Ο πρόεδρος της Texas A&M M. Η Κάθριν Μπανκς παραιτήθηκε εν μέσω αποκλίσεων από το δημοσιογραφικό πρόγραμμα

Το Texas A&M University ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παραιτείται από τη θέση του προέδρου του, μετά από σύγκρουση σχετικά με τις προσφορές μεταγραφής του σχολείου σε έναν υποψήφιο που ήταν έτοιμος να ηγηθεί της σχολής δημοσιογραφίας του, αλλά τελικά απέρριψε τη θέση αφού αντιμετώπισε καθήκον να προωθήσει τη διαφορετικότητα.

Πρόεδρος, Μ. Η Κάθριν Μπανκς υπέβαλε επιστολή παραίτησης αργά την Πέμπτη, στην οποία είπε ότι η αρνητική προσοχή στη διευθύντρια Τύπου Κάθλιν ΜακΕλρόι αποσπούσε την προσοχή για το Texas A&M, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας.

Μέρες μετά την παραίτηση του κοσμήτορα που επιβλέπει το Κολλέγιο Τεχνών και Επιστημών του πανεπιστημίου, ο Δρ. Η παραίτηση του Μπανκς ακολουθεί μια τεταμένη συνάντηση μεταξύ του Δρ. Μπανκς και της Γερουσίας του πανεπιστημίου την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Δρ. Μπανκς, ο οποίος ήταν πρόεδρος για περισσότερα από δύο χρόνια, είπε ότι λυπάται που ο Δρ ΜακΙλρόι δεν θα γινόταν μέλος του πανεπιστημίου και ντρέπεται με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η κατάσταση. Αλλά ο Δρ., πρώην συντάκτης των New York Times και καθηγητής δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Πρότεινε επίσης ότι δεν γνώριζε πολλά για τις λεπτομέρειες που οδήγησαν στις αλλαγές που δόθηκαν στον McIlroy.

Αυτή η εκδοχή των γεγονότων αμφισβητήθηκε την Παρασκευή από τον Χαρτ Μπλάντον, καθηγητή που ηγείται του τμήματος επικοινωνίας και δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου. Ο Δρ. Είπε ότι ο Μπανκς «ενέθηκε στον εαυτό του παράξενα και νωρίς στη διαδικασία» και ότι παραπλάνησε τη Γερουσία της Σχολής σχετικά με τον ρόλο του.

Ο Δρ. Blanton, Dr. Ο McIlroy προφανώς προσλήφθηκε επειδή είναι μαύρος και είπε ότι κάποιος έστειλε ένα προσχέδιο της επιστολής προσφοράς απασχόλησης — αλλάζοντας την πολυετή προσφορά σε ένα έτος — στον Dr. McIlroy εν αγνοία του. Είπε ότι μοιράστηκε υλικό που σχετίζεται με την αποτυχημένη πρόσληψη με πανεπιστημιακούς δικηγόρους την Πέμπτη και ήταν ευτυχής που είδε τον Δρ Μπανκς να παραιτείται.

Ως τελευταία σύγκρουση στη διασταύρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της διαφορετικότητας και της πολιτικής, ο Δρ. Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, ένας Ρεπουμπλικανός, υπέγραψε ένα νομοσχέδιο φέτος που θα απαγόρευε τα γραφεία και τα προγράμματα σε κολέγια που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο που προωθούν την «διαφορετικότητα, ισότητα και ένταξη».

READ  Αποσπάσματα από τη δεύτερη ημέρα της επιλογής των ενόρκων στη δίκη του Τραμπ για τα χρήματα

Στη Φλόριντα, τον Μάιο, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ron DeSantis υπέγραψε νόμο που απαγορεύει στα κρατικά κολέγια να δαπανούν χρήματα για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τις προσπάθειες ένταξης και απαγορεύει τη διδασκαλία της «πολιτικής ταυτότητας» σε ορισμένα υποχρεωτικά μαθήματα.

Η διαμάχη ακολούθησε τον αποτυχημένο διορισμό μιας άλλης δημοσιογράφου, της Nicole Hanna-Jones, η οποία ήταν συνδεδεμένη με τους Times το 2021 στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Αφού ονομάστηκε πρόεδρος του Τμήματος Φυλής και Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, το διοικητικό συμβούλιο του πανεπιστημίου αρνήθηκε να του παραχωρήσει θητεία. Η διάψευση ακολούθησε την κριτική από τους συντηρητικούς για τη συμμετοχή της κας Hanna-Jones στο έργο 1619 των Times, η οποία υποστήριξε ότι το 1619 – η χρονιά που μια ομάδα σκλάβων Αφρικανών μεταφέρθηκε στην Αμερική – ήταν τόσο σημαντικό στην αμερικανική ιστορία όσο το 1776.

Στην υπόθεση Texas A&M, ο Dr. Ο ΜακΙλρόι είπε ότι το πανεπιστήμιο του είχε υποσχεθεί πενταετές συμβόλαιο, αλλά τελικά του δόθηκε συμβόλαιο ενός έτους μετά από παράπονα από μια ομάδα αποφοίτων. Μια συντηρητική δημοσίευση Το έργο του για την προώθηση της διαφορετικότητας, συμπεριλαμβανομένων Ένα άρθρο γνώμης που έγραψε Είπε ότι είναι σημαντικό να προσλάβουμε περισσότερους μη λευκούς δασκάλους.

Ο Δρ. Ο ΜακΙλρόι έχει περάσει δεκαετίες στη δημοσιογραφία – από τον αθλητισμό μέχρι το φαγητό – και είπε σε προηγούμενη συνέντευξή του στους Times ότι οι προσπάθειες διαφορετικότητας αποτελούν ένα μικρό μέρος της δημοσιογραφικής και ακαδημαϊκής του καριέρας.

Απόφοιτος της A&M το 1981, ο Δρ. Ο McElroy απέρριψε τελικά ένα μονοετές συμβόλαιο με το σχολείο και το επεισόδιο μετατράπηκε σε πλήρη κρίση για το πανεπιστήμιο, σύμφωνα με το The Texas Tribune. Πρώτη αναφορά στη σύγκρουση. Ο Δρ. Ο ΜακΕλρόι περιέγραψε μια σειρά συνομιλιών στις οποίες ο κοσμήτορας του Κολλεγίου Τεχνών και Επιστημών της A&M αποκάλυψε ότι υπήρχε πολιτική ώθηση για το διορισμό του.

«Είπα, «Τι συμβαίνει;»» είπε ο Δρ. Ο McIlroy θυμάται τη συνομιλία του με τον Dean Jose Luis Bermudez. «Είπε: «Είσαι μια μαύρη γυναίκα στους New York Times και για αυτούς τους ανθρώπους είναι σαν να δουλεύεις για την Pravda.» Ο Δρ ΜακΕλρόι, που έφυγε από τους Times το 2011, δεν το έκανε. απαντώ Νέα για τα σχόλια της Παρασκευής.

READ  Η UBS προσφέρεται να αγοράσει την Credit Suisse για έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ανέφεραν οι Financial Times.

Η σύγκρουση της ακαδημαϊκής κοινότητας και της πολιτικής διαδραματίστηκε σε ένα ίδρυμα στην καρδιά της ταυτότητας και του πολιτισμού του Τέξας. Με σχεδόν 75.000 φοιτητές, το Texas A&M στο College Station, 95 μίλια βορειοδυτικά του Χιούστον, είναι ο άλλος λεβιάθανς της πολιτείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση – ένας πιο αγροτικός, συντηρητικός αντίπαλος του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ώστιν. Είναι ένα πανεπιστήμιο αποφασισμένο να θεωρείται ένα από τα κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα στον κόσμο, ενώ δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις παραδόσεις του και στις αρχές του ως σχολείο με μαθητές από αγροτικές πόλεις, οι οποίοι αργότερα τους έστειλαν στο στρατό.

Το σχολείο είναι γνωστό για την έντονη πίστη των αποφοίτων του. Ακόμη και σύμφωνα με τα πρότυπα του Τέξας, ορίζεται από τον εορτασμό της πολιτείας και των μεγάλων αθλημάτων, ειδικά του ποδοσφαίρου Aggie. Τόσο το Texas A&M (2 τοις εκατό) όσο και το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν (5 τοις εκατό) έχουν ένα δυσανάλογα μικρό ποσοστό μαύρων φοιτητών, σε σύγκριση με την πολιτεία συνολικά (13,4 τοις εκατό) ή τις πόλεις όπου βρίσκονται τα πανεπιστήμια.

Ο Δρ. Αυτό που παρέμεινε μυστήριο μετά την παραίτηση του Μπανκς ήταν γιατί το πανεπιστήμιο άλλαξε την προσφορά του στον Δρ ΜακΙλρόι. Μια συντηρητική ομάδα αποφοίτων, η Ένωση Rudder, έστειλε email στην ηγεσία της A&M μετά την ανακοίνωση του διορισμού του και είπε σε μια δήλωση ότι η A&M θα πρέπει να αποφύγει τη «διχαστική ιδεολογία της πολιτικής ταυτότητας». Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της ομάδας, Ματ Πόλινγκ, δήλωσε ότι εκτιμά την υπηρεσία του Δρ. Μπανκς στο πανεπιστήμιο.

στο Συνεδρίαση της Συγκλήτου της Σχολής την ΤετάρτηΟι καθηγητές Δρ. Το πανεπιστήμιο έχει επικριθεί έντονα για αντίφαση με τον διορισμό του McIlroy, με ορισμένους να λένε ότι η κριτική για το έργο του Dr. McIlroy που προάγει τη διαφορετικότητα δεν θα έπρεπε να έχει επηρεάσει την πρόσληψή του.

READ  Το FBI ερευνά το σπίτι του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ εν μέσω έρευνας για έγγραφα

«Δεν είναι σωστό να υποθέτουμε ότι το πανεπιστήμιο υπαναχώρησε σε συμβόλαιο και αυτό που είναι λάθος είναι ότι η αρχική σύμβαση ακυρώθηκε όχι λόγω αξίας, αλλά λόγω των απόψεων ή των δημογραφικών στοιχείων του υποψηφίου», δήλωσε η Tracy Anne Hammond, καθηγήτρια πληροφορικής και ομιλήτρια σχολής. Και πρόσθεσε: «Τώρα, η σχολή και ο κόσμος έχουν χάσει την πίστη τους στο Πανεπιστήμιο A&M του Τέξας και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα».

Ο Δρ. Ο Μπανκς περιέγραψε μια διακοπή της επικοινωνίας στην προσπάθεια πρόσληψης του Δρ ΜακΙλρόι, αλλά είπε ότι το πανεπιστήμιο στάθηκε στις προσφορές που έκανε.

«Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, σε όλα τα σημεία της διαδικασίας, ερχόταν εδώ», είπε η Δρ Μπανκς, προσθέτοντας ότι ήθελε ο Δρ ΜακΙλρόι να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο.

Αντιμετώπισε όμως σκληρές ερωτήσεις από μέλη ΔΕΠ, πολλά από τα οποία επέκριναν αυτό που είπαν ότι ήταν πολιτική παρέμβαση στη διαδικασία πρόσληψης του πανεπιστημίου και μια σειρά από ενοχλητικά περιστατικά.

«Προφανώς, κανείς δεν ξέρει ποιος έκανε την προσφορά, κανείς δεν ξέρει πόσες προσφορές έγιναν, κανείς δεν ξέρει ποιος την υπέγραψε και κανείς δεν ξέρει ποιος διάβασε ή έγραψε αυτές τις προσφορές», είπε ο Raymundo Arróyave, καθηγητής μηχανικής. «Ειλικρινά, φαινόμαστε ανίκανοι».

Ο Αντιπρόεδρος για θέματα Σχολής Ν.Κ. Αναντ στη συνάντηση, ο Δρ. Είπε ότι η πρώτη επιστολή προσφοράς προς τον McElroy ήταν για μια θέση θητείας, ενώ η δεύτερη επιστολή προσφοράς – για ένα έτος διευθυντή και τριετή θέση διδασκαλίας – υπογράφηκε μόνο από τον επικεφαλής του τμήματος. Είπε ότι το πανεπιστήμιο δεν μπορούσε να βρει καμία επιστολή προσφοράς για πέντε χρόνια.

Ο Δρ. Η Γερουσία της Σχολής ενέκρινε ψήφισμα για τη δημιουργία μιας διερευνητικής επιτροπής για να διερευνήσει τον τρόπο χειρισμού της πρόσληψης του McIlroy.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, ο καγκελάριος John Sharp, κοσμήτορας της Σχολής Διακυβέρνησης και Δημοσίων Υπηρεσιών του πανεπιστημίου Mark A. Ο Welsh III θα αναλάβει ως πρόεδρος σε προσωρινή βάση, είπε.

Στέφανι Σαούλ Και Ρικ Ρόχας Έκθεση που συνέβαλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *