Ο Scoot Henderson των Trail Blazers, ο Amen Thompson των Rockets εκτός με τραυματισμούς στον αγώνα του Summer League

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ — Ο πρωτάρης των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Σκουτ Χέντερσον, δεν επέστρεψε αφού άφησε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ Summer League εναντίον των Χιούστον Ρόκετς στο τρίτο δεκάλεπτο με έναν άγνωστο τραυματισμό στον δεξιό ώμο.

Και δεν ήταν ο μόνος αξιοσημείωτος πρωτάρης που τραυματίστηκε στο παιχνίδι.

Ο πρωτάρης των Rockets Amen Thompson, ο Νο. 4 της γενικής επιλογής στο ντραφτ του NBA του 2023, έφυγε από το ίδιο παιχνίδι στα τέλη του τέταρτου δεκαλέπτου με τραυματισμό στον αριστερό αστράγαλο. Τραυματίστηκε ενώ μπλόκαρε ένα σουτ του σέντερ των Μπλέιζερς, Ιμπού Μπάντζι, με περίπου 50 δευτερόλεπτα να απομένουν μετά το μπλέξιμο των δύο κάτω από το καλάθι.

Ο Χέντερσον, το νούμερο 3 στο ντραφτ του περασμένου μήνα, τερμάτισε με 15 πόντους, έξι ασίστ και πέντε ριμπάουντ σε 21 λεπτά. Δεν ήταν αμέσως σαφές πώς τραυματίστηκε ο Χέντερσον και ο καλοκαιρινός προπονητής των Μπλέιζερς, Τζόνα Χέρσκου, είπε ότι δεν ήξερε πότε και πώς συνέβη ο τραυματισμός.

«Πρόσεχε», είπε ο Χέρσκου.

Οι Μπλέιζερς δεν έθεσαν διαθέσιμο τον Χέντερσον, λέγοντας ότι ήθελαν να τον μεταφέρουν σε μια εγκατάσταση όπου θα μπορούσε να λάβει τις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις. Βγήκε από τα αποδυτήρια με ακουστικά στο λαιμό του και σταμάτησε για μια σύντομη συνομιλία με τον προπονητή Chauncey Billups. Στη συνέχεια πήρε ένα τηλεφώνημα, κράτησε το τηλέφωνο με το αριστερό του χέρι και συνοδεία του προσωπικού των Μπλέιζερς έξω από την αρένα. Ο Χέντερσον επέστρεψε στην αρένα μια ώρα μετά τον αγώνα του για να δώσει τα χέρια και να δώσει τα χέρια με την οικογένεια και τους φίλους στις εξέδρες. Σήκωσε το δεξί του χέρι αρκετές φορές και αναπήδησε πάνω από τη ράγα με το δεξί του χέρι για επαφή. Δεν φαίνεται να κουβαλάει έναν ώμο.

READ  Το «Civil War» κέρδισε 2,9 εκατομμύρια δολάρια σε προεπισκοπήσεις της Πέμπτης

Ο συμπαίκτης Κρις Μάρεϊ είπε ότι δεν είχε ιδέα ότι ο τραυματισμός ήταν σοβαρός. “Δεν είναι πολύ κακό. Θα είναι καλά”, είπε ο Μάρεϊ. “Είναι κάτι που δεν θέλεις να πιέσεις πολύ στο καλοκαιρινό πρωτάθλημα.” Ο Μάρεϊ είπε ότι στήριξε την άποψή του στο διάβασμα της γλώσσας του σώματος του Χέντερσον στα αποδυτήρια.” Δεν είμαι γιατρός, δεν ξέρω τα μέσα και τα έξω του ανθρώπινου σώματος… (Αλλά) νομίζω ότι είναι καλά. Μην ανησυχείς για αυτό.”

Ο Τόμπσον σημείωσε 16 πόντους με πέντε ασίστ σε 28 λεπτά.

«Μπόδισα το σουτ, προσγειώθηκα στο πόδι του και έστριψα τον αστράγαλό μου», είπε αργότερα ο Thompson. «Είναι πραγματικά στο χέρι του επιτελείου (αν παίξει αυτό το Σαββατοκύριακο). Ξέρω ότι θα είμαι καλά, αλλά εξαρτάται από το προσωπικό αν θα με κρατήσει εκτός για τη σεζόν.

Ο Χέντερσον και ο Τόμπσον ήταν το προθέρμανση για το ντεμπούτο του Νο. 1 και του διεθνούς αφεντικού Victor Wembayama, ένα προγραμματισμένο ντεμπούτο με τους San Antonio Spurs μετά τον αγώνα Blazers-Rockets στο ίδιο Thomas and Mack Center Court στο Λας Βέγκας.

Οι Ρόκετς κέρδισαν με 100-99 σε ένα σουτ του Jabari Smith Jr., του Νο. 3 της γενικής επιλογής στο ντραφτ του 2022.

Ο Jason Quick και η Kelly Igo συνέβαλαν σε αυτήν την έκθεση.

Απαιτείται ανάγνωση

(Φωτογραφία: Lucas Peltier / USA Today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *