Η απεργία της SAG ήταν επικείμενη αφού οι ηθοποιοί απέτυχαν να υπογράψουν συμβόλαιο με τα στούντιο AMPTP

Μια ιστορική διπλή απεργία που ουσιαστικά κλείνει το Χόλιγουντ φαίνεται επικείμενη, αφού ένα συνδικάτο που εκπροσωπεί σχεδόν όλους τους ηθοποιούς της τηλεόρασης και του κινηματογράφου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει νέο συμβόλαιο με μεγάλα στούντιο μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Το Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) ανακοίνωσε στη διάρκεια της νύχτας ότι η διαπραγματευτική του ομάδα ψήφισε ομόφωνα για να προτείνει απεργία από τα 160.000 μέλη του, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Amazon, Disney και Warner Bros. κατεστραμμένο

SAG-AFTRA Ετοιμάζεται για Απεργία Δείτε πώς αυτό θα επηρεάσει το Χόλιγουντ

Η SAG-AFTRA θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι, ώρα Λος Άντζελες, αφού το εθνικό της συμβούλιο ψήφισε αν θα επισημοποιήσει την απεργία, προσχωρώντας σε μια συνεχιζόμενη αποχώρηση συγγραφέων του Χόλιγουντ για πρώτη φορά μετά από 63 χρόνια.

“Τα στούντιο και οι streamers έχουν εφαρμόσει τεράστιες μονομερείς αλλαγές στο επιχειρηματικό μοντέλο του κλάδου μας, ενώ επιμένουν στο πάγωμα των συμβάσεων μας σε πορτοκαλί”, δήλωσε ο εθνικός εκτελεστικός διευθυντής της SAG-AFTRA Duncan Crabtree-Ireland: “Η άρνησή τους να δεσμευτούν ουσιαστικά με τις βασικές μας προτάσεις και Τα μέλη μας Είναι η βασική περιφρόνηση που μας έφερε σε αυτό το σημείο. Τα στούντιο και οι streamers έχουν υποτιμήσει την αποφασιστικότητα των μελών μας, καθώς πρόκειται να ανακαλύψουν πλήρως.

Ο Φραν Τρέσερ, πρόεδρος του συνδικάτου, κατηγόρησε τον Συνασπισμό Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης – μια ομάδα διαπραγματεύσεων που εκπροσωπεί τα μεγάλα στούντιο – που ήλπιζε δημόσια ότι θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία πριν από μερικές εβδομάδες.

«Οι απαντήσεις της AMPTP στα πιο σημαντικά προγράμματα της ένωσης είναι προσβλητικές και προσβλητικές για τις τεράστιες συνεισφορές που έχουμε κάνει σε αυτόν τον κλάδο», είπε ο Drescher. «Οι εταιρείες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε ορισμένα θέματα, ενώ άλλες μας απέκλεισαν εντελώς. Μέχρι να διαπραγματευτούν με καλή πίστη, δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία.

READ  Η Κίνα χλευάζει το FBI ότι η διαρροή στο εργαστήριο της Γουχάν θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία Covid

Η AMPTP κατηγόρησε το συνδικάτο των ηθοποιών για τη μη επίτευξη συμφωνίας.

“Αντί να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε, η SAG-AFTRA μας έχει θέσει σε μια πορεία που θα βαθύνει τις οικονομικές δυσκολίες για χιλιάδες που εξαρτώνται από τη βιομηχανία για να ζήσουν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της AMPTP, Scott Rowe.

Τα αιτήματα των ηθοποιών αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτά των ομολόγων τους στο Writers Guild of America, του οποίου τα 11.000 μέλη απεργούν εδώ και μήνες. Θέλουν περιορισμούς στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί ήδη να προσομοιώσει το βλέμμα ενός ηθοποιού ή το στυλ ενός συγγραφέα και ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο για την εποχή του streaming, το οποίο τα συνδικάτα λένε ότι μετατρέπει τη δημιουργική διαδικασία του Χόλιγουντ σε οικονομία συναυλιών.

Οι τηλεοπτικοί συγγραφείς είπαν στο The Post τι ελπίζουν να πετύχει η απεργία τους σε όλη τη βιομηχανία για τις μελλοντικές γενιές. (Βίντεο: Ally Caron/The Washington Post)

Η παραγωγή πολλών εκπομπών και ταινιών έχει ήδη σταματήσει από την απεργία της WGA στις αρχές Μαΐου. Η συλλογική αποχώρηση του καστ αναμένεται να σταματήσει σχεδόν όλα τα εναπομείναντα γυρίσματα.

Η SAG-AFTRA και τα στούντιο προσπάθησαν επί εβδομάδες να αποφύγουν μια δεύτερη απεργία, παρατείνοντας την αρχική προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου αυτού του μήνα και ζητώντας βοήθεια την τελευταία στιγμή από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαμεσολάβησης και Συνδιαλλαγής της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία έστειλε έναν ανώτερο διαμεσολαβητή. Να συμμετάσχει στον τελικό γύρο των διαπραγματεύσεων την Τετάρτη.

Αυτό δεν λειτούργησε και το Χόλιγουντ πλέον αναγκάζει σχεδόν όλα τα ταλέντα στον αέρα να απομακρυνθούν από τα γυρίσματα. A-list ηθοποιοί και τα λοιπά Η Μέριλ Στριπ, ο Τζέιμι Λι Κέρτις, η Κουίντα Μπράνσον και ο Πέδρο Πασκάλ εξέφρασαν προηγουμένως την επιθυμία τους να χτυπήσουν με ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες της SAG-AFTRA. (Ο Greg D. Raelson, διευθυντής του Κογκρέσου και των δημοσίων υποθέσεων του FMCS, είπε ότι οι μεσάζοντες θα συνεχίσουν να βοηθούν.)

READ  Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ψέματα για τα κόμματα lockdown, λέει η έκθεση του Κοινοβουλίου «Partigate».

Μια διπλή απεργία με συγγραφείς θα ήταν σχεδόν άνευ προηγουμένου. Ενώ τόσο οι ηθοποιοί όσο και οι συγγραφείς έχουν αποχωρήσει από το πλατό πολλές φορές, συμπεριλαμβανομένης της απεργίας των συγγραφέων του 2007 και της εξάμηνης απεργίας των καλλιτεχνών το 2000, αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες απεργίες ψυχαγωγίας στην ιστορία – απεργούν ταυτόχρονα χρόνος: το 1960, το Screen Actors Guild ήταν επικεφαλής του Ronald Reagan.

Αυτή η διπλή αποχώρηση έληξε όταν τα στούντιο συμφώνησαν να πληρώσουν στους ηθοποιούς ένα ποσοστό των χρημάτων που κέρδισαν όταν οι ταινίες αδειοδοτήθηκαν στην τηλεόραση — μεταξύ άλλων μετασχηματιστικών συνθηκών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *