Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι στο Ίντερ Μαϊάμι καθώς η MLS επιβεβαιώνει το συμβόλαιο. Κυκλοφόρησε την Κυριακή

Ο Λιονέλ Μέσι πήρε μεταγραφή στην ομάδα της Major League Soccer Inter Miami.

Το συμβόλαιό του είναι για δυόμισι σεζόν, με οψιόν επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο μέχρι τη σεζόν 2026.

Το Σάββατο, ο σύλλογος ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο με τον Μέσι να φορά τη φανέλα με το νούμερο 10 και επιβεβαίωσε την άφιξή του μετά την έγκριση της συμφωνίας από το MLS.

Ο Μέσι θα παρουσιαστεί επίσημα στους φιλάθλους την Κυριακή (8:30 μ.μ. ET, 1:30 π.μ. BST Δευτέρα) στο Στάδιο DRV PNK στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα.

Ο νέος του σύλλογος είπε ότι θα είναι η πρώτη επιλογή απέναντι στην ομάδα της LIGA MX, Κρουζ Αζούλ, στο πρώτο παιχνίδι του Λιγκ Καπ στις 21 Ιουλίου.

Πήγαινε βαθύτερα

Μέσα στη συμφωνία του Lionel Messi στο Inter Miami – Οι Σαουδάραβες, οι συμφωνίες μετοχών και το μυστικό ταξίδι των Beckham and Co

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω αυτή την επόμενη φάση στην καριέρα μου στην Ίντερ Μαϊάμι και στην Αμερική», είπε ο Μέσι.

«Αυτή είναι μια φανταστική ευκαιρία και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε αυτό το όμορφο έργο. Η ιδέα είναι να συνεργαστούμε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αρχίσω να βοηθάω εδώ στο νέο μου σπίτι.

Ο συνιδιοκτήτης της Inter Miami, Ντέιβιντ Μπέκαμ, λέει ότι ονειρευόταν να φέρει έναν παίκτη σαν τον Μέσι στο Μαϊάμι.

“Πριν από δέκα χρόνια, όταν ξεκίνησα το ταξίδι μου για να χτίσω μια νέα ομάδα στο Μαϊάμι, είπα ότι ονειρευόμουν να φέρω τους καλύτερους παίκτες του κόσμου σε αυτή την εκπληκτική πόλη. Όταν μπήκα στους LA Galaxy, ήθελα να βοηθήσω στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ. και δώστε το στην επόμενη γενιά που αγαπάμε τόσο πολύ. “Παίκτες που μοιράζονταν τη φιλοδοξία που είχα όταν μπήκα στο LA Galaxy να δημιουργήσω μια κληρονομιά στο παιχνίδι”, είπε ο Beckham σε εισαγωγικά που δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Σήμερα αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος που έχω έναν παίκτη του διαμετρήματος του Leo στην ομάδα μας, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω έναν καλό φίλο, έναν υπέροχο άνθρωπο και την όμορφη οικογένειά του στην κοινότητά μας στο Inter Miami. Η επόμενη φάση της περιπέτειάς μας ξεκινά εδώ και ανυπομονώ να δω τον Leo να βγαίνει στο γήπεδο.

Ο Επίτροπος του MLS Don Garber δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο καλύτερος παίκτης του κόσμου επέλεξε την Inter Miami CF και τη Major League Soccer και η απόφασή του είναι απόδειξη της δυναμικής και της ενέργειας πίσω από το πρωτάθλημα και το παιχνίδι μας στη Βόρεια Αμερική.

READ  Πότε πρέπει οι γυναίκες να κάνουν τακτικά μαστογραφία; Σε ηλικία 40 ετών, λέει το US Panel Now.

“Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο Lionel θα δείξει στον κόσμο ότι το MLS μπορεί να είναι το πρωτάθλημα επιλογής για τους καλύτερους παίκτες στο παιχνίδι. Ανυπομονούμε να τον δούμε να κάνει το ντεμπούτο του για την Inter Miami στον αγώνα μας για το Leagues Cup αργότερα αυτόν τον μήνα.”

να πάω πιο βαθιά

Πήγαινε βαθύτερα

Ο Λιονέλ Μέσι στο Ίντερ Μαϊάμι: Απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις

Ο 36χρονος ανακοίνωσε στις αρχές Ιουνίου ότι αποφάσισε να μετακομίσει στο MLS μετά την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν, παρά το ενδιαφέρον της πρώην ομάδας Μπαρτσελόνα και της Σαουδικής Αραβίας Αλ Χιλάλ.

Όλα τα μέρη έχουν περάσει τον τελευταίο μήνα διαπραγματευόμενοι μια περίπλοκη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει προσθήκες στο τυπικό συμβόλαιο παικτών MLS. Ο Μέσι αναμένεται να αποκτήσει μερίδιο στην Ίντερ Μαϊάμι όταν τελειώσει ως παίκτης και ο ιδιοκτήτης του Μαϊάμι, Χόρχε Μας, είπε στους δημοσιογράφους ότι αναμένει το συνολικό πακέτο να κυμαίνεται στα 50-60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ο Μέσι, ο οποίος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τις προπονήσεις, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale Executive στις 11 Ιουλίου αφού πέρασε τις τελευταίες εβδομάδες διακοπές με την οικογένειά του στις Μπαχάμες.

Θα ενταχθεί στο πρώην αφεντικό Tata Martino στον σύλλογο μετά τον διορισμό του ως προπονητής τον Ιούνιο.

να πάω πιο βαθιά

Πήγαινε βαθύτερα

Πώς το μεταβιβάσιμο συμβόλαιο του Μπέκαμ στο MLS άνοιξε τον δρόμο στον Μέσι


Μέσι στο Μαϊάμι — διαβάστε περισσότερα Αθλητικός


να πάω πιο βαθιά

Πήγαινε βαθύτερα

Με τον Μέσι να έρχεται στο Μαϊάμι, το Λος Άντζελες εξακολουθεί να είναι το σπίτι για τους παγκόσμιους αστέρες του MLS;

Ο Μέσι αποχώρησε από την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της σεζόν αφού έληξε το διετές συμβόλαιό του με την ομάδα της Ligue 1.

Η Μπαρτσελόνα, όπου ο Μέσι έφυγε για να πάει στην PSG το καλοκαίρι του 2021, έχει εκφράσει επανειλημμένα ενδιαφέρον για την εκ νέου υπογραφή του Αργεντινού σταρ και νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Μέσι είχε επίσης μια προσφορά από την Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θα κόστιζε στον επτά φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Αλλά ακόμα Αθλητικός Τον Οκτώβριο αναφέρθηκε ότι η Inter Miami ήταν πιο σίγουρη στην προσπάθειά της να συνεχίσει για αρκετά χρόνια.

Η μετακίνησή του στο MLS είναι ένα σημαντικό πραξικόπημα καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται να συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 με τον Καναδά και το Μεξικό.

να πάω πιο βαθιά

Πήγαινε βαθύτερα

Ο Λιονέλ Μέσι εντάσσεται στην Ίντερ Μαϊάμι στο MLS


Πότε θα παίξει ο Μέσι για το Μαϊάμι – ποιο νούμερο θα φορέσει;

Η μεταγραφική περίοδος του MLS άνοιξε στις 5 Ιουλίου, με το Μαϊάμι να παίζει εκτός έδρας στις 15 Ιουλίου, πριν παίξει στο Λιγκ Καπ στις 21 Ιουλίου και στις 25 Ιουλίου στη Liga MX, το νέο εγχείρημα της MLS.

READ  Το CDC ξεκινά έρευνα μετά από 35 θετικά τεστ για Covid μετά από συνέδριο CDC

Εκείνη την 21η Ιουλίου κόντρα στην Κρουζ Αζούλ έγινε κύκλος για το ντεμπούτο του Μέσι. Τα εισιτήρια για αυτό το παιχνίδι εξαντλήθηκαν.

Εάν το Μαϊάμι προκριθεί από τη φάση των ομίλων, θα κάνει περισσότερες εμφανίσεις στο Λιγκ Καπ.

Ο επόμενος εντός έδρας αγώνας του MLS είναι στις 20 Αυγούστου, εντός έδρας με την Charlotte FC. Στη συνέχεια, παίζουν με τους New York Red Bulls στο δρόμο πριν καλωσορίσουν το Nashville SC στο FT. Lauderdale στις 30 Αυγούστου.

Οι φανέλες με το Νο. 10 του Μέσι για την Μπαρτσελόνα και την Αργεντινή είναι εμβληματικές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, και το ίδιο είναι και ο χρόνος του με την Παρί Σεν Ζερμέν (παρόλο που φορούσε αυτό το νούμερο, ήταν περίεργο που φορούσε το Νο. 30 στις δύο σεζόν πριν ως νεαρός με την Μπάρτσα).

Τώρα, ο Μέσι πρόκειται να επιστρέψει σε ένα κλασικό: είναι το Νο του Μαϊάμι. 10, το οποίο ο σύλλογος εσκεμμένα κράτησε απλήρωτο όλη τη σεζόν εν όψει της άφιξής του.


Γιατί το συμβόλαιο του Μέσι άργησε να λήξει;

Ανάλυση των Paul Tenorio, Paul Marrer και Tom Bogart

Λόγω της δομής ενός πρακτορείου της MLS, οι παίκτες υπογράφουν συμβόλαια με το πρωτάθλημα και όχι με μεμονωμένες ομάδες.

Αλλά σε αντίθεση με τα κανονικά συμβόλαια του MLS, το συμβόλαιο του Μέσι δεν ήταν απλή υπόθεση. Για έναν θρυλικό παίκτη και εν δυνάμει υπογραφή που θα αλλάξει το πρωτάθλημα, το MLS και η Ίντερ Μαϊάμι έγιναν δημιουργικά με αποζημίωση για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα παρασυρθεί στη Σαουδική Αραβία.

Η συμφωνία του Μέσι περιλαμβάνει μια επιλογή αγοράς μετοχικού μεριδίου στην Ίντερ Μαϊάμι και μέρος της συμφωνίας θα απαιτήσει από αυτόν να διαπραγματευτεί με την Apple σχετικά με την κατανομή των εσόδων από νέες συνδρομές στην υπηρεσία season pass MLS. Μια πηγή που ενημερώθηκε για τις διαπραγματεύσεις λέει ότι η συμφωνία της Apple θα βασίζεται στα έσοδα που προέρχονται από νέους διεθνείς συνδρομητές.

Υπάρχουν επίσης πράγματα όπως η δομή της αποζημίωσης, οι φορολογικές επιπτώσεις του τρόπου κατάρτισης της σύμβασης, το μάρκετινγκ και τα δικαιώματα εικόνας. Αυτές οι διαπραγματεύσεις, το όνομα και ο αριθμός του Μέσι. Το 10 πηγαίνει στο νιτρώδες, όπως ποιες εταιρείες έχουν το δικαίωμα να το χρησιμοποιούν σε διαφορετικά προϊόντα.

να πάω πιο βαθιά

Πήγαινε βαθύτερα

Η Apple, ο Λιονέλ Μέσι και η ερώτηση των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων: Τι ακολουθεί;


Πόσα κερδίζει ο Μέσι και ποιος πληρώνει;

Το συμβόλαιο του Μέσι είναι ύψους 50-60 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, αν και περιλαμβάνει και την αξία του μεριδίου του στον σύλλογο, Ίντερ Μαϊάμι.

Επιπλέον, ο Μέσι θα λάβει επιπλέον εισόδημα μέσω συνεργατών του MLS.

READ  Ο Jack Dorsey λέει ότι ο Elon Musk δεν έπρεπε να είχε αγοράσει το Twitter

Θα λάβει μέρος των συνδρομών του νέου season pass MLS στο Apple TV, καθώς και συμφωνίες αποζημίωσης από την Adidas (τον μακροχρόνιο χορηγό του και κατασκευαστές κιτ για το MLS και τους 29 συλλόγους) και τους Fanatics.

να πάω πιο βαθιά

Πήγαινε βαθύτερα

Η μετακίνηση του Μέσι στο MLS ήταν τρία χρόνια στα σκαριά – Χόρχε Μας

Τα τμήματα της συμφωνίας Adidas και Apple είναι λειτουργικά ξεχωριστά από τον βασικό μισθό που παίρνει ως παίκτης στο MLS. Η Ένωση Παικτών του MLS θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία μισθού για όλους τους παίκτες φέτος, όπως έκανε πριν από λίγους μήνες. Αναμένονται με ανυπομονησία τα νούμερα του Μέσι.

Όλα τα μέρη βλέπουν αυτή τη συμφωνία ως ευλογία. Η Apple και η MLS υπέγραψαν μια 10ετή συμφωνία αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτή την άνοιξη. Η Apple κυκλοφόρησε επίσης ένα ντοκιμαντέρ τεσσάρων μερών που καταγράφει τις πέντε εμφανίσεις του Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα μεταδοθεί στο Apple TV+.

Η Adidas, εν τω μεταξύ, συνεργάζεται με το MLS από την ίδρυση του πρωταθλήματος το 1996. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους νωρίτερα αυτό το έτος, υπογράφοντας μια εξαετή επέκταση, ύψους 830 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία διαρκεί έως το 2030. Ο Γερμανός κατασκευαστής προμηθεύει κιτ και στις 29 ομάδες του MLS. Σχεδιάζει επίσης την επίσημη μπάλα αγώνα του πρωταθλήματος και είναι ο επίσημος χορηγός μπότας του πρωταθλήματος.

Ο Μέσι έχει μια μακροχρόνια σχέση με την adidas, η οποία ξεκίνησε το 2006. Το 2017, υπέγραψε συμφωνία χορηγίας υποδημάτων με την εταιρεία.

να πάω πιο βαθιά

Πήγαινε βαθύτερα

Πρέπει ο Λιονέλ Μέσι να πάρει την «περιποίηση της Ιορδανίας» από τους διαιτητές του MLS;


Ίντερ Μαϊάμι – Λάου

Η Inter Miami ιδρύθηκε το 2018 και αγωνίζεται στο MLS από το 2020.

Ανήκει στους αδελφούς Χόρχε και Χοσέ Μος, μαζί με τον πρώην αρχηγό της Αγγλίας Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος έπαιξε ποδόσφαιρο MLS με τους LA Galaxy μεταξύ 2007 και 2012 μετά από περισσότερο από μια δεκαετία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τέσσερα χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ίντερ Μαϊάμι παίζει επί του παρόντος στο Στάδιο DRV PNK 18.000 θέσεων στο Φορτ Λόντερντεϊλ, αλλά έχει δοθεί η άδεια να ξεκινήσει η κατασκευή στο Miami Freedom Park, ένα συγκρότημα γηπέδων 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων (860 εκατ. £) που θα δώσει στην Inter Miami ένα φανταστικό σπίτι.

Ο σύλλογος πέρασε μια ταραχώδη περίοδο καθώς εισήλθε στο MLS κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και αργότερα τιμωρήθηκε για παραβίαση των κανόνων του προϋπολογισμού.

Η προκλητική τους περίοδος συνεχίστηκε και αυτή τη σεζόν, με το προνόμιο να βρίσκεται στο κάτω μέρος της βαθμολογίας της Ανατολικής Περιφέρειας όταν ο Phil Neville απολύθηκε.

(Φωτογραφία: Inter Miami FC)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *