Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι οι διαφημίσεις της Google παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς νόμους

Την Τετάρτη ήταν η Google θα επιβληθεί Η παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ χρησιμοποιώντας την κυριαρχία της στη διαδικτυακή διαφήμιση για να υπονομεύσει τους αντιπάλους είναι η τελευταία σε μια σειρά αγωγών σε όλο τον κόσμο που χτυπούν τον πυρήνα του επιχειρηματικού μοντέλου του διαδικτυακού κολοσσού.

Η υπόθεση κατατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον εκτελεστικό βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 εθνών, και είναι η τέταρτη φορά που η Google κατηγορείται για παραβίαση της ευρωπαϊκής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας τα τελευταία χρόνια. Σε αυτήν την περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε την Google για την κατάχρησή της Ρύθμιση της αγοράς αγοράς και πώλησης διαδικτυακής διαφήμισης.

Η ανακοίνωση της ΕΕ ακολουθεί παρόμοιες κατηγορίες κατά της Google από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Υπάρχει επίσης η αντιμονοπωλιακή αρχή της Βρετανίας Εξετάζει τις διαφημιστικές πρακτικές της Google.

Τα αποτελέσματα των αγωγών θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις για τη μητρική εταιρεία της Google, την Alphabet. κέρδος 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων Από την περσινή διαφήμιση. Η διαφήμιση υποστηρίζει όλες τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης, του email, των χαρτών και του Android, και επιτρέπει στην εταιρεία να τις προσφέρει δωρεάν.

«Η Google είναι παρούσα σε όλα τα στάδια της λεγόμενης αλυσίδας εφοδιασμού adtech», δήλωσε σε δήλωσή της η Margrethe Vestager, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επιβλέπει την ψηφιακή πολιτική και την πολιτική ανταγωνισμού. “Η αρχική μας ανησυχία είναι ότι η Google μπορεί να έχει αξιοποιήσει τη θέση της στην αγορά για τις δικές της υπηρεσίες ενδιάμεσου λογισμικού.”

«Αυτό έχει βλάψει όχι μόνο τους ανταγωνιστές της Google, αλλά και τα συμφέροντα των εκδοτών, αυξάνοντας παράλληλα το κόστος για τους διαφημιστές», πρόσθεσε.

READ  Αναφορά: Το ρόστερ του μπάσκετ των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στέφεν Κάρι, Τζόελ Έμπιντ

Οι νέες κατηγορίες κατά της Google αποτελούν μέρος μιας μακροχρόνιας προσπάθειας των ευρωπαϊκών αρχών να χαλιναγωγήσουν τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Η Apple και η Meta, η οποία κατέχει το Facebook και το Instagram, αποτελούν αντικείμενο αντιμονοπωλιακής έρευνας. Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε νέους αντιμονοπωλιακούς νόμους και νόμους για τις ψηφιακές υπηρεσίες για να ενισχύσει την εποπτεία των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας. Την Τετάρτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το νομοθετικό σκέλος της ΕΕ, ψήφισε σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης.

Τα τελευταία χρόνια, οι ευρωπαϊκές αρχές επέβαλαν στην Google πρόστιμο δισεκατομμυρίων δολαρίων για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα για κινητά Android, την υπηρεσία αγορών και άλλο μέρος της διαφημιστικής της δραστηριότητας. Όλες οι υποθέσεις δεσμεύονται στο δικαστήριο μετά από νομικές προσφυγές από την Google.

Μαζί με τις νέες κατηγορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε αυτό που είναι γνωστό ως «δήλωση αντιρρήσεων» κατά της Google, αναφέροντας γιατί πιστεύει ότι η εταιρεία παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους. Είναι ένα βήμα που θα μπορούσε να είναι μια μακρά διαδικασία προτού ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το εάν θα επιβληθεί πρόστιμο στην Google έως και το 10 τοις εκατό των παγκόσμιων εσόδων της ή θα παραγγείλει άλλες αλλαγές στις επιχειρηματικές της πρακτικές. Μπορεί επίσης να βρεθεί λύση.

Η Google διαφώνησε με το πόρισμα των ρυθμιστικών αρχών και είπε ότι θα «ανταποκριθεί ανάλογα».

“Τα εργαλεία τεχνολογίας διαφημίσεών μας βοηθούν τους ιστότοπους και τις εφαρμογές να δημιουργούν έσοδα από το περιεχόμενό τους και βοηθούν τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να προσεγγίζουν νέους πελάτες πιο αποτελεσματικά”, δήλωσε ο Dan Taylor, αντιπρόεδρος παγκόσμιας διαφήμισης στην Google. «Η Google έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει αξία για τους εκδότη και τους διαφημιστές συνεργάτες μας σε αυτόν τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο. Η έρευνα της Επιτροπής επικεντρώνεται σε μια στενή πτυχή της διαφημιστικής μας δραστηριότητας και δεν είναι νέα.

READ  Μια μαύρη οικογένεια, μια σταθερή κρίση και πολλές σκέψεις

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ξεκίνησαν να ερευνούν την Google πριν από δύο χρόνια, εστιάζοντας στην αγορά διαφημίσεων προβολής, η οποία περιλαμβάνει πανό και άλλες μορφές προβολής σε ιστότοπους. Η Google προσφέρει πολλές υπηρεσίες σε διαφημιστές και εκδότες σε αυτόν τον τομέα. Συλλέγει δεδομένα για τη στόχευση διαφημίσεων, πουλά διαφημιστικό χώρο σε ιστότοπους και προσφέρει προϊόντα που λειτουργούν ως ενδιάμεσοι μεταξύ των διαφημιζόμενων και των εκδοτών που κατέχουν ιστότοπους.

Η κ. Vestager είπε ότι η Google δυσκολεύει τους ανταγωνιστές να ανταγωνίζονται ελέγχοντας ένα μεγάλο μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού της διαδικτυακής διαφήμισης. Εκδότες όπως η News Corp παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι η κυριαρχία της Google περιορίζει τα χρήματα που μπορούν να κερδίσουν από τη διαφήμιση στους ιστότοπούς τους ή την εμφάνιση ανταγωνιστικών υπηρεσιών.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εκδοτών, ένας βιομηχανικός όμιλος που εκπροσωπεί εταιρείες μέσων ενημέρωσης, επαίνεσε τη δράση της Τετάρτης. Ο όμιλος είπε ότι υπέβαλε καταγγελία πριν από ένα χρόνο αναφέροντας λεπτομερώς πώς η Google «χρησιμοποίησε τη θέση της εις βάρος των εκδοτών».

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την επιτροπή καθώς η υπόθεση συνεχίζεται», δήλωσε η Angela Mills Wade, εκτελεστική διευθύντρια του συμβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *