Τα συνεργεία αρχίζουν να καθαρίζουν τη σκηνή της κατάρρευσης του αυτοκινητόδρομου Philadelphia I-95

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, 12 Ιουνίου (Reuters) – Ένας εκσκαφέας αφαίρεσε μεγάλα κομμάτια σκυροδέματος από την τοποθεσία μιας υπερυψωμένης διάβασης που κατέρρευσε στο Interstate 95 στη Φιλαδέλφεια τη Δευτέρα, απογοητεύοντας τους αυτοκινητιστές και αναγκάζοντάς τους να αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ .

Ένα τμήμα του I-95 έκλεισε και προς τις δύο κατευθύνσεις την Κυριακή, αφού ένα φορτηγό που μετέφερε βενζίνη έπιασε φωτιά, προκαλώντας την πόρπη και την κατάρρευση του σκυροδέματος. Οι αξιωματούχοι δεν είπαν πώς έπιασαν φωτιά τα καύσιμα.

Οι αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει τραυματισμούς ή θανάτους, αν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα ότι βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στο σημείο.

Ο οδηγός του φορτηγού, που ταυτοποιήθηκε ως Nathaniel Moody, αγνοείται, ανέφερε η τοπική θυγατρική του ABC, WPVI TV.

Ο τοπικός ιατροδικαστής και το γραφείο του δημάρχου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να επιβεβαιώσουν την ανακάλυψη ανθρωπίνων λειψάνων ή το όνομα του οδηγού του φορτηγού.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής μετακίνησης, οι τοπικοί ρεπόρτερ ανέφεραν κίνηση από προφυλακτήρα σε προφυλακτήρα κοντά στην κατάρρευση και σε εναλλακτικές διαδρομές, αλλά λίγοι οδηγοί φάνηκε να έλαβαν υπόψη τις προειδοποιήσεις να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να μείνουν σπίτι.

“Τα πράγματα χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου”, δήλωσε ο ανταποκριτής του KYW Radio Traffic Traffic στις 8 π.μ. EST (12:00 GMT).

Σημείωσε ότι οι Δευτέρες είναι συνήθως μια μέρα χαμηλής κίνησης. «Αύριο θα είναι η πραγματική δοκιμασία».

Εργαζόμενοι και ερευνητές πέρασαν το πρωί και το απόγευμα ερευνώντας τις ζημιές στο σημείο, καθώς ένας εκσκαφέας μπήκε στα συντρίμμια και μετέφερε τεράστια κομμάτια σκυροδέματος όπου βρισκόταν μέρος του αυτοκινητόδρομου.

READ  Η SpaceX κυκλοφορεί ζωντανές ενημερώσεις για το Starship Orbital

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για την ανοικοδόμηση του τμήματος I-95. Είναι ο κύριος αυτοκινητόδρομος βορρά-νότου στην ανατολική ακτή από το Μαϊάμι έως τα καναδικά σύνορα στο Μέιν.

Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Πιτ Μπάτιτζιγκ δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεργάζεται με την πολιτεία της Πενσυλβάνια για την επισκευή του αυτοκινητόδρομου.

«Θα είναι μια μεγάλη αναστάτωση σε αυτή την περιοχή», είπε ο Buttigieg. Δεν διευκρίνισε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για την επιδιόρθωση, αλλά είπε “σίγουρα όχι ημέρες. Δεν μιλάμε για μερικές εβδομάδες”.

Ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Τζος Σαπίρο εξέδωσε δήλωση καταστροφής τη Δευτέρα, απελευθερώνοντας ομοσπονδιακά κεφάλαια για την ανοικοδόμηση ενός τμήματος αυτοκινητόδρομου που χρησιμοποιείται από 160.000 οχήματα καθημερινά.

Προέτρεψε τους κατοίκους να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, να πάρουν τα προαστιακά τρένα ή να εργαστούν από το σπίτι αν είναι δυνατόν.

Οι εταιρείες παράδοσης UPS και FedEx δήλωσαν τη Δευτέρα ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση και κάνουν προσαρμογές.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) δήλωσε ότι έστειλε μια ομάδα για έρευνα.

Ο Buttigieg είπε ότι το τμήμα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει κονδύλια έκτακτης ανάγκης για την ανοικοδόμηση, αλλά δεν διευκρίνισε το ποσό. Είπε επίσης ότι ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αυτοκινητοδρόμων Shaylan Butt βρισκόταν στη Φιλαδέλφεια.

Το κλειστό τμήμα του I-95 είναι μια σημαντική διαδρομή για την παράδοση αγαθών, είπε. «Δεν είναι μόνο τα ταξίδια – είναι και η αλυσίδα εφοδιασμού».

READ  Μια μεγάλη εξέδρα έπεσε σε γραφείο του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, σκοτώνοντας 1 και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους, λένε αξιωματούχοι.

Ο Άντι Χέρμαν, πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικών Μηχανικών, είπε ότι οι γέφυρες δεν σχεδιάστηκαν για να αντέχουν τη θερμότητα πυρκαγιάς σε φορτηγό βυτιοφόρων, η οποία μπορεί να ξεπεράσει τα 2.000 Φαρενάιτ (1.090 Κελσίου), και τέτοια περιστατικά δεν είναι ασυνήθιστα.

Ο Χέρμαν είπε ότι η κατάρρευση της Κυριακής θα πυροδοτήσει μια συζήτηση σχετικά με την αλλαγή των απαιτήσεων σχεδιασμού της γέφυρας, αλλά είναι δύσκολο να δούμε πώς οι ΗΠΑ μπορούν να βελτιώσουν τις πολλές υπερβάσεις της χώρας.

«Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούν να διατηρήσουν τη βασική ασφάλεια των γεφυρών καθώς φθείρονται», είπε.

Αναφορά από τον Jared Renshaw στη Φιλαδέλφεια, τον David Shepherdson στην Ουάσιγκτον, τον Brad Brooks στο Lubbock του Τέξας και τον Andrea Shalal στην Ουάσιγκτον. Μοντάζ: Jonathan Otis, Lisa Schumacher και Mark Heinrich

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *