Ο Έλον Μασκ δημιουργεί ένα paywall ανάγνωσης στο Twitter

Ο Έλον Μασκ συνεχίζει να κατηγορεί τους νέους περιορισμούς του Twitter στις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης που αφαιρούν «τεράστιες ποσότητες δεδομένων». δηλώθηκε Νέα «προσωρινά» όρια για το πόσες αναρτήσεις μπορούν να διαβάσουν οι άνθρωποι.

Τώρα οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί μπορούν να δουν μόνο 600 αναρτήσεις την ημέρα και για τους “νέους” μη επαληθευμένους λογαριασμούς, μόλις 300 την ημέρα. Τα όρια σε επαληθευμένους λογαριασμούς (προφανώς είτε έχουν αγοραστεί ως μέρος μιας συνδρομής στο Twitter Blue, που παρέχεται από έναν οργανισμό ή υποχρεωτική επαλήθευση για τον Elon Stephen King, τον LeBron James και οποιονδήποτε άλλον με περισσότερους από ένα εκατομμύριο οπαδούς) εξακολουθούν να επιτρέπουν μόνο το μέγιστο 6.000 δημοσιεύσεις προς ανάγνωση την ημέρα.

Μετά από λίγο ο μόσχος Tweeted Τα όρια πληρωμών θα αυξηθούν «σύντομα» σε 8.000 tweets για επαληθευμένους χρήστες, 800 για μη επαληθευμένους χρήστες και 400 για νέους μη επαληθευμένους λογαριασμούς.

Τα όρια ήρθαν μια μέρα αφότου το Twitter άρχισε ξαφνικά να μπλοκάρει την πρόσβαση σε οποιονδήποτε δεν συνδεόταν, κάτι που ο Μασκ είπε ότι ήταν απαραίτητο επειδή «πολλές εκατοντάδες εταιρείες (και περισσότερες) ξέσπασαν τα δεδομένα του Twitter τόσο επιθετικά που επηρέασαν τα πραγματικά. Εμπειρία χρήστη.”

Η αλλαγή είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους ο Musk προσπάθησε να δημιουργήσει έσοδα από το Twitter τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία ανακοίνωσε μια αλλαγή API τριών επιπέδων τον Μάρτιο, η οποία θα αρχίσει να χρεώνει για τη χρήση του API της, τρεις μήνες μετά την τελική αποκάλυψη του ενημερωμένου προγράμματος Twitter Blue Verification για 8 $ ανά μήνα. Ο Μασκ διόρισε τον εαυτό του νέα διευθύνουσα σύμβουλο, τη Linda Yaccarino. Ένα πρώην στέλεχος διαφήμισης στο NBC Universal προσλήφθηκε για να αποκαταστήσει τις σχέσεις με διαφημιστές που μείωσαν τις δαπάνες τους στο Twitter.

READ  Rosenthal: Θα παίξει ο Shohei Ohtani με τις ΗΠΑ στον τελικό του WBC; Η Ιαπωνία δεν απάντησε

Ως ιδιωτική εταιρεία, γνωρίζουμε λιγότερα για την οικονομική κατάσταση του Twitter από ό,τι πριν το αγοράσει ο Musk, αλλά η πρόσληψη του Yaccarino αντανακλά πόσο σημαντικά είναι τα έσοδα από διαφημίσεις για την επιχείρηση. Ο περιορισμός της πρόσβασης στον ιστότοπο υπονομεύει άμεσα τον στόχο της δημιουργίας ευκαιριών για να δείτε διαφημιστικά σποτ για τα οποία πληρώνουν οι εταιρείες, αλλά ο Μασκ Μονοπωλιακός εγκέφαλος Η άποψη του Twitter μπορεί να το κρύψει.

Ωστόσο, δεν ανέφερε την απόφασή του το περασμένο φθινόπωρο να απολύσει περισσότερους από τους μισούς υπαλλήλους του Twitter, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι κρίσιμοι για τη συντήρηση της υποδομής του. Η αναταραχή των απολύσεων ανάγκασε την εταιρεία να επαναπροσλάβει μερικούς από τους μηχανικούς που άφησε να φύγουν και οι άνθρωποι έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η απόλυση τόσο πολλών θα μπορούσε να βλάψει τη σταθερότητα του Twitter.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας ανώνυμος μηχανικός του Twitter έδωσε μια συνέντευξη MIT Technology Review Μετά την απόλυση, “τα πράγματα θα σπάνε πιο συχνά. Τα πράγματα θα σπάνε περισσότερο. Τα πράγματα θα σπάσουν με πιο δραστικό τρόπο… Θα είναι μικρές ενοχλήσεις στην αρχή, αλλά καθώς καθυστερούν οι επιδιορθώσεις back-end, τα πράγματα θα συσσωρευτούν μέχρι Οι άνθρωποι τελικά τα παρατάνε.” Στο ίδιο άρθρο, ο μηχανικός αξιοπιστίας του ιστότοπου Ben Krueger είπε, “Περιμένω να αρχίσω να βλέπω σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το κοινό στην τεχνολογία μέσα σε έξι μήνες.” Έχουν περάσει επτά.

Διόρθωση 1 Ιουλίου 2023 16:55 ET: Μια προηγούμενη εκδοχή αυτής της ιστορίας, ο κ. Η απάντηση στο Τέρας λέγεται ότι έρχεται από τον Έλον Μασκ. Στην πραγματικότητα, είναι από έναν λογαριασμό παρωδίας του Έλον Μασκ. Αφαιρέθηκε. Συγγνώμη για το λάθος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *