Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης λένε ότι ο Τραμπ είναι διατεθειμένος να καθυστερήσει την έρευνα για τη σιωπή των χρημάτων μέχρι τα τέλη Απριλίου



CNN

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν είναι έτοιμο να καθυστερήσει την ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ έως και 30 ημέρες. Σύμφωνα με δικαστικές καταθέσεις.

Η δίκη έχει προγραμματιστεί τώρα να ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου.

Η πιθανή καθυστέρηση θέτει υπό αμφισβήτηση την ημερομηνία της πρώτης ποινικής δίκης του πρώην προέδρου, μια αιφνιδιαστική στροφή που αντιπροσωπεύει μια σημαντική ώθηση για τον Τραμπ – οι ομάδες ασφαλείας του οποίου έχουν εφαρμόσει μια στρατηγική σταθερής προσπάθειας να καθυστερήσουν όλες τις δίκες του από τις εκλογές. .

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες σε τέσσερις ξεχωριστές υποθέσεις, αλλά από την Πέμπτη, η υπόθεση της Νέας Υόρκης ήταν η μόνη με ξεκάθαρη ημερομηνία δίκης. Ενώ οι δικηγόροι του Τραμπ τον προέτρεψαν να καθυστερήσει, η υπόθεση παραβίασης των ομοσπονδιακών εκλογών έχει τεθεί σε αναμονή έως ότου το Ανώτατο Δικαστήριο εκδικάσει τις αξιώσεις ασυλίας του Τραμπ τον επόμενο μήνα. Έρευνα για κακή διαχείριση διαβαθμισμένων εγγράφων Μέχρι τον Αύγουστο ή και μετά τις εκλογές στη Φλόριντα.

Στη Τζόρτζια, ένας δικαστής πρόκειται να αποφανθεί εντός ημερών για το αν θα αποκλείσει τον εισαγγελέα της κομητείας Fulton που μηνύει τον πρώην πρόεδρο για τις υποτιθέμενες προσπάθειές του να ανατρέψει τις εκλογές του 2020.

Πέρυσι ο Τραμπ κατηγορήθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ για παραποίηση 34 επαγγελματικών αρχείων. Οι κατηγορίες προέρχονται από πληρωμές στον πρώην δικηγόρο Τραμπ Μάικλ Κοέν για πληρωμές που έκανε σε ηθοποιό ταινιών ενηλίκων που τον κατηγόρησε ότι είχε σχέση με τον Τραμπ πριν από τις εκλογές του 2016. Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε αθώος και αρνήθηκε την υπόθεση.

Η προτεινόμενη καθυστέρηση στη δίκη της Νέας Υόρκης είναι να δοθεί χρόνος στους δικηγόρους του Τραμπ να εξετάσουν το νέο υλικό που δόθηκε από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς αυτή την εβδομάδα, ανέφερε το γραφείο του DA.

READ  Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Barrie Humphreys: Dame Edna Everage κωμικός

Το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης έστειλε περίπου 31.000 σελίδες ανακαλυπτικών υλικών την Τετάρτη και έχει περισσότερα να μοιραστεί, σύμφωνα με νέα κατάθεση.

«Ωστόσο, ακόμα κι αν ο Λαός είναι πρόθυμος να προχωρήσει στη δίκη στις 25 Μαρτίου, δεν αντιτάσσουμε την αναβολή με αρκετή προσοχή και να διασφαλίσουμε ότι ο κατηγορούμενος έχει αρκετό χρόνο για να προβεί σε νέο υλικό», αναφέρεται στην κατάθεση.

Τα έγγραφα προσκομίστηκαν ως απάντηση σε κλήτευση στα μέσα Ιανουαρίου από τη νομική ομάδα του Τραμπ, σύμφωνα με την επιστολή του εισαγγελέα. Το γραφείο του εισαγγελέα είπε ότι συμφώνησε να καθυστερήσει την ακρόαση λόγω της τελευταίας δόσης 31.000 εγγράφων που έφτασε αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την επιστολή του εισαγγελέα της περιφέρειας, οι δικηγόροι του Τραμπ ζήτησαν καθυστέρηση 90 ημερών στη δίκη – ή εξ ολοκλήρου απόρριψη της υπόθεσης – με βάση τα πρόσφατα αρχεία που παρήχθησαν από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς τις τελευταίες 10 ημέρες.

Το γραφείο του Μπραγκ λέει ότι δεν παραβίασε το πρωτόκολλο ανακάλυψης για την απόρριψη της υπόθεσης, αλλά λέει ότι είναι πρόθυμο να αναβάλει την ακρόαση με βάση τα νέα αρχεία που αναπτύχθηκαν από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ξεχωριστά, ο Τραμπ ζήτησε από τον δικαστή Juan Mercant να καθυστερήσει την ακρόαση έως ότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάσει το αίτημά του για την προεδρική ασυλία. Το δικαστήριο δεν έχει προγραμματιστεί να εκδικάσει την υπόθεση μέχρι τις 25 Απριλίου και η απόφαση δεν θα εκδοθεί μέχρι το τέλος της θητείας του δικαστηρίου στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.

READ  Εκτόξευση πυραύλων SpaceX Falcon 9 Starlink 6-6

Σε μια νέα πρόταση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ ζήτησε από έναν δικαστή να επιτρέψει στους εισαγγελείς του Μανχάταν να παραδώσουν τις σχετικές πληροφορίες πολύ αργά.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Μανχάταν παρέδωσαν πρόσφατα περισσότερες από 100.000 σελίδες εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων που η ομάδα Τραμπ λέει ότι «οι δηλώσεις του Κοέν ήταν απαλλακτικές και ευνοϊκές για την υπεράσπιση».

Η πρόταση του Τραμπ αναφέρει ότι τα αρχεία υποδηλώνουν επίσης την «προκατάληψη και την πρόθεση της σταρ ταινιών για ενήλικες Stormy Daniels να επωφεληθεί από τη θέση της ως μάρτυρα σε αυτήν την υπόθεση, και αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό δεδομένης της επιζήμιας δημοσιότητας».

Πολλές από τις λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως στα νέα αρχεία που κατέθεσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς διαγράφηκαν από την κίνηση του Τραμπ.

Η ομάδα του Τραμπ κατηγορεί το γραφείο του Μπραγκ ότι απέκρυψε το υλικό, αλλά οι εισαγγελείς λένε ότι η καθυστέρηση της ομάδας Τραμπ να εκδώσει την κλήτευση οδήγησε στην παράδοση των νέων πληροφοριών.

Οι δικηγόροι του Τραμπ είπαν ότι το γραφείο του Μπραγκ γνώριζε για τον «πρωταρχικό ισχυρισμό» τον Δεκέμβριο ή νωρίτερα, αλλά δεν τον παρέδωσε στην υπεράσπιση μέχρι τις 4 Μαρτίου.

«Είναι σαφές ότι το People γνώριζε ότι το USAO-SDNY είχε πρόσθετο ανιχνεύσιμο υλικό, συμπεριλαμβανομένων εξωτερικών αποδεικτικών στοιχείων για την εγκληματική συμπεριφορά του Κοέν, το οποίο ήταν αποδεκτό κατά την αντεξέταση της άμυνας», έγραψαν.

Οι δικηγόροι του Τραμπ κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο Κοέν ότι προσπαθεί να εμποδίσει την πρόσβαση σε ενοχοποιητικά στοιχεία: «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια καλή τη πίστη εξήγηση για τη συμπεριφορά των ανθρώπων, επειδή είναι μια προσπάθεια να εμποδίσουμε τον Πρόεδρο Τραμπ να λάβει σχετικές και άδικες αποδείξεις».

READ  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε ως First Citizens αγοράζει τη Silicon Valley Bank

Το γραφείο του Μπραγκ θα έπρεπε να είχε λάβει τα έγγραφα εδώ και πολύ καιρό, λέγοντας ότι η ομάδα του Τραμπ «συγκέντρωσε μέρος του υλικού, αλλά άφησε μερικά στις ομοσπονδιακές αρχές με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος Τραμπ δεν θα τα λάβει ποτέ».

Σε επιστολή απάντησης την Πέμπτη, το γραφείο της Πράγας έδειξε το δάχτυλο στην ομάδα του Τραμπ, λέγοντας ότι η καθυστερημένη προετοιμασία ήταν συνάρτηση της καθυστέρησης του ίδιου του Τραμπ. Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Τραμπ επέλεξε να περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο για να κλητεύσει πρόσθετο υλικό από την ομοσπονδιακή υπηρεσία και εξέφρασε ανησυχίες για τα ομοσπονδιακά αρχεία αυτόν τον μήνα.

Η κυβέρνηση του Τραμπ είπε ότι η τελευταία απόρριψη εγγράφων παρουσιάστηκε ως απάντηση σε κλήτευση από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς Τραμπ τον Ιανουάριο, καθώς το γραφείο του Μπραγκ μάχεται τα αιτήματα αποκάλυψης του Τραμπ από το περασμένο φθινόπωρο.

Η ομάδα του πρώην προέδρου υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση της δίκης είναι πλέον απαραίτητη για να «επιτρέψει στον Πρόεδρο Τραμπ ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να επανεξετάσει το νέο εύρημα που το People απέτυχε να παράγει εγκαίρως και το νέο εύρημα που σχετίζεται με διαφημίσεις που εισάγουν διακρίσεις».

Ο Τραμπ θέλει ο δικαστής να εμποδίσει τους Κοέν και Ντάνιελς να καταθέσουν στη δίκη και να περιμένει να ορίσει νέα ημερομηνία δίκης έως ότου οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς παραδώσουν πλήρως τα έγγραφα.

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με πρόσθετες λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *