Γέφυρα Κριμαίας: Έκτακτη κατάσταση έχει αναφερθεί στη γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο με τη Ρωσία

Stringer/Reuters

Ένα οπλισμένο πλοίο διασχίζει το στενό του Κερτς, στην Κριμαία, δίπλα στη γέφυρα της Κριμαίας, που συνδέει τη χερσόνησο με τη ρωσική ηπειρωτική χώρα, στις 17 Ιουλίου 2023.



CNN

Η γέφυρα της Κριμαίας, η μόνη σύνδεση μεταξύ της προσαρτημένης χερσονήσου και της Ρωσίας, έχει υποστεί ζημιές σε όλο της το μήκος, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών τη Δευτέρα, με πολλά κανάλια Telegram να ανακοινώνουν χτυπήματα στη γέφυρα και τοπικούς αξιωματούχους να επιβεβαιώνουν τουλάχιστον δύο θανάτους.

«Υπήρξε ζημιά στον δρόμο στο άνοιγμα της γέφυρας της Κριμαίας», ανέφερε σε τηλεγράφημά του το υπουργείο Μεταφορών.

Τα ανοίγματα σε μια γέφυρα είναι τα ανοίγματα μεταξύ των αποβάθρων στήριξης.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η γέφυρα υπέστη μερική ζημιά από μια τεράστια έκρηξη, με τμήματα της να καταρρέουν.

Ο Σεργκέι Ακσένοφ, ο διορισμένος από τη Ρωσία αρχηγός της Κριμαίας, είπε ότι έχει αναφερθεί ένα «επείγον περιστατικό», που σταμάτησε την κυκλοφορία στη γέφυρα, η οποία χρησιμεύει ως βασικός υλικοτεχνικός κόμβος για τον στρατό της Μόσχας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Gray Zone, ένα κανάλι Telegram που υποστηρίζει την ομάδα μισθοφόρων Wagner με επικεφαλής τον Yevgeny Prigozhin, πραγματοποιήθηκαν δύο χτυπήματα στη γέφυρα γύρω στις 3 τα ξημερώματα τοπική ώρα, προκαλώντας ζημιά σε τμήμα της γέφυρας.

Η έκρηξη ακούστηκε μεταξύ 3:04 π.μ. και 3:20 π.μ τοπική ώρα, ανέφεραν στο Telegram η Grey Zone και ο δημοφιλής μπλόγκερ της Κριμαίας «TalipoV Online Z».

Το CNN δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τις αναφορές.

Δείτε αυτό το διαδραστικό περιεχόμενο στο CNN.com

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Telegram από το Baza, το Grey Zone και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Κριμαίας δείχνουν ότι μέρος της γέφυρας κατέρρευσε και ένα όχημα υπέστη ζημιές στο τελευταίο περιστατικό.

READ  Οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν λόγω των κερδών, τα κέρδη ξεπέρασαν εν μέσω περικοπών κόστους

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Belgorod της Ρωσίας, Vyacheslav Kladkov, επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε στο περιστατικό.

Ο Κλάντκοφ είπε ότι ένα κορίτσι που ήταν επιβάτης στο κατεστραμμένο αυτοκίνητο τραυματίστηκε και οι γονείς της σκοτώθηκαν.

Στο σημείο έχουν σταλεί δυνάμεις έκτακτης ανάγκης και μονάδες επιβολής του νόμου, δήλωσε ο πρόεδρος της Κριμαίας Ακσένοφ. Το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι η επιθεώρηση της γέφυρας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Ακσένοφ προέτρεψε τους κατοίκους και όσους ταξιδεύουν από και προς την Κριμαία να επιλέξουν μια εναλλακτική χερσαία διαδρομή.

Η γέφυρα μήκους σχεδόν 12 μιλίων, γνωστή και ως γέφυρα του Κερτς, είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και μεταφέρει τόσο οδική όσο και σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Υπήρχε μια γέφυρα Υπέστη σοβαρές ζημιές στις 8 Οκτωβρίου Όταν ένα βυτιοφόρο καυσίμων εξερράγη και κατέστρεψε μεγάλο μέρος του δρόμου.

03:23 – Πηγή: CNN

Πλάνα παρακολούθησης κατέγραψε μια μεγάλη έκρηξη στην κύρια γέφυρα προς την Κριμαία που συνδέεται με τη Ρωσία

Έχει μεγάλη στρατηγική και συμβολική σημασία για τη Ρωσία, η οποία κατασκεύασε τη γέφυρα μήκους 19 χιλιομέτρων με κόστος περίπου 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την παράνομη προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014. Να το δένετε πάντα με τη Ρωσία.

Είναι μια σημαντική αρτηρία για τις καθημερινές ανάγκες της Κριμαίας και προμήθειες για το στρατό, καύσιμα και προμήθειες για τον άμαχο πληθυσμό.

Η Έλενα Ελεξιάν, αξιωματούχος που υποστηρίζεται από τη Ρωσία στη χερσόνησο, είπε ότι η Κριμαία εφοδιάζεται καλά με καύσιμα, τρόφιμα και βιομηχανικά αγαθά.

Μετά τον βομβαρδισμό της 8ης Οκτωβρίου, η Ρωσία επισκεύασε γρήγορα το SPAN. Πλήρως άνοιξε στην κυκλοφορία τον Φεβρουάριο.

READ  Ζωντανές ενημερώσεις τρίτου γύρου Masters 2024: DeCambeau, Homa, Scheffler προηγούνται καθώς ο Tiger Woods σπάει το ρεκόρ

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Hanna Malier, φάνηκε να παραδέχεται πιο ξεκάθαρα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για την επίθεση του Οκτωβρίου.

Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ζημιά στη γέφυρα θα διαταράξει τη ρωσική επιμελητεία.

«Οποιαδήποτε υλικοτεχνικά προβλήματα είναι πρόσθετα προβλήματα για τους επιτιθέμενους, δημιουργώντας πιθανά πλεονεκτήματα για τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας», είπε ο Αντρίι Γιουσόφ, εκπρόσωπος της αμυντικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Suspilne της Ουκρανίας.

Η Yusov Ukraine δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

«Όσον αφορά τους λόγους για αυτό (ζημία), δεν σχολιάζουμε», είπε.

Αυτή είναι μια ιστορία που εξελίσσεται και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *