Το Ανώτατο Δικαστήριο καταδικάζει τον χριστιανό μεταφορέα αλληλογραφίας επειδή αρνείται να εργαστεί τις Κυριακές

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Το Ανώτατο Δικαστήριο διευκόλυνε την Πέμπτη για τους υπαλλήλους να αναζητήσουν θρησκευτικά καταλύματα σε μια υπόθεση που άσκησε ένας ευαγγελικός χριστιανός μεταφορέας αλληλογραφίας που τους εμπόδισε να εργάζονται τις Κυριακές.

Η υπόθεση αφορούσε αξίωση που ασκήθηκε από κάτοικο της Πενσυλβάνια. Τζέραλντ ΓκραφΛέει ότι η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ μπορεί να έχει δεχτεί το αίτημά του να είναι ελεύθερος από τις βάρδιες της Κυριακής, με βάση τη θρησκευτική του πεποίθηση ότι είναι ημέρα λατρείας και ανάπαυσης.

«Ελπίζω αυτή η απόφαση να επιτρέψει σε άλλους να διατηρήσουν την πίστη τους χωρίς να ζουν με τον φόβο ότι θα χάσουν τη δουλειά τους», δήλωσε ο Graf σε δήλωση την Πέμπτη.

Η υπόθεσή του θα επιστρέψει τώρα στα κατώτερα δικαστήρια για περαιτέρω ακροάσεις σχετικά με το εάν θα επικρατήσει σύμφωνα με το νέο πρότυπο.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας Felicia Ladd είπε ότι «είναι πλήρως συνεπής με τα πρότυπα που χρησιμοποιούμε όταν επιδιώκουμε να ενσωματώσουμε τις ειλικρινείς θρησκευτικές πεποιθήσεις, πρακτικές και πρακτικές των υπαλλήλων μας».

Ως εκ τούτου, η Ταχυδρομική Υπηρεσία αναμένει να επικρατήσει τελικά σε αυτή την περίπτωση.

Ο Γκροφ υποστήριξε ότι θα ήταν πιο δύσκολο για τους εργαζόμενους να ασκήσουν θρησκευτικές αξιώσεις σύμφωνα με τον Τίτλο VII του Νόμου για τα Πολιτικά Δικαιώματα, ο οποίος απαγορεύει τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας σε διάφορα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης της θρησκείας.

Οι δικαστές διευκρίνισαν με ομόφωνη απόφαση που έγραψε ο συντηρητικός δικαστής Σαμουέλ Αλίτο Trans World Airlines v. Μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 1977 γνωστή ως Hardison. Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι εργοδότες δεν υποχρεούνται να κάνουν καταλύματα εάν επιβάλλουν ένα ελάχιστο, ή ακόμη και τον προτιμώμενο λατινικό όρο του δικαστηρίου, «de minimis» επιβάρυνση.

READ  Το «Guardians of the Galaxy 3» κάνει το ντεμπούτο του στα 114 εκατομμύρια δολάρια - Ποικιλία

Αυτή η απόφαση βασίζεται στη γλώσσα του Τίτλου VII, ο οποίος δηλώνει ότι ένας εργοδότης μπορεί να αρνηθεί μια στέγαση μόνο όταν υπάρχει “αδικαιολόγητη δυσκολία”.

Την Πέμπτη, το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι δυσκολίες πρέπει να είναι ελάχιστες.

Στο μέλλον, “τα δικαστήρια θα πρέπει να αποφασίσουν εάν μια δυσκολία είναι σημαντική στο πλαίσιο της επιχείρησης ενός εργοδότη, χρησιμοποιώντας τη γενική μέθοδο που χρησιμοποιεί για να εφαρμόσει ένα τέτοιο τεστ”, έγραψε ο Alito.

Ο Γκροφ, ένας μη επαγγελματίας υπάλληλος, υπηρέτησε ως αναπληρωτής ταχυδρόμος στην περιοχή του Λάνκαστερ της Πενσυλβάνια από το 2012 έως το 2019, όταν παραιτήθηκε. Η δουλειά του ήταν να συμπληρώνει όταν άλλοι εργαζόμενοι δεν ήταν διαθέσιμοι, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων και των αργιών.

Αρχικά, δεν ζητήθηκε από τον Γκροφ να εργάζεται τις Κυριακές, αλλά η κατάσταση άλλαξε από το 2015, καθώς τα πακέτα της Amazon έπρεπε να παραδοθούν εκείνη την ημέρα. Με βάση το αίτημά της για διαμονή, οι διευθυντές της κανόνισαν άλλους ταχυδρομικούς να παραδίδουν πακέτα τις Κυριακές μέχρι τον Ιούλιο του 2018. Μετά από αυτό, ο Γκροφ αντιμετώπιζε πειθαρχικά μέτρα εάν δεν πήγαινε στη δουλειά.

Ο Γκροφ παραιτήθηκε και μήνυσε την Ταχυδρομική Υπηρεσία επειδή απέτυχε να ικανοποιήσει το αίτημά του. Ένας ομοσπονδιακός δικαστής είπε ότι η Ταχυδρομική Υπηρεσία είχε παράσχει μια λογική προσαρμογή και ότι η παροχή οτιδήποτε περισσότερο θα προκαλούσε αδικαιολόγητες δυσκολίες στον εργοδότη και τους συναδέλφους του Γκροφ. Το 3ο Περιφερειακό Εφετείο των ΗΠΑ με έδρα τη Φιλαδέλφεια συμφώνησε σε μια απόφαση τον Μάιο του 2022.

Ομάδες που εκπροσωπούσαν χριστιανικά δόγματα και άλλες θρησκευτικές θρησκείες κατέθεσαν ενημερωτικά έγγραφα υποστηρίζοντας τον Γκροφ, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Συμμαχίας Ινδουιστών, της Αμερικανικής Συμμαχίας Σιχ και του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων.

READ  Οι Spurs παίρνουν τον Victor Wembayama με το Νο. 1 στο ντραφτ του NBA 2023: Πώς ταιριάζει στο Σαν Αντόνιο

Οι Μουσουλμάνες, οι οποίες συχνά φορούν μαντίλες γνωστές ως χιτζάμπ, πέφτουν συχνά θύματα λόγω του προηγούμενου του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ευνοεί τους εργοδότες, σύμφωνα με το πρακτικό της CAIR. Αυτό οφείλεται εν μέρει επειδή οι ενιαίες πολιτικές δεν λαμβάνουν υπόψη το χιτζάμπ. Η οργάνωση είπε ότι εξαιτίας αυτού, οι μουσουλμάνες γυναίκες χάνουν ευκαιρίες εργασίας.

Η Αμερικανική Ένωση Εργαζομένων Ταχυδρομείων, η οποία έχει περίπου 200.000 μέλη, κατέθεσε δικαστική έγκληση προειδοποιώντας ότι η απόφαση υπέρ του Γκροφ, η οποία δημιουργεί μια «θρησκευτική επιλογή» για τον προγραμματισμό της εργασίας του Σαββατοκύριακου, θα έθετε σε μειονεκτική θέση άλλους εργαζόμενους που δεν τη συμμερίζονται. Θρησκευτικο πιστευω.

Ο Gerald Groff, ένας πρώην ταχυδρομικός υπάλληλος, θα συζητήσει την υπόθεσή του τον Μάρτιο στο Holdwood, Pa., στο Ανώτατο Δικαστήριο.Αρχείο Caroline Castor/AP

Το Americans for Separation of Church and State, που υποστηρίζει τον διαχωρισμό της θρησκείας από την κυβέρνηση και κατέθεσε δικαστική απόφαση υποστηρίζοντας τον εργοδότη, εξέφρασαν ανακούφιση που η απόφαση δεν προχώρησε περαιτέρω.

«Το «διευκρινισμένο» πρότυπο του δικαστηρίου επιτρέπει στους εργοδότες να συνεχίσουν να εξετάζουν τα βάρη που μπορεί να επιφέρει στους συναδέλφους μια στέγαση που ζητείται από εργαζόμενο», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής Rachel Lazer σε δήλωση.

Όταν το δικαστήριο είχε συντηρητική πλειοψηφία 5-4 το 2020, Αρνήθηκε να ακούσει παρόμοια υπόθεση Ένας υπάλληλος που εργαζόταν σε ένα τηλεφωνικό κέντρο Walgreens ως Αντβεντιστής της Έβδομης Ημέρας ζήτησε να μην εργαστεί το Σάββατο, το Χριστιανικό Σάββατο.

Ωστόσο, τρεις συντηρητικοί δικαστές, ένας Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ Εκείνη την εποχή δήλωσαν ότι ήταν ανοιχτοί στην ιδέα της επανεξέτασης του ορισμού της απόφασης του 1977 για τις «αδικαιολόγητες δυσκολίες». Αμέσως μετά την απόρριψη αυτής της υπόθεσης, η φιλελεύθερη δικαστής Ruth Bader Ginsburg πέθανε και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διόρισε τη δικαστή Έιμι Κόνι Μπάρετ, δημιουργώντας μια συντηρητική πλειοψηφία 6-3 υπέρ των θρησκευτικών αξιώσεων.

READ  Το εμπόριο Damian Lillard θα μπορούσε να επηρεάσει τον στόχο των Warriors Dario Saric - NBC Sports Bay Area & California

Αφού ο Μπάρετ μπήκε στο δικαστήριο, οι δικαστές παραιτήθηκαν το 2021 Πολλές περιπτώσεις Τους ζήτησε να αναθεωρήσουν την απόφαση του 1977, αλλά το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ άλλων θρησκευτικών αξιώσεων, πολλές από τις οποίες έληξαν τον Ιούνιο του 2022. Μεταξύ αυτών, το δικαστήριο έκρινε υπέρ προπονητή ποδοσφαίρου δημόσιου λυκείου. Είπε ότι έχασε τη δουλειά του αφού προσευχήθηκε στο γήπεδο μετά το παιχνίδι.

Διόρθωση (29 Ιουνίου 2023, 4:20 μ.μ. ET): Μια προηγούμενη έκδοση αυτού του άρθρου παρείχε λάθος την ημερομηνία της απόφασης του εφετείου για την υπόθεση. Είναι Μάιος του 2022, όχι Μάιος 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *