Η Trump Media έχασε 58 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με τα αρχεία της SEC

Αυτή η φωτογραφία δείχνει μια εικόνα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που αντανακλάται σε μια οθόνη τηλεφώνου που εμφανίζει την εφαρμογή Truth Social στην Ουάσιγκτον στις 21 Φεβρουαρίου 2022.

Στέφανι Ρέινολντς | AFP | Καλές εικόνες

Τιμή μετοχής Τραμπ ΜΜΕ Η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που συνδέεται στενά με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε απότομη πτώση το πρωί της Δευτέρας, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρή απώλεια. 58,2 εκατομμύρια δολάρια Έσοδα μόλις 4,1 εκατομμύρια δολάρια το 2023.

Trump Media & Technology Group Από τις 12:30 μ.μ., οι μετοχές διαπραγματεύονταν πάνω από 20%.

Παρά την πτώση αυτή, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας παρέμεινε πάνω από 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την κατάθεσή της 8-K. Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Σημείωσε απώλεια πέρυσι.

Το μεγαλύτερο μέρος της καθαρής ζημίας φαίνεται να προέρχεται από έξοδα τόκων ύψους 39,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με τη νέα κατάθεση.

Το 2022, η κατάθεση δείχνει ότι τα καθαρά κέρδη της Trump Media ήταν 50,5 εκατομμύρια δολάρια και τα ακαθάριστα έσοδα ήταν μόλις 1,47 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία έκλεισε το 2023 με μόλις 2,7 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, ανέφερε η κατάθεση.

Οι απώλειες του περασμένου έτους από την Trump Media –κάτοχο της κοινωνικής εφαρμογής Truth που χρησιμοποιείται τακτικά από τον πρώην πρόεδρο– θα μπορούσαν να συνεχιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα, ανέφερε η εταιρεία.

«Η TMTG αναμένει να υποστεί λειτουργικές ζημίες για το άμεσο μέλλον», ανέφερε η κατάθεση, η οποία ήρθε μια εβδομάδα αφότου η εταιρεία άρχισε να διαπραγματεύεται στο Nasdaq υπό την DJT.

Η κατάθεση προειδοποιεί επίσης τους μετόχους ότι η εμπλοκή του Τραμπ στην εταιρεία θα μπορούσε να είναι περισσότερο σε κίνδυνο από άλλες εταιρείες κοινωνικών μέσων.

READ  Οι πλημμύρες στο Ντουμπάι επηρεάζουν τη λειτουργία του μεγάλου αεροδρομίου καθώς το "ιστορικό καιρικό γεγονός" φέρνει έντονες βροχοπτώσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η TMTG αποκάλυψε στις ρυθμιστικές αρχές ότι η εταιρεία είχε εντοπίσει «ουσιώδεις αδυναμίες στον εσωτερικό έλεγχο της επί των οικονομικών αναφορών» όταν ετοίμασε τις οικονομικές της καταστάσεις για τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023.

Από τη Δευτέρα, η Trump Media ανέφερε ότι αυτές οι «εντοπισμένες υλικές αδυναμίες εξακολουθούν να υφίστανται».

Περισσότερα νέα για τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ κατέχει το 57,3% της Trump Media, μια μετοχή αξίας άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής καθαρής περιουσίας του, ανέφερε το Forbes την περασμένη εβδομάδα.

Θα λάβει άλλα 36 εκατομμύρια μετοχές των αποκαλούμενων «κερδισμένων» μετοχών τα επόμενα τρία χρόνια, εφόσον η μετοχή της Trump Media φτάσει σε μια σειρά ορόσημων τιμών. Όλοι αυτοί οι στόχοι είναι πολύ κάτω από την τιμή της μετοχής της εταιρείας στο άνοιγμα της Δευτέρας.

Οι μετοχές της Trump Media σημείωσαν άνοδο στις αρχές της Τρίτης, ημέρες μετά τη συγχώνευση της εταιρείας με μια εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού, την Digital World Acquisition Corp., η οποία διαπραγματεύεται με το σύμβολο TWA. Η πρόσφατα συγχωνευθείσα εταιρεία διαπραγματεύεται πλέον με τα αρχικά του Τραμπ, DJD.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η υψηλή αποτίμηση της εταιρείας οφείλεται εν μέρει στους πολιτικούς υποστηρικτές του Τραμπ που ενδιαφέρονται να κατέχουν μέρος μιας εταιρείας που συνδέεται στενότερα με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία που εξαγοράζει τη μετοχή.

Ωστόσο, αυτός ο ενθουσιασμός δημιουργεί μοναδικούς κινδύνους για την εταιρεία. Στη νέα κατάθεση 8-K, το Trump Media “μπορεί να υπόκειται σε μεγαλύτερους κινδύνους από τις συμβατικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης λόγω της εστίασης των προσφορών του και της εμπλοκής του με τον Πρόεδρο Τραμπ”.

READ  Η σύνθεση του Φεστιβάλ Καννών 2023 περιλαμβάνει ταινίες του Γουές Άντερσον και του Τοντ Χέινς

«Αυτοί οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν ενεργό αποθάρρυνση των χρηστών, παρενόχληση διαφημιζόμενων ή παρόχων περιεχομένου, αυξημένο κίνδυνο εισβολής στον ιστότοπο της TMTG, μειωμένη ζήτηση για μια κοινότητα αλήθειας εάν δεν καταργηθεί η ομιλία της Πρώτης Τροποποίησης, αυξημένη κριτική για το Truth Social, τις πρακτικές ελέγχου του και τους μετόχους. μηνύσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *