Ο δισεκατομμυριούχος απατεώνας Τζο Λιούις, 87 ετών, δραπετεύει από τη φυλακή για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών

Μετρό

Ο οκταγενής Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζο Λιούις – ο οποίος φορούσε ένα έμπλαστρο στο δεξί του μάτι – γλίτωσε τη φυλακή την Πέμπτη λόγω της καταδίκης του για εμπορικές πληροφορίες, λέγοντας ότι θα μπορούσε να πεθάνει πίσω από τα κάγκελα λόγω της «αδύναμης» κατάστασής του.

Η δικαστής του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου του Μανχάταν Τζέσικα Κλαρκ έθεσε σε διαθεσιμότητα τον 87χρονο πρώην ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Tottenham Hotspur του Λονδίνου, αφού οι εισαγγελείς είπαν ότι δεν επιδίωκαν να τον φυλάκισουν – αφού παραδέχτηκε ότι έδωσε παράνομες συμβουλές στη φίλη του και στους πιλότους που χρησιμοποιούσαν. να κερδίσει περισσότερα από 500.000 δολάρια – λόγω των προβλημάτων υγείας του.

«Έχετε μπροστά σας έναν αδύναμο, 87χρονο άνδρα με σημαντικές προκλήσεις υγείας του οποίου η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μετά το κατηγορητήριο», είπε ο δικηγόρος του Λιούις, Ντέιβιντ Σόρνο, πριν ο δικαστής εκδώσει την ποινή του.

Η ποινή χωρίς φυλάκιση σημαίνει ότι ο Lewis, ο οποίος εδρεύει στις Μπαχάμες, δεν θα περάσει ούτε μια μέρα στη φυλακή, ακόμη και αφού παραδέχτηκε αυτό που οι ομοσπονδιακοί αποκαλούσαν «θρασύτατο» σχέδιο για να συνδέσει την πρώην φίλη του Caroline Carter — Μις Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ 2016 — και οι πιλότοι. Οι Brian Waugh και Patrick O'Connor με εσωτερικές πληροφορίες.

Ο επενδυτής με έδρα τις Μπαχάμες επιτράπηκε να περπατήσει ελεύθερος τον Ιούλιο, αφού δημοσίευσε ένα ομόλογο 300 εκατομμυρίων δολαρίων που εξασφαλίστηκε από το γιοτ του 250 εκατομμυρίων δολαρίων — «AVIVA» — και το ιδιωτικό του τζετ.

«Επέλεξε να κάνει κατάχρηση της πρόσβασης και των πληροφοριών που είχε στην κορυφή του οικονομικού βουνού και το έκανε ξανά και ξανά», δήλωσε ο δικηγόρος Τζέισον Ρίτσμαν κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

READ  Οι κάτοικοι του Σαν Ντιέγκο παρακολουθούν με δέος καθώς ο πύραυλος SpaceX χτυπά τον ουρανό SoCal - NBC 7 Σαν Ντιέγκο
Ο Λιούις δεν θα περάσει ούτε μια μέρα στη φυλακή αφού οι εισαγγελείς και ένας δικαστής συμφώνησαν ότι τα προβλήματα υγείας του τον έβαλαν σε κίνδυνο. Reuters

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τις συνθήκες της ηλικίας και των προβλημάτων υγείας του Λιούις «μοναδική κατάσταση» και επέμεινε στο δικαστήριο ότι η απόφαση χωρίς φυλάκιση στέλνει ένα μήνυμα ότι «ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Οι ομοσπονδιακοί δήλωσαν επίσης ότι ο Lewis μπορεί να είχε μια μακρά μάχη έκδοσης αντί να πάει οικειοθελώς στο εξωτερικό για να πολεμήσει τις ΗΠΑ.

Ο Λούις κάθισε στο τραπέζι υπεράσπισης με τα χέρια σταυρωμένα στην αγκαλιά του κατά τη διάρκεια της δίκης. Το δεξί του χέρι, πιεσμένο στο αριστερό του, έτρεμε καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας – αλλά οι δονήσεις επιτάχυναν καθώς ο δικηγόρος του άρχισε να υποστηρίζει γιατί δεν έπρεπε να πάει φυλακή.

Ο Lewis επιβλήθηκε πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων και η εταιρεία του Broad Bay Ltd διατάχθηκε να πληρώσει περισσότερα από 45 εκατομμύρια δολάρια – αλλά αυτό ήταν μια πτώση στον κουβά για τον χρηματοδότη, του οποίου η καθαρή περιουσία εκτιμάται σε περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα είναι επίσης υπό δοκιμασία για τρία χρόνια.

Ο Λούις κάλυψε το πρόσωπό του καθώς μπαινόβγαινε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Καλές εικόνες
Παραδέχτηκε ότι εξέδιδε παράνομες συμβουλές για μετοχές στη φίλη του και σε ιδιωτικούς πιλότους που συνήθιζε να κέρδιζε περισσότερα από 500.000 δολάρια. AFP μέσω Getty Images

Ο Λιούις έδωσε μια σύντομη ομιλία κατά την ακρόαση της καταδίκης, χαρακτηρίζοντας το έγκλημα «τρομερό λάθος».

«Πήρα το νόμο, ντρέπομαι, λυπάμαι και αναλαμβάνω την ευθύνη», είπε από τη θέση του στο τραπέζι της υπεράσπισης. «Θέλω χρόνο για να επανορθώσω την εμπιστοσύνη που έχασα», ζήτησε από το δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του Lewis εξήγησε τα μπαλώματα στα μάτια λέγοντας ότι ο πελάτης του «αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα με το δεξί του μάτι» και σχεδίαζε να χειρουργηθεί σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο δικηγόρος ανέφερε άλλα προβλήματα υγείας από τα οποία υποφέρει ο Lewis, αλλά δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες, επικαλούμενος την ιδιωτικότητα του ηλικιωμένου.

READ  Ένας νεκρός σε κατάρρευση γκαράζ στο Κάτω Μανχάταν

Ο δικαστής συμφώνησε ότι τα προβλήματα υγείας του Lewis ήταν αρκετά σοβαρά ώστε να τον θέσουν σε «κίνδυνο να πέσει» και να υποστεί σοβαρούς, απειλητικούς για τη ζωή του τραυματισμούς, εάν τον κλείσουν.

«Είναι σαφές για μένα ότι η ζωή του κ. Λιούις θα βρισκόταν σε σοβαρό κίνδυνο εάν φυλακιζόταν», είπε ο Κλαρκ.

Ο Λιούις, τα μέλη της οικογένειάς του και ο δικηγόρος του έκαναν σημαντικές και ανεπιτυχείς προσπάθειες να τον προστατεύσουν από τις ειδησεογραφικές κάμερες την Πέμπτη. Κάλυψε το πρόσωπό του με τα χέρια του στο δρόμο προς το δικαστήριο.

Στην έξοδο, παρά τον ήρεμο καιρό των 50 βαθμών, ο Λιούις φόρεσε το χειμερινό μπουφάν North Face του σωματοφύλακά του, τράβηξε την κουκούλα πάνω από το κεφάλι του, έγειρε πίσω από έναν φρουρό και άλλους υποστηρικτές καθώς τον συνόδευαν σε ένα αυτοκίνητο που περίμενε.

Αποδεχτείτε περισσότερα…




https://nypost.com/2024/04/04/us-news/billionaire-crook-joe-lewis-87-dodges-prison-for-insider-trading/?utm_source=url_sitebuttons&utm_medium=site%20buttons&utm_campaign=site%20but

Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL για κοινή χρήση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *