Με την προσθήκη του Fred VanVleet, οι Houston Rockets προσγειώνουν τον ηγέτη τους

Ακολουθήστε ειδήσεις και αναλύσεις δωρεάν πρακτορείων από όλο το προσωπικό μας στο ΝΒΑ και εγγραφείτε στο The Bounce για να λαμβάνετε περιεχόμενο μπάσκετ απευθείας στα εισερχόμενά σας.


Καθώς οι Rockets μπήκαν στο free πρακτορείο την Παρασκευή το απόγευμα οπλισμένοι με 64 εκατομμύρια δολάρια σε ανώτατο όριο, σκιαγραφήθηκαν ορισμένες προθέσεις.

Για αρχή, υπήρχε μια φυσική ανάγκη να βελτιωθεί η ομάδα σε πολλά μέτωπα. Η προσέγγιση ανοικοδόμησης του Χιούστον έδωσε ταλαντούχους νέους παίκτες στους Jalen Green, Jabari Smith Jr., Darrie Eason και Alberon Sengun, αλλά κάτι έλειπε ακόμα. Έχοντας κερδίσει μόλις 59 αγώνες τις τελευταίες τρεις σεζόν, ήταν σαφές ότι υπήρχαν ελαττώματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

Μία από τις απολύσεις – ένα υποτιθέμενο διαπραγματεύσιμο μέρος των συνομιλιών μεταξύ του νέου προπονητή Ime Udoka και των brass των Rockets. Η αμυντική ευελιξία, μια πτυχή που λείπει πολύ, είναι μια άλλη. Αλλά το πιο σημαντικό, το Χιούστον χρειαζόταν έναν πόιντ γκαρντ. Απαιτούσε σταθεροποιητική παρουσία. Αρχηγός. Ένας σύνδεσμος.

Μπείτε στον Fred VanVleet. Ο 29χρονος πόιντ γκαρντ κατέληξε σε συμφωνία να υπογράψει με το Χιούστον την Παρασκευή, ανέφεραν πηγές της ομάδας Αθλητικός. Οι Rockets προσγείωσαν τον κορυφαίο στόχο τους για ελεύθερους παράγοντες στην αγορά και το πιο σημαντικό, υπέγραψαν έναν βετεράνο στην πιο σημαντική θέση στο μπάσκετ και το φαινομενικό κενό τους.

“Νομίζω ότι είναι μια θέση ανάγκης”, δήλωσε ο πρώην ραδιοτηλεοπτικός φορέας του ESPN, Jeff Van Gundy Αθλητικός Πρόσφατα. «Χρειάζονται έναν πόιντ γκαρντ που να είναι ανταγωνιστικός. Θα φέρει τις σωστές εμπειρίες, τη σκληρότητα και τον παράγοντα φροντίδας, κάτι που θα είναι κρίσιμο για την ανατροπή ενός franchise που έχει χάσει έδαφος στο πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια.

READ  Taylor Dudley: Αμερικανός πεζοναύτης απελευθερώθηκε από τη ρωσική κράτηση

Οι επιθετικές επιδείξεις του Χιούστον τις δύο τελευταίες σεζόν, παρά το γεγονός ότι είχε μια σειρά από παίκτες με ανοδικές στιγμές και στιγμές εδώ κι εκεί, δεν είχαν συντονισμό και έλεγχο. Οι συναλλαγές για τον Kevin Porter Jr. και το ντραφτ του Şengün για να τον μετατρέψουν σε κορυφαίο χειριστή της μπάλας ήταν οι καλύτερες προσπάθειες των Rockets να αυξήσουν τα καθήκοντα του playmaking. Μερικές φορές, όμως, φαινόταν να λειτουργεί – η φυσική ανιδιοτέλεια και το όραμα του δικαστηρίου του Şengün σε συνδυασμό με τη συγκρατημένη και προχωρημένη μαεστρία του Porter. Αλλά όπως είπαμε, αυτές οι στιγμές είναι φευγαλέες. Οι Rockets λειτούργησαν σε ένα χάος για το οποίο έφταιγε σε μεγάλο βαθμό ο πρώην προπονητής Stephen Silas, αλλά ήταν πραγματικά ένα θέμα ρόστερ.

Τώρα που ο VanVleet είναι στο μωρό, οι Rockets μπορούν επιτέλους να μεταβούν από μια ομάδα που επιλέγει τον καλύτερο παίκτη και αρχίζει να ενώνει τα κομμάτια σε μια ομάδα που θέλει να βελτιωθεί γρήγορα.

Από τότε που ανέλαβε τη θέση του προπονητή, ο Udoka δεν έχασε χρόνο για να ανανεώσει το προσωπικό. Πέρασε αρκετό χρόνο με τους νέους του παίκτες, με τις δύο πλευρές να συζητούν συνεχώς και να μαθαίνουν τις τάσεις.

Ένα επαναλαμβανόμενο θέμα καθ’ όλη τη διάρκεια των εβδομάδων στο free πρακτορείο, το σταθερό μήνυμα από πάνω προς τα κάτω, ήταν η εύρεση ενός κορυφαίου ballhandler. Φυσικά, οι Rockets επέλεξαν πρόσφατα τον Amen Thompson της Overtime Elite στο Νο. 4 Σχεδιασμένος από επιλογή, ένας αθλητικός, αμυντικός παίκτης που παίζει στην ίδια θέση. Όμως το Χιούστον έχει μάθει από τα λάθη των δύο προηγούμενων σεζόν. Δεν υπήρχε βιασύνη ή επιθυμία να ρίξουν τον Thompson στη φωτιά και να τον δουν να φροντίζει μόνος του, όπως μερικές φορές αναγκάζονταν να κάνουν ο Green και ο Smith. Τώρα έχει έναν σπουδαίο μέντορα και πρότυπο για να παρακολουθήσει και να μάθει από αυτόν καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει το δικό του παιχνίδι.

READ  Ο Tesla συμβιβάζεται με την οικογένεια του μηχανικού της Apple που σκοτώθηκε σε συντριβή του αυτόματου πιλότου

Μια γρήγορη ματιά στα στατιστικά μέτρησης του VanVleet θα έδειχνε ότι είχε μια χρονιά χαμηλών τόνων το 2022-23, και το έκανε από πλευράς σουτ. Παρόλα αυτά, είχε κατά μέσο όρο 7,2 ασίστ ανά παιχνίδι, τον υψηλότερο βαθμό της καριέρας του, και η σημασία του για τη διατήρηση της επίθεσης του Τορόντο ήταν αδιαμφισβήτητη – οι Raptors ήταν σχεδόν επτά πόντους καλύτεροι με τον VanVleet στο παρκέ ανά καθάρισμα του γυαλιού, καλό για το 92ο εκατοστημόριο. . Από την άποψη του παιχνιδιού, υπάρχουν μόνο λίγοι σπουδαίοι κορυφαίοι χειριστές μπάλας. Ο VanVleet είναι υπομονετικός αλλά γρήγορος στη λήψη αποφάσεων. Η αποφασιστικότητά του διέσωσε μια κυρίως ομάδα των Ράπτορς, και η ηγεσία του στο δικαστήριο ήταν εκπληκτική. Στην άλλη πλευρά της μπάλας, ο VanVleet είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς σημείου επίθεσης στη θέση του, ένα εντυπωσιακό επίτευγμα για έναν μικρόσωμο γκαρντ. Κουνάει καλά τα πόδια του, έχει υπέροχα χέρια και προσμονή και, κυρίως, εξυπνάδα. Θα έκανε θαύματα για μια ομάδα Ρόκετς που χρειαζόταν λίφτινγκ σε εκείνη την πλευρά του παρκέ και θα ταίριαζε καλά με έναν προπονητή στην Ουντόκα που αιμορραγεί τις αμυντικές στάσεις.

Η παρουσία του VanVleet ανεβάζει αμέσως το πάτωμα και την οροφή του νεαρού πυρήνα του Χιούστον. Σε συνδυασμό με τη νέα επίθεση του Udoka, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες κινήσεις παικτών και ανατροπές, αναμένεται βελτιωμένη αποτελεσματικότητα catch-and-shoot για παίκτες όπως ο Green (35,1 τοις εκατό την περασμένη σεζόν), ο Smith (29,4 τοις εκατό) και ο Porter (43,5 τοις εκατό) σε μια άμεση συνεργασία. ) Ο VanVliet πρέπει να συνδυάζεται καλά με τον Şengün, έναν μεγάλο άνδρα με υψηλό IQ

READ  Ο Shohei Ohtani των Angels αποχωρεί από το παιχνίδι με φούσκα στο δεξί δάχτυλο και δεν θα αγωνιστεί στο All-Star Game

Τώρα, η διασκέδαση αρχίζει. Οι Rockets εξακολουθούν να είναι οπλισμένοι με άφθονο χώρο και σχεδιάζουν να είναι επιθετικοί στην αγορά. Το Χιούστον εξακολουθεί να κυνηγάει τους Ντίλον Μπρουκς και Μπρουκ Λόπεζ, λένε πηγές της ομάδας και του πρωταθλήματος, καθώς συνεχίζει να ανανεώνει το ρόστερ του. Αλλά με τον κορυφαίο στόχο τους πλέον ασφαλή, οι Rockets μπορούν να αναπνεύσουν λίγο πιο εύκολα καθώς προσπαθούν να αναρριχηθούν στη συνάφεια του NBA.

(Φωτογραφία: Troy Taormina / USA Today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *