Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε τον 11ο τίτλο της Bundesliga μετά την ισοπαλία της Μπορούσια Ντόρτμουντ τη δραματική τελευταία ημέρα

Michael Probst/AP

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ αντιδρούν μετά την ισοπαλία κόντρα στη Μάιντς.



CNN

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχασε μια χρυσή ευκαιρία Μπουντεσλίγκα Πρωταθλητής και snap Μπάγιερν Μονάχου Δέκα χρόνια διακυβέρνησης τίτλος Ο Χόλντερ έμεινε ισόπαλος 2-2 εντός έδρας από τη Μάιντς Μπάγερν Νίκησε την Κολωνία με 2-1 σε ένα από τα πιο συναρπαστικά φινάλε της σεζόν στην πρόσφατη μνήμη.

Πηγαίνοντας στην τελευταία μέρα, ο τίτλος ήταν στα χέρια της Ντόρτμουντ – είχε ένα πλεονέκτημα δύο πόντων έναντι της Μπάγερν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, είχε πλεονέκτημα έδρας για τον τελευταίο της αγώνα και μάλιστα ήταν προγραμματισμένο να προχωρήσει.

Η Μπάγερν Μονάχου χρειαζόταν νίκη και η Ντόρτμουντ αναμενόταν να χάσει ή να ισοφαρίσει, αν και η Ντόρτμουντ θα μπορούσε να χάσει τον αγώνα και αν η Μπάγερν χάσει ή ισοφαρίσει, το σήμα του τίτλου θα κατευθυνθεί στο Ιντούνα Παρκ.

Και με ένα λεπτό της κανονικής διάρκειας να απομένει, η Ντόρτμουντ στέφθηκε όντως πρωταθλήτρια. Παρά το γεγονός ότι η Μπάγερν έχασε με 2-1 στον εντός έδρας αγώνα της με τη Μάιντς, η Μπάγερν ισοφάρισε στο 81ο λεπτό κόντρα στην Κολωνία, δίνοντας στη Ντόρτμουντ προβάδισμα βαθμών στον πίνακα.

Thilo Schmulgen/Reuters

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα πανηγυρίζει το γκολ της κατάκτησης του τίτλου.

Καθώς η είδηση ​​του γκολ της Κολωνίας διέσχιζε το σήμα προς το Iduna Park, το πλήθος ξέσπασε σε στιγμιαία φρενίτιδα καθώς οι οπαδοί επευφημούσαν και αγκάλιασαν ο ένας τον άλλον. Εξάλλου, παρέμειναν μόλις εννέα λεπτά της κανονικής διάρκειας, καθώς κάθε χτύπημα των ντραμς αντηχούσε στο γήπεδο, καθώς η Ντόρτμουντ πλησίαζε ένα δευτερόλεπτο στον πρώτο της τίτλο από το 2012.

READ  Η πτώση των τιμών προκαλεί πτώση της αξίας των εξαγωγών της Κίνας

Όμως η προσωρινή ευφορία των οπαδών ήταν σύντομη και καταπνίγηκε οκτώ λεπτά αργότερα, όταν ο Τζαμάλ Μουσιάλα έριξε τη μπάλα στα δίχτυα για να αποκαταστήσει το προβάδισμα της Μπάγερν στο 89ο λεπτό.

Υπήρχαν πέντε λεπτά καθυστερήσεων και ακόμη χρόνος για άλλη μια στροφή. Το γκολ του Νίκλας Σουλέ στο τελευταίο λεπτό έκανε το 2-2 και η Ντόρτμουντ συνέχισε να πιέζει.

Το σφύριγμα της λήξης χτύπησε σύντομα, ωστόσο, και οι παίκτες της Ντόρτμουντ σωριάστηκαν στο έδαφος, θρηνώντας έναν τίτλο που, κατά κάποιο τρόπο, γλίστρησε μέσα από τα δάχτυλά τους με βασανιστικό τρόπο.

Γύρω τους, η αρένα έπεσε σε έκπληκτη σιωπή καθώς οι οπαδοί προσπαθούσαν να βγάλουν νόημα από αυτό που μόλις είχαν δει. Επικρότησαν δακρυσμένα τον παιδικό οπαδό της Ντόρτμουντ Έντιν Τέρτσικ.

Σε όλη τη Γερμανία, στην Κολωνία, οι ταξιδιώτες οπαδοί της Μπάγερν σήκωσαν το Meisterscale για να πανηγυρίσουν με την ομάδα τους.

Ina Fassbender/AFP/Getty Images

Ο Αμερικανός μέσος της Ντόρτμουντ Τζίο Ρέινα απάντησε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η τελευταία μέρα ξεκίνησε άσχημα καθώς η Ντόρτμουντ δέχτηκε δύο γκολ στο πρώτο 25λεπτο.

Πρώτον, ο Andreas Hanse-Olsen έδωσε προβάδισμα στη Mainz στο 15ο λεπτό πριν ο Sebastian Haller, ο οποίος επέστρεψε στο Dortmund τον Ιανουάριο μετά από θεραπεία για καρκίνο των όρχεων, χάσει ένα πέναλτι που θα ισοφάριζε το σκορ.

Ο Καρίμ Ονίσιβο διπλασίασε το προβάδισμα της Μάιντς πέντε λεπτά αργότερα και τα γεγονότα στην Κολωνία χειροτέρεψαν τα πράγματα για την Ντόρτμουντ, όπου η Μπάγερν Μονάχου προηγήθηκε με 1-0 μετά από οκτώ λεπτά.

Παρά όλα τα καθυστερημένα παιχνίδια, ήταν ένα έλλειμμα που η Ντόρτμουντ δεν μπορούσε να ξεπεράσει στο τέλος και θα της κόστιζε αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες σε όλο το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

READ  Συνθήκη Ωκεανού: Ιστορική Συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά από δεκαετίες συνομιλιών

Ήταν μια απογοητευτική σεζόν για τα υψηλά στάνταρ της Μπάγερν Μονάχου και αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου, ο σύλλογος ανακοίνωσε την απόλυση του Διευθύνοντος Συμβούλου Όλιβερ Καν και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου Χασάν Σαλιχαμίντζιτς.

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ορίστηκε ο Γιαν-Κρίστιαν Ντρέσεν, ενώ ο διάδοχος του Σαλιχαμίντζιτς δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, προστίθεται στην ανακοίνωση της Μπάγερν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *