Μέσα στην πολύμηνη πίεση του Λευκού Οίκου για βοήθεια στην Ουκρανία


Βάσιγκτων
CNN

ο Ψηφοφορία για έγκριση στη Γερουσία την Τρίτη Νέα βοήθεια Ουκρανία Έξι μήνες δημόσιας πίεσης και ιδιωτικών σχολίων από τον Λευκό Οίκο για την οικοδόμηση υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένης της μη ανόητης αποστολής να κερδίσει τον ομιλητή Μάικ Τζόνσον.

Για μήνες, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η ομάδα του έκαναν δημόσια και ιδιωτικά μήνυση για περισσότερη βοήθεια, βασιζόμενοι στην φλερτ του Τζόνσον -του οποίου ο νεαρός ομιλητής δέχεται πιέσεις από τα δεξιά του- παρασκηνιακές συναντήσεις στον Λευκό Οίκο, τηλεφωνήματα και λεπτομερείς ενημερώσεις. Επιπτώσεις στο πεδίο της μάχης, είπαν αξιωματούχοι της διοίκησης.

Κατακτώντας τη δυναμική της ηγεσίας σε μια διάσκεψη του GOP της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Μπάιντεν, ο οποίος αντιτίθεται σε περισσότερη βοήθεια, κάλεσε την ομάδα του να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία για να επικοινωνήσει απευθείας στον Τζόνσον τις συνέπειες της αδράνειας. Αυτό περιλαμβάνει προειδοποιήσεις για το τι θα σήμαινε μια νίκη για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Σε συνομιλίες με τον ομιλητή και το επιτελείο του, ο πρόεδρος προέτρεψε συγκεκριμένα την ομάδα του να παράσχει μια πλήρη εικόνα πληροφοριών για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, καθώς και να συζητήσει τις επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν αξιωματούχοι. Αυτή η ώθηση συνεχίστηκε τους επόμενους έξι μήνες, ξεκινώντας με μια αίθουσα ενημέρωσης μια ημέρα αφότου ο Τζόνσον έγινε ομιλητής.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και η Διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού Shalanda Young ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και άλλους βασικούς νομοθέτες για το πώς ο τερματισμός της βοήθειας προς την Ουκρανία θα έθετε σε κίνδυνο τις προσπάθειες της χώρας να πολεμήσει τη Ρωσία. Ο Μπάιντεν διέκοψε τη συνάντηση και συναντήθηκε με τον Τζόνσον, ο οποίος ήταν στο πλευρό του, για να στείλει ένα παρόμοιο μήνυμα. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο Σάλιβαν τηλεφώνησε στον Τζόνσον για να τονίσει τα μέτρα για την παρακολούθηση της βοήθειας στην Ουκρανία.

Όμως ο Τζόνσον προσέφερε γρήγορα ξεκάθαρη βοήθεια στην Ουκρανία και το Ισραήλ – μια προσέγγιση στην οποία αντιτάχθηκε ο Λευκός Οίκος και θα δοκιμαστεί επανειλημμένα τους επόμενους μήνες.

Η δίκη ολοκληρώθηκε την Τρίτη στη Γερουσία πέρασε ένα πακέτο ξένης βοήθειας 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα σχεδόν 61 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία αντιπροσωπεύουν μια πολυαναμενόμενη νίκη εξωτερικής πολιτικής για τον Μπάιντεν, ο οποίος πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια συγκεντρώνοντας τη δυτική υποστήριξη για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα εναντίον της Ρωσίας. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος επέστρεψε στην πατρίδα του για τον δικό του πόλεμο για να λάβει έγκριση για περισσότερη βοήθεια εν μέσω της αντίθεσης ορισμένων Ρεπουμπλικανών. Ο Λευκός Οίκος είπε ότι θα υπογράψει τη νομοθεσία το συντομότερο δυνατό — περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια προς το Ισραήλ και περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν.

READ  Η Microsoft θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο OpenAI, δημιουργό του ChatGPT

Ο Μπάιντεν χρησιμοποίησε μια ομιλία στο Οβάλ Γραφείο στα μέσα Οκτωβρίου για να υποστηρίξει ένα ισχυρότερο πακέτο βοήθειας, συνδέοντας τον πόλεμο της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας με τον πρώιμο πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς καθώς ετοιμαζόταν να υποβάλει νέο αίτημα χρηματοδότησης στο Κογκρέσο.

«Η Χαμάς και ο Πούτιν αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά μοιράζονται αυτό το κοινό: Και οι δύο θέλουν να καταστρέψουν εντελώς τη γειτονική τους δημοκρατία και να την καταστρέψουν εντελώς», είπε ο Μπάιντεν στην ομιλία. Οι ευθύνες μας ως μεγάλο έθνος. Δεν θα αφήσουμε τρομοκράτες όπως η Χαμάς και τύραννους όπως ο Πούτιν να κερδίσουν.

Ο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ότι σχεδιάζει να υπογράψει το νομοσχέδιο την Τετάρτη.

Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά από αυτή την ομιλία, ο Λευκός Οίκος αντιμετώπισε το καθήκον να συνεργαστεί με έναν νέο πρόεδρο της Βουλής που ήταν σχετικά άγνωστος σε αυτούς και είχε προηγουμένως ψηφίσει κατά της βοήθειας προς την Ουκρανία ως μέλος κατάταξης.

Ο πρόεδρος ζήτησε από την ομάδα του να παραμείνει σε επαφή με τον Τζόνσον, τον ηγέτη των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων Hakeem Jeffries, τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer και τον αρχηγό της μειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell.

Μια άλλη πρώιμη οδηγία από τον πρόεδρο προς την ομάδα του – προσπαθήστε να αποφύγετε στοχευμένες επιθέσεις κατά του Τζόνσον όσο το δυνατόν περισσότερο και αντ' αυτού επικεντρωθείτε στη μεγαλύτερη ανάγκη για δράση των Ρεπουμπλικανών, ελπίζοντας να αφήσετε περισσότερο χώρο για παραγωγικές συνομιλίες.

“Είπε, “Συνέχισε να μιλάς. Συνέχισε να δουλεύεις”. Ξέρετε, συνεχίστε να βρίσκετε τρόπους επίλυσης των διαφορών, αυτή ήταν η κατεύθυνσή του», είπε ο Steve Riccetti, σύμβουλος του προέδρου.

Ο Ricchetti και ο Schwanza Goff, διευθυντής νομοθετικών υποθέσεων, υπηρέτησαν ως βασικοί αγωγοί μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Johnson και της ομάδας του. Ο Ricchetti μιλούσε τακτικά με τον Johnson τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και ταξίδεψε στο Capitol Hill με τον Goff για να συναντηθεί με τον Johnson και την ομάδα του τον Δεκέμβριο και τον Μάρτιο. Μιλούσαν συχνά με το προσωπικό του Τζόνσον, συμπεριλαμβανομένων συναντήσεων στον Λευκό Οίκο και στο Καπιτώλιο.

Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός του προσωπικού του Λευκού Οίκου, Jeff Giants, Ricchetti και Goff μιλούσαν σχεδόν καθημερινά με τους Schumer και Jeffries και το επιτελείο τους για να σχεδιάσουν πώς να προωθήσουν τη βοήθεια στην Ουκρανία. Οι Giants, ο Ricchetti, ο Goff και ο Young παρέμειναν επίσης σε συνεχή επαφή με τον McConnell, ο οποίος ήταν πρόθυμος να προωθήσει την προσπάθεια στη Γερουσία.

Η κυβέρνηση διευκόλυνε τακτικές ενημερώσεις για τα μέλη της Βουλής για την Ουκρανία, συνεργαζόμενη στενά με δικομματικούς ηγέτες επιτροπών εθνικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάικλ ΜακΚόλ και του Προέδρου της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, Μάικλ Τέρνερ.

READ  Ο γιατρός του Jeremy Renner αποκαλύπτει ότι ο Snowblow ήταν χιλιοστά μακριά από το ζωτικό του όργανο

Ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς είπε στο επιτελείο του Τζόνσον στα τέλη Μαρτίου να ενημερώσει τους Ρεπουμπλικάνους ηγέτες των αρμόδιων επιτροπών εθνικής ασφάλειας για να συζητήσουν την επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μπρίτζετ Μπρινκ Τζόνσον συναντήθηκε με τον ΜακΚόνελ και άλλους γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και στελέχη των Ρεπουμπλικανών της Βουλής και της Γερουσίας. Το Υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησε ενημερώσεις για τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής και η κυβέρνηση ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους Chip Roy από το Τέξας και Ralph Norman της Νότιας Καρολίνας κατόπιν αιτήματος του Johnson, ανέφεραν αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Στον Λευκό Οίκο, η ανώτερη ομάδα του Μπάιντεν συναντιόταν κάθε πρωί σε ένα οβάλ τραπέζι στο γραφείο του Ζίεντς για να σκεφτούν πώς να τονίσουν την ανάγκη για περισσότερη βοήθεια. Σε αυτές τις συναντήσεις συμμετείχαν οι Zients, Ricchetti, Goff, Young, η ανώτερη σύμβουλος Anita Dunn, ο Sullivan και ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Jon Finer.

Μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο πρόεδρος προέτρεψε τους συμβούλους του ότι ήταν ξεκάθαρο ότι η χρηματοδότηση είχε εξαντληθεί και ότι το Κογκρέσο έπρεπε να δράσει. Ο Young, ο Sullivan και ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin συναντήθηκαν με την ηγεσία του Κογκρέσου για να μεταδώσουν τα νέα. Ο Γιανγκ έγραψε μια αυστηρή επιστολή προς τους νομοθέτες προειδοποιώντας την Αμερική «Η Ουκρανία στα γόνατα στο πεδίο της μάχης» εάν δεν εγκριθούν τα κονδύλια.

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απευθύνει απευθείας τον Τζόνσον σε μια συνάντηση λίγο πριν τα Χριστούγεννα στην Ουάσιγκτον. Αλλά ακόμη και ο Μπάιντεν φαινόταν να συμφωνεί Ένας δύσκολος δρόμος για την Ουκρανία Όταν συναντήθηκε με τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, ο βοηθός είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα συνεχίσουν να παρέχουν στη χώρα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό όσο περισσότερο μπορούμε», μια λεπτή αλλαγή από την προηγούμενη υπόσχεσή του να στηρίξει την Ουκρανία.

Αφού μπήκε στη χρονιά χωρίς συμφωνία, ο Πρόεδρος Τζόνσον κάλεσε τους ΜακΚόνελ, Τζέφρις, Σούμερ και τους ηγέτες του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο για να βοηθήσουν την Ουκρανία. Ο Sullivan και ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Avril Hines περιέγραψαν συγκεκριμένα παραδείγματα των πιθανών συνεπειών από τη μη λήψη πρόσθετης χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία.

Αλλά αυτές οι συνομιλίες τόνισαν περαιτέρω την ανάγκη δράσης για την αντιμετώπιση της εισροής μεταναστών κατά μήκος των νότιων συνόρων των ΗΠΑ, το οποίο έχει γίνει πολύ πολιτικό πρόβλημα για τον πρόεδρο και τους βοηθούς του για να αγνοήσουν. Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές εργάζονται εδώ και μήνες σε ένα μέτρο ασφάλειας των συνόρων για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία και το Ισραήλ. Τελικά ήρθε μια δικομματική ομάδα γερουσιαστών Μαζί σε συμφωνία στις αρχές Φεβρουαρίου Και η πόρτα φαινόταν να ανοίγει.

READ  Συνελήφθη ο άνδρας που πήρε ομήρους σε νυχτερινό κέντρο της Ολλανδίας

Μετά από επιμονή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η πόρτα ήταν κλειστή και η συμφωνία έκλεισε. Ο Μπάιντεν κατηγόρησε δημόσια τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο Αποτυχία συλλογής.

Οι ηγέτες της Γερουσίας προχώρησαν στη συνέχεια σε ένα δικομματικό πακέτο εθνικής ασφάλειας σύντομα χωρίς συμφωνία για τα σύνορα.

Ο Μπάιντεν φιλοξένησε τον Τζόνσον και τους ηγέτες του Κογκρέσου ξανά στον Λευκό Οίκο στα τέλη Φεβρουαρίου για να συζητήσουν τις προσπάθειες για αποφυγή μερικού παύσης λειτουργίας της κυβέρνησης και πιέσεις για περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία. Ο Μπερνς ήταν έτοιμος να μάθει πώς επηρεάστηκαν οι δυνάμεις της Ουκρανίας καθώς ο πόλεμος έφτασε στο δεύτερο έτος του, με τις πληρωμές βοήθειας να μειώνονται και τα πυρομαχικά να εξαντλούνται.

Τις έξι εβδομάδες που ακολούθησαν, οι αξιωματούχοι της διοίκησης βρήκαν μια αίσθηση επείγοντος καθώς οι νομοθέτες συνέχισαν να λαμβάνουν πρόσθετες αξιολογήσεις και ενημερώσεις για το τοπίο του πεδίου της μάχης. Αλλά στις 13 Απριλίου, το Ιράν επιτέθηκε στο ΙσραήλΤις ημέρες που ακολούθησαν, το Ισραήλ άλλαξε τη δυναμική, με τον ρυθμό ανάπτυξης της βοήθειας.

Μια μέρα μετά την επίθεση, ο Τζόνσον έδειξε στον Τζέφρις ότι ήταν πρόθυμος να υποστηρίξει την ξένη βοήθεια, κάτι που εξόργισε τη δεξιά του πτέρυγα και απείλησε το μέλλον των ομιλητών του. Ο Μπάιντεν και ο Τζόνσον μίλησαν τηλεφωνικά την επόμενη μέρα, καθώς ο ομιλητής τον ενημέρωσε για το σχέδιό του να προχωρήσει το πακέτο βοήθειας. Ο ομιλητής είπε στους δημοσιογράφους ότι προχωρά στην ψηφοφορία για τη βοήθεια λόγω «του γρήγορου ρυθμού των γεγονότων σε όλο τον κόσμο».

Πηγές είπαν στο CNN πριν από τον αέρα ότι ο Μπερνς έδωσε μια ενημέρωση που έδωσε μια ζοφερή εικόνα της κατάστασης στο πεδίο της μάχης για την Ουκρανία και τις παγκόσμιες συνέπειες της αδράνειας.

Η Βουλή ενέκρινε τελικά το πακέτο βοήθειας των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων το Σάββατο – μια στιγμή που ο Μπάιντεν γιόρτασε σε ξεχωριστές συνομιλίες με τον ομιλητή και τον Τζέφρις. Το μέτρο βοήθειας για την Ουκρανία πέρασε με την υποστήριξη 210 Δημοκρατικών και 101 Ρεπουμπλικανών.

Πριν από το τελευταίο απόσπασμα, ο Μπάιντεν μίλησε με τον Ζελένσκι τη Δευτέρα, διαβεβαιώνοντάς τον ότι η βοήθεια ερχόταν μετά από μήνες αναμονής.

«Συζητήσαμε το περιεχόμενο του επόμενου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ», είπε ο Ζελένσκι. «Ο Πρόεδρος με διαβεβαίωσε ότι το πακέτο θα εγκριθεί σύντομα και θα είναι ισχυρό στην ενίσχυση της αεράμυνας και των δυνατοτήτων μας μεγάλης εμβέλειας και πυροβολικού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *