Οι πλημμύρες στο Ντουμπάι επηρεάζουν τη λειτουργία του μεγάλου αεροδρομίου καθώς το “ιστορικό καιρικό γεγονός” φέρνει έντονες βροχοπτώσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Το έθνος της ερήμου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προσπάθησε να ξεραθεί την Τετάρτη από τις πιο έντονες βροχοπτώσεις που καταγράφηκαν ποτέ εκεί, μετά τις πλημμύρες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι που διέκοψε το ταξίδι στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου για διεθνή ταξίδια. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM χαρακτήρισε τη βροχή της Τρίτης «ιστορικό μετεωρολογικό γεγονός» που ξεπέρασε «κάτι που τεκμηριώθηκε από τότε που άρχισε η συλλογή δεδομένων το 1949».

Σύμφωνα με τα καιρικά δεδομένα που συλλέχθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, η βροχή ξεκίνησε αργά τη Δευτέρα, βυθίζοντας την άμμο και τους δρόμους του Ντουμπάι με περίπου 0,79 ίντσες βροχής. Η καταιγίδα εντάθηκε γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα της Τρίτης και συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκαλώντας ισχυρές βροχές και χαλάζι.

Πλημμύρες επηρεάζουν το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Μέχρι αργά την Τρίτη, 5,59 ίντσες βροχής πλημμύρισαν το Ντουμπάι σε λίγο περισσότερο από 24 ώρες. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι δέχεται κατά μέσο όρο 3,73 ίντσες βροχόπτωσης ετησίως και αποτελεί κόμβο για τις αεροπορικές εταιρείες μεγάλων αποστάσεων της Emirates.

Στο αεροδρόμιο, όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο, οι τροχόδρομοι ήταν πνιγμένοι. Οι αφίξεις σταμάτησαν το βράδυ της Τρίτης και οι επιβάτες δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στους τερματικούς σταθμούς μέσω πλημμυρών που κάλυπταν τους γύρω δρόμους.

Αυτοκινητιστές περπατούν σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο μετά από δυνατή βροχή στο Ντουμπάι στις 17 Απριλίου 2024.

GIUSPPE CACACE/AFP/Getty


είπε το αεροδρόμιο Μια σειρά από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Όλες οι λειτουργίες διακόπηκαν για περίπου 25 λεπτά το απόγευμα της Τρίτης, μετά από τις οποίες όλες οι αφίξεις θα εκτρέπονταν “μέχρι να σταθεροποιηθούν οι καιρικές συνθήκες”, το αεροδρόμιο και η Emirates δήλωσαν αργά το πρωί της Τετάρτης ότι προειδοποιούσαν τους επιβάτες να μην έρχονται στο αεροδρόμιο εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο. , προσθέτοντας ότι όλοι οι έλεγχοι πτήσεων εξακολουθούν να έχουν ανασταλεί.

“Οι πτήσεις συνεχίζουν να καθυστερούν και να εκτρέπονται. Ελέγξτε την πτήση σας απευθείας με την αεροπορική σας εταιρεία”, ανέφερε το αεροδρόμιο σε tweet. «Εργαζόμαστε σκληρά για να αποκαταστήσουμε γρήγορα τις λειτουργίες σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον».

Ένα ζευγάρι, που μίλησε στο Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας σε μια χώρα με αυστηρούς νόμους που ποινικοποιούν την κριτική ομιλία, χαρακτήρισε την κατάσταση στο αεροδρόμιο «απόλυτη σφαγή».

“Δεν μπορείς να πάρεις ταξί. Οι άνθρωποι κοιμούνται στο σταθμό του μετρό. Οι άνθρωποι κοιμούνται στο αεροδρόμιο”, είπε ο άνδρας την Τετάρτη.

Πήραν ένα ταξί πιο κοντά στο σπίτι τους, 18 μίλια μακριά, αλλά η πλημμύρα στο δρόμο τους σταμάτησε. Ένας άνδρας τους βοήθησε να περάσουν το φράγμα του αυτοκινητόδρομου με την χειραποσκευή τους, τα μπουκάλια τζιν που είχαν πάρει από ένα κατάστημα αφορολογήτων ειδών.

Οι επιβάτες περιμένουν σε ένα γραφείο σύνδεσης πτήσεων εν μέσω καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων που προκλήθηκαν από ξαφνικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από μια ιστορική καταιγίδα στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 17 Απριλίου 2024.

AFP/Getty


Ο Paul Griffiths, διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, αναγνώρισε τα συνεχιζόμενα προβλήματα με τις πλημμύρες το πρωί της Τετάρτης, λέγοντας ότι κάθε χώρος που μπορούσε να προσγειωθεί με ασφάλεια ένα αεροπλάνο είχε καταληφθεί. Ορισμένες πτήσεις μετατράπηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Al Maktoum στο Dubai World Central, το δεύτερο αεροδρόμιο της πόλης-κράτους.

“Ήταν μια απίστευτα προκλητική περίοδος. Σε ζωντανή μνήμη, δεν νομίζω ότι κανείς έχει δει ποτέ συνθήκες όπως αυτή”, δήλωσε ο Γκρίφιθς στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Dubai Eye. «Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητη περιοχή, αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι εργαζόμαστε όσο πιο σκληρά μπορούμε για να φροντίσουμε τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας».

Συνέβαλε το «cloud seding»;

Βροχές δέχθηκαν επίσης το Μπαχρέιν, το Ομάν, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πέφτουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μπορεί να υπάρχει λόγος”Σπορά σύννεφων», στα οποία μικρά αεροπλάνα που πετούν από την κυβέρνηση θα εκτοξεύονταν ειδικές φωτοβολίδες άλατος μέσα από τα σύννεφα.

Αρκετές αναφορές ανέφεραν μετεωρολόγους από το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας ότι είχαν πετάξει έξι ή επτά αεροπλάνα σποράς σύννεφων πριν από τη βροχή. Το κέντρο δεν απάντησε αμέσως σε ερωτήσεις την Τετάρτη, αν και τα δεδομένα παρακολούθησης πτήσης που αναλύθηκαν από το AP έδειξαν ότι ένα αεροπλάνο που συνδέεται με τις προσπάθειες σποράς σύννεφων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πέταξε σε όλη τη χώρα την Κυριακή.

Τα ΗΑΕ στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε ενεργοβόρες μονάδες αφαλάτωσης για την παροχή νερού. Πραγματοποιεί σπορά νεφών Εν μέρει για να αυξήσει τα φθίνοντα, περιορισμένα υπόγεια ύδατά του.

Πλημμύρες κλείνουν σχολεία σε όλα τα ΗΑΕ

Τα σχολεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια συνομοσπονδία επτά σεχντόμ, έκλεισαν πριν από την καταιγίδα και οι κυβερνητικοί υπάλληλοι συχνά εργάζονται εξ αποστάσεως, αν μπορούν. Πολλοί εργαζόμενοι έμειναν στα σπίτια τους και ενώ κάποιοι έβγαιναν έξω, οι άτυχοι είχαν μπλοκάρει τα οχήματά τους από νερό σε μερικούς δρόμους που ήταν βαθύτερο από το αναμενόμενο.

Αυτοκίνητα φαίνονται σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 16 Απριλίου 2024.

Abdel Hadi Ramahi/Reuters


Οι αξιωματούχοι έστειλαν βυτιοφόρα σε δρόμους και αυτοκινητόδρομους για να καθαρίσουν το νερό. Ορισμένα σπίτια πλημμύρισαν, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να διασώσουν τα σπίτια τους.

Οι κληρονομικοί άρχοντες της χώρας δεν έδωσαν στο έθνος συνολικά στοιχεία ζημιών ή τραυματισμών καθώς κάποιοι κοιμήθηκαν σε πλημμυρισμένα οχήματα το βράδυ της Τρίτης. Ένας 70χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν το όχημά του παρασύρθηκε από πλημμύρες στο βόρειο εμιράτο της χώρας Ρας Αλ Χάιμα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το Fujairah, ένα εμιράτο στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είδε τη μεγαλύτερη βροχόπτωση 5,7 ιντσών την Τρίτη.

Οι αξιωματούχοι ακύρωσαν το σχολείο και η κυβέρνηση επανέφερε την απομακρυσμένη εργασία την Τετάρτη.

Η βροχή είναι ασυνήθιστη στο ξηρό έθνος της Αραβικής Χερσονήσου των ΗΑΕ, αλλά συμβαίνει σποραδικά κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες. Πολλοί δρόμοι και άλλες περιοχές πλημμυρίζουν λόγω έλλειψης τακτικών βροχοπτώσεων λόγω έλλειψης αποχέτευσης.

Εν τω μεταξύ, στο γειτονικό Ομάν στο ανατολικό άκρο της Αραβικής Χερσονήσου, οι έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες σκότωσαν τουλάχιστον 19 ανθρώπους, ανέφερε σε δήλωση την Τετάρτη η Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της χώρας. Περίπου 10 μαθητές παρασύρθηκαν σε ένα όχημα με έναν ενήλικα, προκαλώντας συλλυπητήρια από τους κυβερνήτες σε όλη την περιοχή.

Οχήματα φαίνονται σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 16 Απριλίου 2024.

Abdel Hadi Ramahi/Reuters


Οι επιστήμονες του κλίματος έχουν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια ότι ανθρωποκεντρικά Κλιματική αλλαγή ως καύσιμο Πιο ακραίος και λιγότερο προβλέψιμος καιρός Εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Η Νότια Ρωσία και τμήματα της Κεντρικής Ασίας αντιμετωπίζουν επίσης ασυνήθιστα καταστροφικές βροχοπτώσεις και λιώσιμο χιονιού. Πάνω από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν Στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν.

READ  Soyuz MS-23: Η Ρωσία εκτοξεύει διαστημόπλοιο αντικατάστασης για αστροναύτες μετά από διαρροή ψυκτικού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *