Τα στούντιο του Χόλιγουντ διαπραγματεύονται για να αποφύγουν την απεργία των ηθοποιών – DW – 13/07/2023

Ταγματάρχης του Χόλιγουντ Εικόνα Και τηλεοπτικά στούντιο και διαμεσολαβητές είχαν συνομιλίες την τελευταία στιγμή την Τετάρτη Αποφύγετε μια δεύτερη βιομηχανική απεργία.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο του Χόλιγουντ SAG-AFTRA, κοινώς γνωστό ως Screen Actors Guild, ενέκρινε μια απεργία εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία στις συνομιλίες στο Λος Άντζελες μέχρι τα μεσάνυχτα (07:00 Πέμπτη GMT/UTC).

Οι αστέρες της λίστας, όπως η Τζένιφερ Λόρενς και η Μέριλ Στριπ, έχουν υποστηρίξει τη βιομηχανική δράση. Εάν η απεργία συνεχιστεί, τα αστέρια δεν θα μπορούν να προωθήσουν νέες κυκλοφορίες ή να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις του κλάδου όπως το Comic-Con την επόμενη εβδομάδα.

Το σωματείο εκπροσωπεί περίπου 160.000 ηθοποιούς και παρουσιαστές τηλεόρασης και ραδιοφώνου και άλλους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης.

Οι συγγραφείς κάνουν πορεία εδώ και δύο μήνες με τη στήριξη του σωματείου ηθοποιώνΦωτογραφία: Robert Hanashiro/USA TODAY/Image Alliance

Ποια είναι τα αιτήματα του σωματείου;

Η SAG-AFTRA απαιτεί υψηλότερη αποζημίωση από τις υπηρεσίες ροής και υψηλότερους μισθούς για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Εκτός από έναν μισθό ενώ εργάζονται, οι ηθοποιοί κερδίζουν ένα «υπόλειμμα» κάθε φορά που μια παραγωγή στην οποία πρωταγωνιστεί προβάλλεται στο δίκτυο ή στο καλώδιο.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες ροής όπως το Netflix και η Disney+ δεν δημοσιεύουν νούμερα τηλεθέασης και πληρώνουν το ίδιο στους ηθοποιούς, ανεξάρτητα από το κοινό.

Επίσης, το σωματείο ζητά ρυθμίσεις ασφαλείας γύρω από τις γύρω περιοχές Εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).. Οι ηθοποιοί πρέπει να δεσμευτούν ότι οι ψηφιακές τους εικόνες δεν θα χρησιμοποιηθούν χωρίς την άδειά τους.

Τι έχει γίνει στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις;

Την Τρίτη, οι διαπραγματευτές των συνδικάτων συμφώνησαν με το αίτημα του στούντιο για προσαγωγή ομοσπονδιακού διαμεσολαβητή.

Η SAG-AFTRA είπε ότι οι εκπρόσωποι του στούντιο “καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη μας” διέρρευσαν πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης και ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην προθεσμία της Τετάρτης το βράδυ που προκάλεσε την απεργία.

READ  Ασιατικές αγορές UBS, Credit Suisse; Κίνα, Πρώτα επιτόκια χρέους

«Δεν πιστεύουμε ότι οι εργοδότες έχουν καμία πρόθεση να διαπραγματευτούν για μια συμφωνία», ανέφερε το συνδικάτο σε δήλωση αργά την Τρίτη. “Ο χρόνος τελειώνει.”

Μια «διπλή απεργία» θα μπορούσε να σταματήσει σχεδόν όλη την παραγωγή

Η απεργία που απειλείται από την SAG-AFTRA ακολουθεί παρόμοια δράση από το κύριο σωματείο συγγραφέων του κλάδου.

Από τις αρχές Μαΐου, υπήρχαν περίπου 11.500 μέλη Το Writers Guild of America (WGA) προχώρησε σε απεργία.

Αυτό επηρέασε μεγάλο μέρος της παραγωγής για την φθινοπωρινή τηλεοπτική σεζόν και τα γυρίσματα ορισμένων ταινιών μεγάλου προϋπολογισμού.

Η Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP) δήλωσε ότι πρόσφερε «γενναιόδωρες» αυξήσεις στους μισθούς, αλλά δεν μπορούσε να συμφωνήσει με όλες τις απαιτήσεις.

Εάν η SAG-AFTRA ανακοινώσει αποχώρηση, θα οδηγήσει σε μια «διπλή απεργία» που δεν έχει εμφανιστεί στο Χόλιγουντ από τη δεκαετία του 1960 και θα κλείσει τις περισσότερες αμερικανικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

sdi/msh (Reuters, AFP)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *