Ζωντανές ενημερώσεις των ευρωπαϊκών αγορών: μετοχές, ειδήσεις, κεντρικές τράπεζες

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια εβδομάδα βασικών συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών στις ΗΠΑ, την Ασία και την Ευρώπη.

Πανευρωπαϊκό Stoxx 600 Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,23% στις 11:30 π.μ. ώρα Λονδίνου, ενώ οι μετοχές των οικιακών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 1,15%.

Τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν 1,2% καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού Brent ICE Ο Αύγουστος έληξε στα 73,06 $, σημειώνοντας πτώση 2,29% από την προηγούμενη συνεδρίαση. Τα αποθέματα εξόρυξης ήταν 0,95% χαμηλότερα καθώς ο κλάδος συνεχίζει να αντιδρά στα πρόσφατα αδύναμα κινεζικά στοιχεία και τις ανησυχίες για τη ζήτηση.

Η ελβετική UBS θα σταματήσει τις συναλλαγές της μετά την ανακοίνωση ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της πρώην ανταγωνίστριας Credit Suisse. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Credit Suisse λαμβάνουν μία μετοχή της UBS για κάθε 22,48 μετοχές σε κυκλοφορία.

Οι μετοχές της τράπεζας αύξησαν τα κέρδη στο 1% αφού η Credit Suisse ανέμενε λειτουργικές ζημίες και «σημαντικές» χρεώσεις αναδιάρθρωσης να αντισταθμιστούν από μειώσεις στα σταθμισμένα στοιχεία ενεργητικού.

Ο διευρυμένος Όμιλος UBS έχει ισολογισμό 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και 120.000 υπαλλήλους, αν και ο διευθύνων σύμβουλος Sergio Ermotti έχει προειδοποιήσει για «επώδυνες» περικοπές θέσεων εργασίας που θα ακολουθήσουν.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την τελευταία της κίνηση νομισματικής πολιτικής την Τετάρτη, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ακολουθήσει το παράδειγμά της την Πέμπτη. Η συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σε αυτό Εργαλείο CME FedWatchΥπάρχει πιθανότητα 70% η κεντρική τράπεζα να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων στη συνεδρίασή της τον Ιούνιο.

READ  Ένας σπάνιος, πράσινος κομήτης θα περάσει από τη Γη από αυτή την εβδομάδα

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύτηκαν μεικτά τη νύχτα, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 παρουσίασαν μικρή μεταβολή το βράδυ της Κυριακής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *