Ο ράπερ Τράβις Σκοτ ​​αποφεύγει τις κατηγορίες για τον όχλο του Τέξας

29 Ιουνίου (Reuters) – Μεγάλο δικαστήριο του Τέξας αρνήθηκε την Πέμπτη να κατηγορήσει τον ράπερ Τράβις Σκοτ ​​και πέντε άλλους για ποινικές κατηγορίες σε σχέση με ένα μουσικό φεστιβάλ το 2021 που σκότωσε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε χιλιάδες, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Η μεγάλη κριτική επιτροπή είναι το αποκορύφωμα μιας 19μηνης έρευνας για την τραγωδία στο φεστιβάλ Scott’s Astroworld τον Νοέμβριο του 2021, δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Χάρις, Κιμ Όουκ.

«Οι ανακριτές και οι εισαγγελείς μας έδωσαν ό,τι είχαν για να βεβαιωθούν ότι το μεγάλο δικαστήριο θα μπορούσε να φτάσει στην αλήθεια», είπε ο Oak.

Ο δικηγόρος του Σκοτ, Κεντ Σάφερ, είπε ότι τα ευρήματα επιβεβαίωσαν ότι ο Σκοτ ​​δεν ευθύνεται για την τραγωδία στο φεστιβάλ.

«Τώρα που αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει, ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επικεντρωθεί σε ό,τι είναι πιο σημαντικό – να αποτρέψει την επανεμφάνιση θλιβερών τραγωδιών όπως το Astroworld στο μέλλον», είπε ο Shafer σε μια δήλωση.

Άλλοι πέντε αθωώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή του φεστιβάλ Live Nation, Brent Silberstein.

«Ο Brent έκανε ό,τι μπορούσε για να έχει ένα ασφαλές φεστιβάλ», είπε ο Christopher Downey, δικηγόρος του Silberstein.

Οι δικηγόροι των υπολοίπων δεν ήταν άμεσα προσβάσιμοι την Πέμπτη.

Η μελέτη προέρχεται από μια θανατηφόρα εξέγερση θαυμαστών στο Astroworld στο Χιούστον, όπου χιλιάδες τραυματίστηκαν όταν ένα πλήθος με υπερβολική χωρητικότητα πίεσε μπροστά καθώς ο Scott ανέβηκε στη σκηνή. 10 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα 10χρονο αγόρι πέθαναν από ασφυξία.

READ  Η Yellen προειδοποιεί για τον κίνδυνο χρεοκοπίας των ΗΠΑ στις αρχές Ιουνίου και προτρέπει την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους

Η τραγωδία εξαπέλυσε ένα κύμα αγωγών εναντίον του Scott και των διοργανωτών του φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας ψυχαγωγίας Live Nation (LYV.N), η οποία συγχωνεύτηκε με την Ticketmaster το 2010.

Οι ενάγοντες Scott, Live Nation και περισσότεροι από δύο δωδεκάδες κατηγορούμενοι ήθελαν η συναυλία να εμφανίζεται κατάμεστη και επέτρεψαν σε πολλούς ανθρώπους να εισέλθουν στον χώρο παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τους κινδύνους.

Τουλάχιστον 4.900 θαυμαστές τραυματίστηκαν, σύμφωνα με δικηγόρους που εκπροσωπούν τα θύματα σε αγωγές εναντίον του Σκοτ ​​και των διοργανωτών.

Οι υποθέσεις συγκεντρώνονται στο δικαστήριο της πολιτείας του Τέξας σε μια διαδικασία γνωστή ως πολυπεριφερειακή αντιδικία, η οποία εξορθολογίζει την εκδίκαση παρόμοιων υποθέσεων.

Η οικογένεια ενός από αυτούς που σκοτώθηκαν εγκαταστάθηκαν με τους Scott, Live Nation και άλλους τον Οκτώβριο του 2022 με αδιευκρίνιστους όρους.

Εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας που κατατέθηκε από την οικογένεια ενός σκοτωμένου 10χρονου αγοριού.

Αναφορά από τον Jack Quinn και τον Mike Spector στη Νέα Υόρκη. Μοντάζ από την Amy Stevens, τη Lisa Schumacher και τον Daniel Wallis

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Μάικ Σπέκτορ

Thomson Reuters

Ο Mike Spector είναι ρεπόρτερ του Reuters που καλύπτει εταιρικές κρίσεις, συμπεριλαμβανομένων χρεοκοπιών, τεράστιων ποινικών υποθέσεων και κυβερνητικών ερευνών. Ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε τα σχέδια να εισέλθει σε διαδικασία πτώχευσης κατά της εμβληματικής πούδρας μωρών της Johnson & Johnson που προκάλεσε καρκίνο. Αργότερα οδήγησε μια σειρά ερευνών σχετικά με το πώς η J&J και άλλες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί χρησιμοποίησαν το σύστημα πτώχευσης για να αποφύγουν την ευθύνη για θανατηφόρα προϊόντα και μηνύσεις σεξουαλικής κακοποίησης και να αποφύγουν να καταθέσουν οι ίδιοι το Κεφάλαιο 11. Ο Μάικ έχει συνεισφέρει σε μια βραβευμένη σειρά του Reuters σχετικά με την εκτεταμένη μυστικότητα στα δικαστήρια των ΗΠΑ, η οποία κρύβει στοιχεία για θανατηφόρα προϊόντα. Ο Mike εργαζόταν στο παρελθόν στη Wall Street Journal, όπου κάλυψε χρεοκοπίες και ιδιωτικά κεφάλαια στον όμιλο συγχωνεύσεων και εξαγορών της εφημερίδας καθώς και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Έχει συμμετάσχει σε βραβευμένες ομάδες που περιλάμβαναν την ανάκαμψη και την πτώχευση της General Motors με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης. συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών και συναφή ζητήματα συναλλαγών πιστώσεων πτώχευσης· και ανησυχίες για την τεχνολογία αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων της Tesla. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια και πτυχίου από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

READ  Η Yellen λέει «μεγάλο περιθώριο» για περισσότερο εμπόριο ΗΠΑ-Κίνας παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *