Ο Ζακ Έντι ξεθώριασε για πολύ καιρό και ο Περντιέ έχασε από το Κονέκτικατ

Glendale, Ariz. – Ο Zach Eddy του Purdue κάνει λέι απ με το ένα χέρι εναντίον του Κονέκτικατ στο δεύτερο μισό του τουρνουά μπάσκετ ανδρών NCAA τη Δευτέρα το βράδυ ανάμεσα σε ένα ζευγάρι Νο. 1 σπόρους. Είναι ένα πλάνο που έχει κάνει τακτικά ο δύο φορές βασιλεύων Εθνικός Παίκτης της Χρονιάς σε μια διακοσμημένη καριέρα.

Σε αυτό το σημείο η μπάλα δεν έχει καμία πιθανότητα να περάσει από τον κύλινδρο εκτός και αν χτυπήσει στο πίσω σίδερο. Λίγες στιγμές αργότερα, ο 7-πόδι-4 σέντερ έχασε το δεύτερο λέι απ του στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κατάφερε να χτυπήσει το χείλος στο μπροστινό άκρο ενός και-ένα, και ακολούθησε αυτή την φάουλ ελεύθερη βολή με ένα οδηγικό τρίποντο. Χάσκι στο State Farm Arena.

Σε ένα σημείο όπου ο Edey μπορούσε να κάνει αυτά τα σπάνια λάθη, το Κονέκτικατ μπόρεσε να επεκτείνει το προβάδισμά του στα 18, αλλά όλοι εκτός από έναν από τους κορυφαίους ηλικιωμένους δεν θα έδιναν στους Coilermakers το πρώτο τους εθνικό πρωτάθλημα στην ιστορία του προγράμματος. Τα Huskies έγιναν το πρώτο σχολείο μετά τη Φλόριντα το 2006 και το 2007 που κέρδισε διαδοχικούς τίτλους NCAA αφού τερμάτισαν 75-60.

Ο Edey μπόρεσε να διώξει την κούραση που τον άφηνε συχνά ένα βήμα πίσω στη μετάβαση, καθώς τελείωσε με 37 πόντους και 10 ριμπάουντ, υψηλός δύο αγώνων, στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Αλλά όταν επανήλθε σε τροχιά και σκόραρε εννέα συνεχόμενους πόντους, η προσπάθειά του να γίνει μόνο ο δεύτερος πρωτοετής που κέρδισε ένα εθνικό πρωτάθλημα το 2019, μετά από μια Βιρτζίνια στην 16η θέση σε μια σεζόν, ήταν πολύ αργά. 64 γύρους.

READ  Πορεία Ελεύθερης Παλαιστίνης εν όψει των Όσκαρ στο Λος Άντζελες

«Είναι κάτι με το οποίο ασχολήθηκα όλη τη χρονιά», είπε ο Edey για την αμυντική προσοχή που του δόθηκε στο τελευταίο παιχνίδι της κολεγιακής του καριέρας. “Το είδος του πλάνου παιχνιδιού όπου οι ομάδες φυλάσσουν το δοκάρι πολλές φορές όταν παίζουν μαζί μας. Έκαναν καλή δουλειά που εμφανίστηκαν, ανακάτεψαν τις άμυνες, έπαιξαν ένας εναντίον ενός. Πρέπει να παίξω καλύτερα. Ήταν ένα από τα Εκείνα τα παιχνίδια που δεν εκτέλεσα. Είχα μερικές από αυτές τις διατάσεις σήμερα, και αυτό ήταν το παιχνίδι.

Το Κονέκτικατ (37-3) φύλαγε τον Έντι με σχεδόν έναν αμυντικό, και έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Όσκαρ Ρόμπερτσον το 1960 που ηγήθηκε της χώρας στο σκοράρισμα διπλής ομάδας (25,2 πόντοι ανά παιχνίδι) και προκρίθηκε στο Final Four την ίδια σεζόν. Ο Σέντερ Ντόνοβαν Κλίνγκεν, 7-2, ισοφάρισε την αρχική θέση για τον Έντι, ο οποίος είχε 16 πόντους και πέντε ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Κλίνγκεν δέχθηκε το τρίτο του προσωπικό σφάλμα με 14:15 για να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο και ο Χάρλεϊ έστειλε τον ρεζέρ Σαμσον Τζόνσον για να καλύψει τον Έντι. Ο νεαρός φόργουορντ έδωσε έξι ίντσες και 75 λίβρες στον Έντι, κάνοντας φάουλ με 5:38 να απομένουν. Ο Purdue (34-5), ωστόσο, έμεινε πίσω με 63-46 εκείνη τη στιγμή, αφού οι Huskies πήραν ένα dunk από τον Alex Garaban και ένα λέι απ από τον Stephen Gastel.

«Οι άνθρωποι δεν ξέρουν το βάρος που κουβαλάς όταν είσαι τόσο καλός όσο εκείνος, όσο παραγωγικός και αν πηγαίνει στην αντίπαλη αρένα», είπε ο προπονητής του Purdue, Matt Painter. «Του είπα στα αποδυτήρια, “Δεν πρόκειται να προχωρήσεις στη ζωή, δεν πρόκειται να περάσεις από εδώ, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις αντιξοότητες, προσωπικό, σχέσεις, τα πάντα. Ήταν θαυμάσιος στο να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες.

READ  Ο Victor Vembanyama, η Britney Spears αφηγούνται το περιστατικό στο εστιατόριο του Λας Βέγκας

Ο Edey (15-από-25 σουτ, 7-από-10 ελεύθερες βολές) επέκτεινε το σερί του σε επτά διαδοχικά παιχνίδια NCAA Tournament με τουλάχιστον 20 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο επόμενος πιο κοντινός παίκτης στο κατόρθωμα ήταν ο σέντερ του Ναυτικού Ντέιβιντ Ρόμπινσον σε πέντε συνεχόμενους αγώνες το 1986 και το 1987.

«Για μένα, το μεγάλο πράγμα είναι ότι μπορείς να πεις ό,τι θέλεις για μένα», είπε ο Έντι. «Μπορείς να πεις — όπως έπαιζα, μπορείς να πεις ό,τι θέλεις, αλλά ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι δεν δίνω το 100% μου κάθε φορά που πατάω στο πάτωμα, κάθε φορά που βγαίνω έξω και προπονούμαι. Αυτό είναι που κάνω Θα κρεμάω πάντα το καπέλο μου».

Ο Έντι έλαβε ελάχιστη βοήθεια από τους συμπαίκτες του στη δεύτερη ήττα του Purdue σε 13 παιχνίδια. Ο πόιντ γκαρντ Μπρέιντεν Σμιθ ήταν ο μόνος άλλος παίκτης των Μπόιλερμέικερς που σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων (12 πόντοι). Ο δευτεροετής φοιτητής πρόσθεσε οκτώ ασίστ με ένα γύρισμα αλλά σούταρε 4 στα 12 από το γήπεδο.

Οι φρουροί του Purdue εργάστηκαν για να πάρουν καθαρά βλέμματα πίσω από το τόξο καθώς οι Huskie επέλεξαν να φυλάξουν τον Eddy χωρίς να τρέξουν δεύτερο φύλακα. Οι Boilermakers κέρδισαν 63-50 επί του Νο. 11 της Πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας στους εθνικούς ημιτελικούς.

Ο Έντι, ένας παραδοσιακός μεγάλος παίκτης που δοκίμασε δύο τρίποντα στην καριέρα του, είναι αμφίβολος για το πού θα πάει στο ντραφτ του ΝΒΑ. Ανακοίνωσε αυτή τη σεζόν ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το πέμπτο έτος της επιλεξιμότητάς του λόγω της παραίτησης που χορηγήθηκε από το NCAA κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

READ  Το TikTok εισήχθη από τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια

«Ήταν ένας τύπος που δεν είχε στρατολογηθεί και μετά ξαφνικά άρχισε να στρατολογείται και μετά απογειώθηκε και τον έβαλε στα άκρα», είπε ο Painter. “Όλα τα μεγάλα παιδιά είναι στα άκρα. Θα γίνει ένας καταπληκτικός παίκτης του NBA. Είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτόν.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *