Καταστροφή της Γάζας καθώς το Ισραήλ ξεκινά τον πόλεμο κατά της Χαμάς: Ζωντανές ενημερώσεις

11:10 π.μ. ET, 7 Απριλίου 2024

Η Cindy McCain λέει στο CNN ότι το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα έχει αρκετό φαγητό για 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους στη Γάζα.

Από τον Martin Goillandeau του CNN

Η Cindy McCain, εκτελεστική διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP), δήλωσε στο CNN ότι ο ΟΗΕ έχει παράσχει τρόφιμα τριών μηνών σε 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους εκτός Γάζας.

«Πρέπει να το πάρουμε», είπε ο Μακέιν στον Τζέικ Τάπερ του CNN. «Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικές αυτές οι διελεύσεις και γιατί χρειάζονται περισσότερες διελεύσεις».

Ο Μακέιν τόνισε τη σημασία της απόφασης του Ισραήλ να ανοίξει προσωρινά το πέρασμα του Ερέζ, λέγοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας.

«Ως ανθρωπιστές μπορούμε να εσωτερικεύσουμε τις ανθρωπιστικές αρχές μας και να παρέχουμε βοήθεια με τέτοιο τρόπο», πρόσθεσε ο επικεφαλής του WFP.

Την Παρασκευή, η ισραηλινή κυβέρνηση αποκάλυψε σχέδια να ανοίξει προσωρινά το πέρασμα του Erez και το λιμάνι Ashdod για να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν στο CNN ότι η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια από το πέρασμα Erez στη βόρεια Γάζα αναμένεται να φτάσει στη Γάζα την Κυριακή.

«Είναι κάτι περισσότερο από την κατανάλωση τροφής», είπε ο Μακέιν. «Πρόκειται για τα είδη τροφής που παίρνουμε και για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να πάρουμε τροφή για ενήλικες, φυσικά, αλλά το πιο σημαντικό, για μικρότερα παιδιά που χρειάζονται θρεπτικά συστατικά αυτή τη στιγμή.

READ  Πληθωρισμός ΔΤΚ Φεβρουάριος 2023:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *