Η Αγγλία κέρδισε την πρωτοεμφανιζόμενη Αϊτή με 1-0 στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών

Jack Goodwin/PA Images/Getty Images

Η Αγγλίδα Τζόρτζια Στάνγουεϊ πανηγυρίζει αφού σκόραρε κόντρα στην Αϊτή.



CNN

Στα χαρτιά δεν ταιριάζει? Πρωταθλητής Ευρώπης και α Παγκόσμιο Κύπελλο Αγαπημένα Αγγλία αντιμέτωπος Πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης στο τουρνουά Αΐτη.

Ωστόσο, το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ήταν μια νίκη στα χαρτιά, καθώς το έθνος της Καραϊβικής ξεπέρασε τα Lions σχεδόν σε κάθε στροφή στο εναρκτήριο παιχνίδι των ομάδων, χάνοντας τελικά 1-0 μετά το γκολ της Τζόρτζια Στάνγουεϊ από ένα πέναλτι.

Αρκετές λαμπρές αποκρούσεις από τον τερματοφύλακα της Αϊτής Κέρλι Θέους διατήρησαν το σκορ στο ένα γκολ, παρά το γεγονός ότι η Αγγλία είχε 19 σουτ εύστοχα, 10 από τα οποία ήταν εύστοχα.

Justin Setterfield/Getty Images

Η Αγγλίδα Alessia Russo αντιμετωπίζει τον Kerley Theus από την Αϊτή.

Αργότερα, η Αϊτή είχε επίσης την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά δύο λαμπρές αποκρούσεις σε γρήγορη διαδοχή από την τερματοφύλακα της Αγγλίας Mary Earps κράτησαν την ομάδα της μπροστά, καθώς οι Lions τελικά εξασφάλισαν μια άθλια νίκη.

«Μας προκάλεσαν», είπε ο σκόρερ της Αγγλίας στο κανάλι ITV του Stanway.

“Είναι πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση, οπότε θα προπονηθούμε αυτή την εβδομάδα. Η Μαίρη έκανε μια μεγάλη απόκρουση και όλοι έπαιξαν τον ρόλο τους. Είναι τέτοιες στιγμές που είναι σπουδαίος τερματοφύλακας. Το πιο σημαντικό είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς.

Διαβάστε περισσότερα: Οι παίκτες της Αϊτής ελπίζουν να φέρουν «χαρά και ενθουσιασμό» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών

Η Αϊτή αψήφησε τις προσδοκίες από τις εναρκτήριες ανταλλαγές, δημιουργώντας την πιο ελπιδοφόρα πρώιμη ευκαιρία του παιχνιδιού όταν ο Ρόζελορντ Μποργκέλα απέκρουσε την προσπάθειά του μέσα από την άμυνα της Αγγλίας προτού κυλήσει στενά στο δοκάρι.

READ  Συμβούλιο Federal Reserve - Η Federal Reserve ανακοινώνει ότι το νέο της σύστημα για άμεσες πληρωμές, η υπηρεσία FedNow®, είναι πλέον ενεργό.

Η Αγγλία συνέχισε να πιέζει, με το VAR να αποκλείει πιθανή ποινή και να αναγκάζει πολλές γενναίες αποκρούσεις από τον Θέους.

Αλλά στα 25 λεπτά, ένα τεστ VAR έδωσε στην Αγγλία πέναλτι μετά από ένα χάντμπολ της Αϊτής μέσα στη μεγάλη περιοχή. Αρχικά, η προσπάθεια πέναλτι του Stanwey αποκρούστηκε έξοχα από τον Theus, αλλά όταν ο Αϊτινός τερματοφύλακας θεωρήθηκε ότι είχε βγει από τη γραμμή του, το πέναλτι επαναλήφθηκε και ο Stanwey δεν έκανε λάθος με τη δεύτερη ευκαιρία του.

Justin Setterfield/Getty Images

Το πέναλτι της Τζόρτζια Στάνγουεϊ απέδειξε τη διαφορά των δύο ομάδων.

«Απλώς εστίασα στην μπάλα και την κατάσταση», πρόσθεσε ο Στάνγουεϊ.

“Το πρώτο πέναλτι ήταν μια πολύ καλή απόκρουση, γι’ αυτό τα εύσημα, αλλά προφανώς ήταν στη γραμμή. Μπήκα στον πειρασμό να αλλάξω πλευρά, αλλά πρέπει να είσαι σίγουρος για τη στρατηγική σου. Υπάρχει μια διαδικασία που περνάω και την έχω κολλήσει.

Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε νωρίς, η Αγγλία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί και αγωνίστηκε να διαλύσει την άμυνα της Αϊτής, με μόνο τα βασικά τάκλιν του Ερπς στο άλλο άκρο να εμποδίζουν την Αϊτή να ισοφαρίσει.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και είμαι πολύ χαρούμενη με τους τρεις βαθμούς», δήλωσε στο ITV η προπονήτρια της Αγγλίας Σαρίνα Γουίκμαν. “Ήταν πολύ απρόβλεπτοι, πολύ ενδιάμεσοι. Αυτό έδειξαν και δυσκολευτήκαμε. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά χάσαμε την μπάλα και μετά έφυγαν. Ήταν δύσκολο για εμάς.

«Θέλαμε να τελειώσουμε τις ευκαιρίες μας. Το κάναμε καλά με το πέναλτι γιατί η νίκη ήταν το πιο σημαντικό πράγμα.

Εν τω μεταξύ, σε έναν άλλο εναρκτήριο αγώνα του Ομίλου D, η Δανία κέρδισε την Κίνα με 1-0 αφού η αναπληρωματική Amalie Wangsgaard – που ήταν στον αγωνιστικό χώρο για λιγότερο από πέντε λεπτά – έστειλε με κεφαλιά την εστία της από ένα κόρνερ Harder στη Βέρνη στο τελευταίο λεπτό του χρόνου ρύθμισης.

READ  Η Madonna αναβάλλει την περιοδεία μετά από εντατική θεραπεία

Υπήρχε ακόμη χρόνος για κάποιο καθυστερημένο παιχνίδι έξι λεπτά μετά την πρόσθεση, καθώς η Κίνα σχεδόν ισοφάρισε, αλλά η μπάλα αναπήδησε από το ξύλο και ξέφυγε. Ωστόσο, το γκολ δεν θα μετρούσε με οφσάιντ αρκετών Κινέζων παικτών.

Και οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να βρουν ένα σοβαρό πλεονέκτημα, αλλάζοντας τη χροιά ενός παιχνιδιού που προοριζόταν να τελειώσει ισόπαλο χωρίς γκολ στα τελευταία λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *