Νικητές του βραβείου Tony 2023: Η πλήρης λίστα

Τα 76α Βραβεία Tony φιλοξενήθηκαν από την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Ariana DeBose το βράδυ της Κυριακής στο United Palace στη συνοικία Washington Heights του Μανχάταν. Η τελετή απονομής, η οποία τιμά θεατρικά έργα και μιούζικαλ που άνοιξαν στο Μπρόντγουεϊ μεταξύ 29 Απριλίου 2022 και 27 Απριλίου 2023, μεταδόθηκε από το CBS και την υπηρεσία ροής Paramount+. Ένα ειδικό τμήμα, με οικοδεσπότη την Julianne Hough και τη Skylar Austin, μεταδόθηκε σε ροή Pluto TV Πριν από την κύρια τελετή, ανακοινώθηκαν πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης Lifetime Achievement και του Best Original Score.

Η φετινή τελετή απονομής, η οποία σχεδόν σταμάτησε εν μέσω απεργίας της Ένωσης Συγγραφέων της Αμερικής, προσφέρθηκε χωρίς σενάριο ως μέρος της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με το συνδικάτο. (Όταν μια απεργία σεναριογράφων απείλησε τη μετάδοση τον περασμένο μήνα, οι θεατρικοί συγγραφείς ενώθηκαν για να σώσουν τη μετάδοση.) Η τελετή έγινε επίσης χωρίς εξατομικευμένο αριθμό έναρξης και οι συγγραφείς ενθαρρύνθηκαν να ηχογραφήσουν εκ των προτέρων τις ομιλίες αποδοχής τους.

Το “Kimberly Akimbo” κέρδισε το καλύτερο μιούζικαλ και το “Leopoldstadt” το καλύτερο δράμα. J. Ο Χάρισον Νάι και ο Άλεξ Νιούελ έγιναν οι πρώτοι μη δυαδικοί ηθοποιοί που κέρδισαν στις κατηγορίες τους, καλύτερος πρωταγωνιστής σε μιούζικαλ και καλύτερος ηθοποιός σε μιούζικαλ. Η Τζόντι Κόμερ, γνωστή για τον ρόλο της ως δολοφόνος στην τηλεοπτική σειρά “Killing Eve”, πήρε τον Τόνι για τον πρώτο της επαγγελματικό σκηνικό ρόλο στο μονογυναικείο σόου “Prima Face”.

Brandon Ouranowitz, “Leopoldstadt”

Beowulf Borritt, “Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη”

Brigitte Riefenstwell, “Leopoldstadt”

Γκρεγκ Μπαρνς, «Σε κάποιους αρέσει το καυτό»

Caroline Downing, “Life of Pi”

Nevin Steinberg, “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”

Tim Ludkin, “Life of Pi”

Natasha Katz, “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”

Joel Gray και John Kander

Τζέρι Μίτσελ

Παιχνιδιάρη της Πασαντένα

Jason Zembuch Young

Lisa Dawn Cave, Victoria Bailey και Robert Fried

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *