Καθώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες κινούνται προς τα ανατολικά, το διαρκές κύμα καύσωνα συνεχίζει να πνίγει τα νοτιοδυτικά

Rhonda Churchill/AFP/Getty Images

Ένας άνδρας προστατεύεται από τον ήλιο ενώ περιμένει να φωτογραφηθεί στο Λας Βέγκας την Παρασκευή.



CNN

Περισσότεροι από 85 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν υπό προειδοποίηση ζέστης το Σάββατο καθώς το κύμα καύσωνα μιας εβδομάδας συνεχίστηκε και εντάθηκε στα νοτιοδυτικά.

Η ζέστη θα αυξηθεί στα νότια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Οι υψηλές ημερήσιες υψηλές θα είναι συνήθως 10-20 F πάνω από το κανονικό, ισοδύναμο με θερμοκρασίες ημέρας σχεδόν αιώνα στο εσωτερικό βορειοδυτικά, 100-110 F στην κεντρική και νότια Καλιφόρνια και 115-120 F+ στην υψηλή έρημο της νότιας Καλιφόρνια, της νότιας Νεβάδας και της Αριζόνα ,” σύμφωνα με Μετεωρολογικό Κέντρο.

Θερμοκρασίες πάνω από 100 είναι πιθανές έως τη Δευτέρα στα δυτικά και νότια.

Η Κοιλάδα του Θανάτου, στην Καλιφόρνια, μπορεί να βγει στην κορυφή 130 βαθμοί την Κυριακή. Έχει συμβεί μόνο πέντε φορές σε περισσότερα από 110 χρόνια ιστορίας

Θερμοκρασία Phoenix Οι 110 μοίρες έχουν φτάσει Τις συνεχόμενες μέρες, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, οι θυελλώδεις συνθήκες θα επιμείνουν στις νοτιοκεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες και τη νότια Φλόριντα. Τα υψηλά της ημέρας τη δεκαετία του ’90 και τα καταπιεστικά επίπεδα υγρασίας στη δεκαετία του 100 θα επιτρέψουν συχνούς δείκτες θερμότητας 105-110 F κάθε απόγευμα.

Μια συμβουλή για τη θερμότητα ισχύει από το Τέξας στην Αλαμπάμα, αλλά όχι στο μεγαλύτερο μέρος της Τζόρτζια ή της Φλόριντα. Υψηλή θερμοκρασία 100 βαθμών προβλέπεται για το Σάββατο στο Χιούστον. Θα μπορούσε να φτάσει τα 96 στη Νέα Ορλεάνη και στο Τζάκσον του Μισισιπή. Η Ατλάντα αναμένεται να φτάσει μόνο ένα σχετικά ήπιο 92.

READ  Οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν ενόψει της απόφασης πολιτικής της Fed, παρακολουθώντας τις απώλειες στη Wall Street

Και ο καπνός των δασικών πυρκαγιών από τον Καναδά θα μετακινηθεί στις βόρειες πεδιάδες και τις μεσοδυτικές περιοχές το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ανησυχίες για διακοπές ρεύματος έχουν δημιουργηθεί λόγω της αυξημένης ζήτησης στη νοτιοδυτική περιοχή. Ορισμένοι χώροι σχεδιάζουν να κλείσουν ή να ακυρώσουν εκδηλώσεις νωρίτερα, όπως ο ζωολογικός κήπος του Σακραμέντο (Καλιφόρνια) και ο Βοτανικός Κήπος της Ερήμου στο Φοίνιξ.

Σε περιοχές της Αριζόνα και του Τέξας έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για επικίνδυνη ζέστη για περισσότερες από 30 συνεχόμενες ημέρες. Παρατεταμένο κύμα καύσωνα Εγκαταστάθηκε σε περιοχές της δυτικής και νότιας πλευράς από τα μέσα Ιουνίου.

Οι θερμοκρασίες στην περιοχή του Φοίνιξ δεν έχουν πέσει κάτω από τους 90 από τη Δευτέρα, επικίνδυνο για όσους δεν διαθέτουν κλιματισμό, εάν δεν μπορούν να κρυώσουν το σώμα τους κατά τη διάρκεια της νύχτας και να αναρρώσουν.

Στο Τέξας, το Ελ Πάσο έσπασε το δικό του ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας την Πέμπτη, αφού βίωσε 28 συνεχόμενες ημέρες πάνω από τους 100 βαθμούς. Η μετεωρολογική υπηρεσία έκανε tweet.

Το Ελ Πάσο αναμένεται να δει θερμοκρασίες τουλάχιστον 103 βαθμών μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, επεκτείνοντας το σερί σε περισσότερες από 30 ημέρες.

Matt York/AP

Ένας άνδρας ξεψύχησε κάτω από μίστερ στο Φοίνιξ την Παρασκευή, αφού οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν σταθερά τους 110 βαθμούς.

Αλλού, μεγάλο μέρος του ανατολικού Τέξας είδε δείκτες θερμότητας από 110 έως 115 βαθμούς την Πέμπτη – η συνδυασμένη υγρασία και θερμοκρασία.

Οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν από 100 έως 108 βαθμούς σε μεγάλο μέρος της πολιτείας την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων 107 στο Όστιν και στο Ντελ Ρίο. Η πόλη Wichita Falls στο βόρειο Τέξας έσπασε το ημερήσιο ρεκόρ των 110 βαθμών με δείκτη θερμότητας έως και 118 βαθμούς.

READ  Το «Super Mario Bros. Movie» βαρέλια στα 678 εκατομμύρια δολάρια Παγκόσμιο Ταμείο - Προθεσμία

Καθώς η κλιματική κρίση συνεχίζει να οδηγεί τις θερμοκρασίες όλο και υψηλότερες, οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες μιας γήινης πρόσκρουσης μέχρι το 2023. Η πιο καυτή χρονιά στην ιστορία.

Brandon Bell/Getty Images

Η πόλη συνεχίζει να φλέγεται, οργανώνοντας μπουκάλια νερού για άστεγους στο Φοίνιξ την Παρασκευή. Είμαι

Η ζέστη σκοτώνει περισσότερους Αμερικανούς από οποιαδήποτε άλλη μορφή ακραίων καιρικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων των πλημμυρών, των τυφώνων ή του ακραίου ψύχους. Στοιχεία Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο αισθάνονται ήδη την καταστροφή αυτών των ακραίων θερμοκρασιών, συμπεριλαμβανομένης μιας κομητείας του Τέξας Τουλάχιστον 11 θάνατοι που σχετίζονται με τη ζέστη Κατά τη διάρκεια του καύσωνα του περασμένου μήνα. Στο Μεξικό, Τουλάχιστον 112 άτομα Πέθαναν από υπερβολική ζέστη από τον Μάρτιο.

Καθώς το σώμα μας παλεύει να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του, η υπερβολική θερμότητα μπορεί να κάνει πιο δύσκολο για το σώμα να κρυώσει και η υπερβολική υγρασία μπορεί να κάνει αυτόν τον αγώνα ακόμα χειρότερο.

Όταν το σώμα αδυνατεί να κρυώσει, μπορεί να αναπτυχθούν ασθένειες όπως η θερμική εξάντληση ή η θερμοπληξία – που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Οι κίνδυνοι της έκθεσης στη θερμότητα είναι ιδιαίτερα υψηλοί για τους άστεγους, τους εργαζόμενους σε εξωτερικούς χώρους, τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, τις έγχρωμες κοινότητες και τους ηλικιωμένους.

Για να παραμείνετε ασφαλείς σε υψηλές θερμοκρασίες, Οι ειδικοί συστήνουν Μείνετε ενυδατωμένοι, βρείτε ένα δροσερό ή κλιματιζόμενο μέρος για να μείνετε και αποφύγετε τις υπαίθριες δραστηριότητες, ειδικά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Οι άνθρωποι θα πρέπει επίσης να προσέχουν για συμπτώματα άλλων ασθενειών, όπως θερμική εξάντληση ή ήπια ζάλη, ναυτία, πονοκέφαλο ή σύγχυση.

READ  Δείτε πώς τα ατμοσφαιρικά ποτάμια θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη Βόρεια Καλιφόρνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *