Πολλά ερωτήματα παραμένουν σχετικά με τη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένου του γιατί το πλοίο χτύπησε τη γέφυρα εξαρχής. Αλλά πολλά από αυτά είναι δομικά: πώς το πλοίο κατάφερε να φτάσει στη γέφυρα, γιατί δεν προστατεύτηκε από τέτοιες συγκρούσεις, γιατί η γέφυρα κατέρρευσε τόσο γρήγορα κατά την πρόσκρουση.

READ  Μέσα στην πολύμηνη πίεση του Λευκού Οίκου για βοήθεια στην Ουκρανία

Οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και της συνακόλουθης κατάρρευσης. Αλλά προειδοποιούν ότι αυτοί οι τύποι γεφυρών κατασκευάζονται ειδικά για να προστατεύουν από τέτοια ατυχήματα – και θα χρειαζόταν τεράστιο αντίκτυπο για να πέσει η γέφυρα με αυτόν τον τρόπο.

Μάικλ Ντελ Ρέι29 Μαρτίου 2024 08:00

1711695600

Δείτε: Κατασκευαστικός μηχανικός για το πόσο καιρό θα χρειαστεί για την ανοικοδόμηση της γέφυρας της Βαλτιμόρης μετά την κατάρρευσή της

Ένας δομικός μηχανικός για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για την ανοικοδόμηση ενός δρόμου της Βαλτιμόρης μετά την κατάρρευσή του

Μάικλ Ντελ Ρέι29 Μαρτίου 2024 07:00

1711692000

Εργάτης οικοδομής επέζησε από θαύμα από την κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης

New York Post Ο Moises Diaz, 45 ετών, συνεργάτης μερικών από τους νεκρούς από την Brawner Builders, προσφέρει την απίστευτη ιστορία μιας αλλαγής της τελευταίας στιγμής που τον έσωσε από την τραγωδία την Τρίτη.

είπε ο Ντίαζ Ταχυδρομείο Θλίβεται για τους άντρες που θεωρούσε «οικογένεια» και μετράει τις ευλογίες του.

«Αν δεν είχα ζητήσει να αλλάξω, θα ήμουν στο νερό μέχρι τώρα», είπε.

«Είναι τραγικό. Εκτιμώ πολύ που δεν είμαι στη γέφυρα. Ευχαριστώ το Θεό.”

Περιέγραψε τους πεσόντες συναδέλφους ως “καλούς εργάτες, σκληρά εργαζόμενους…ήταν καλά μέλη της οικογένειας, σύζυγοι και πατέρες”. Τι τους συνέβη;”

Μάικλ Ντελ Ρέι29 Μαρτίου 2024 06:00

1711688400

«Εργατικοί, ταπεινοί άνδρες με συζύγους και παιδιά»: Τι γνωρίζουμε για τα θύματα της κατάρρευσης της γέφυρας της Βαλτιμόρης

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες για τα θύματα της τραγωδίας αυτής της εβδομάδας Κέλι Ρίσμαν Και Αμέλια Νιθ.

Μάικλ Ντελ Ρέι29 Μαρτίου 2024 05:00

1711684800

«Θα ήμουν στο νερό»

Αμέλια Νιθ Υπάρχουν περισσότερα στην εκπληκτική ιστορία του Moses Diaz, αλλά για μια απλή ανατροπή της μοίρας, ο Francis Scott θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί στην καταστροφή του Key Bridge.

READ  Η Megan Rapinoe αποσύρεται στο τέλος της σεζόν NWSL: αυτό που έκανε το USWNT να πρωταγωνιστεί σε έναν τόσο μοναδικό παίκτη

Μάικλ Ντελ Ρέι29 Μαρτίου 2024 04:00

1711681245

Εργάτες οικοδομών εντοπίστηκαν στην καταστροφή της γέφυρας της Βαλτιμόρης

Τα τρία από τα έξι θύματα της τραγωδίας της Τρίτης ταυτοποιήθηκαν ως ο Μιγκέλ Λούνα, ο Τόρλιαν Καστίγιο Καμπρέρα και ο Μάνορ Γιασίρ Σουάζο Σάντοβαλ, όλοι οι εργάτες που επισκεύαζαν τη γέφυρα όταν κατέρρευσε.

Ο Luna είναι σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών από το Ελ Σαλβαδόρ, ο Cabrera είναι ένας μετανάστης από τη Γουατεμάλα που εργάζεται για να συντηρήσει την οικογένειά του και ο Sandoval είναι παντρεμένος πατέρας δύο παιδιών από την Ονδούρα που εργάζεται σε πολλές δουλειές και δημιουργεί τη δική του επιχείρηση συντήρησης. Σύμφωνα με το CNN.

Miguel Luna, Torlian Castillo Cabrera και Manor Yasir Suazo Sandoval

(μέσω Facebook)

Μάικλ Ντελ Ρέι29 Μαρτίου 2024 03:00

1711677618

Η Βαλτιμόρη δημιουργεί σελίδα δωρεών για οικογένειες που έχουν πληγεί

Η πόλη της Βαλτιμόρης δημιούργησε έναν τρόπο για να δωρίσουν οι άνθρωποι στις οικογένειες των έξι ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην κατάρρευση της γέφυρας Φράνσις Σκοτ ​​Κι.

Όποιος θέλει να κάνει δωρεά μπορεί να το κάνει Εδώ. Νωρίτερα, ο Α GoFundMe Δημιουργήθηκε για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τα θύματα. Η σελίδα συγκέντρωσε σχεδόν 100.000 δολάρια πριν κλείσει για νέες δωρεές.

Μάικλ Ντελ Ρέι29 Μαρτίου 2024 02:00

1711675803

Ο Μπάιντεν ενέκρινε έκτακτη βοήθεια 60 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης σε «πολύ μακρύ δρόμο» προς την ανάκαμψη

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Μέριλαντ, Γουές Μουρ, η χρηματοδότηση «ταχείας αποδέσμευσης» υποβλήθηκε αίτηση και εγκρίθηκε την Πέμπτη.

Διαβάστε την πλήρη ιστορία εδώ:

Mike Pedigan29 Μαρτίου 2024 01:30

1711674035

Στη φωτογραφία: επιθεωρητές NTSB στο πληγωμένο φορτηγό Daly

Ακολουθούν μερικές νέες εικόνες από τους ερευνητές του National Transportation Safety Board στο Daly καθώς ερευνούν τις συνθήκες που οδήγησαν στη συντριβή.

(AP)

(AP)

Μάικλ Ντελ Ρέι29 Μαρτίου 2024 01:00

1711672203

Κυβερνήτης του Μέριλαντ: «Το καλύτερο μυαλό του κόσμου» λειτουργεί μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Ουές Μουρ υποσχέθηκε ότι «τα καλύτερα μυαλά στον κόσμο» εργάζονται σε σχέδια για να καθαρίσουν τα συντρίμμια, να μεταφέρουν το φορτηγό που έπεσε στη γέφυρα έξω από το κανάλι, να ανακτήσουν τα πτώματα των τεσσάρων εναπομεινάντων εργαζομένων που θεωρούνται νεκροί και να διερευνήσουν τι συνέβη. Πηγε στραβα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο κ. Μουρ είπε στους δημοσιογράφους: «Θέλω να ολοκληρώσω βεβαιώνοντας ότι αυτή η δουλειά προχωρά μαζί σε ένα πλήρες κλιπ για τους ανθρώπους του Μέριλαντ και ότι αυτή η δουλειά προχωρά μαζί.

“Τα καλύτερα μυαλά στον κόσμο βρίσκονται τώρα στην πόλη της Βαλτιμόρης. Εργάζονται σε αυτό το πρόγραμμα με συστηματικό και αυστηρό τρόπο, και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ηγέτες στην κοινότητα για να παρέχουμε υποστήριξη στις οικογένειες και σε όλους όσους επηρεάζονται.

«Λέω ότι θα το πετύχουμε γιατί είμαστε σκληροί στο Μέριλαντ και είμαστε σκληροί στη Βαλτιμόρη».

Mike Pedigan29 Μαρτίου 2024 00:30

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *