Μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί 9 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Τραμπ Τζακ Σμιθ

Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης τον ασυνήθιστο χαρακτήρα των ερευνών του Smith και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν. Από τα περισσότερα από 3,8 εκατομμύρια δολάρια σε προϋπολογισμένες δαπάνες, περισσότερα από τα μισά – 1,93 εκατομμύρια δολάρια – δαπανήθηκαν από την Υπηρεσία Στρατιωτών των ΗΠΑ, είπε μια εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Το πρακτορείο παρέχει μια λεπτομέρεια ασφαλείας για τον ειδικό εισαγγελέα, ο οποίος πλαισιωνόταν από αναπληρωτές στρατάρχες στο δρόμο του προς και από το γραφείο της Ουάσινγκτον.

Οι διάφορες έρευνες που επιβλέπει ο Smith είχαν ξεκινήσει καλά όταν ανέλαβε, και διατήρησε σε μεγάλο βαθμό το υπάρχον προσωπικό του, αν και έχει προσθέσει ορισμένους εισαγγελείς τους τελευταίους μήνες. Η νέα έκθεση δεν διευκρίνισε πόσα ξόδεψε το υπουργείο Δικαιοσύνης τους μήνες πριν ο Smith, ο πρώην επικεφαλής του τμήματος δημόσιας ακεραιότητας του DOJ, εγκαταλείψει τη δουλειά του ως εισαγγελέας εγκλημάτων πολέμου στην Ευρώπη και επιστρέψει στην Ουάσιγκτον. Πάρτε τις πολιτικά ευαίσθητες έρευνες Τραμπ.

Ακόμη και ένα πρώιμο στιγμιότυπο της επιχείρησης του Smith, ωστόσο, υποδηλώνει μια έντονη και ενεργή έρευνα στα μάτια ενός ομοσπονδιακού δικαστηρίου στην Ουάσιγκτον, όπου μια παρέλαση μαρτύρων – συμπεριλαμβανομένου του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς – εμφανίστηκε ενώπιον ενός μεγάλου ενόρκου.

Αντίθετα, ένας ειδικός σύμβουλος που διορίστηκε τον Ιανουάριο για να επιβλέπει τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων που βρέθηκαν στο σπίτι του Προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ δαπάνησε 615.000 δολάρια μέχρι τον Μάρτιο και οδήγησε άλλα τμήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης να ξοδέψουν 572.000 δολάρια. Άλλη μια δήλωση Το εξωτερικό αντιπροσωπεύει το ασήμι. Ωστόσο, ο ειδικός σύμβουλος Robert Hurr δεν ανέλαβε επίσημα τη θέση του μέχρι τον Ιανουάριο, δίνοντάς του ένα περιορισμένο παράθυρο για την αρχική δράση πριν από τις εξαμηνιαίες εκθέσεις δαπανών.

READ  Επιπτώσεις της κοινωνικής απομόνωσης στην υγεία: Αποκάλυψη των κινδύνων θνησιμότητας της μοναξιάς

Ένας τρίτος ειδικός σύμβουλος, ο John Durham, Ξοδεύτηκαν 1,1 εκατομμύρια δολάρια Ολοκλήρωσε την έκθεσή του σχετικά με τον χειρισμό της έρευνας Τραμπ-Ρωσίας από το FBI τους έξι μήνες πριν από τις 31 Μαρτίου, η οποία βαραίνει όλο και περισσότερο την κυβέρνηση Τραμπ κατά τη διάρκεια της θητείας του. Επειδή η μελέτη του Durham απέτυχε, το DOJ έκανε λίγα έξοδα για τη μελέτη του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνολικά μόνο 59.000 $.

Ο Durham, ο οποίος εξέδωσε την τελική του έκθεση τον Μάιο μετά την αποτυχία των προσπαθειών του δικαστηρίου για την επιδίωξη ποινικών κατηγοριών που σχετίζονται με την έρευνα, ξόδεψε περίπου 9,4 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα 3,5 ετών, σύμφωνα με στοιχεία του DOJ. Η έρευνα του Durham ξεκίνησε στην πραγματικότητα το 2019 με την προτροπή του Γενικού Εισαγγελέα William Barr, αλλά ο Barr δεν τον όρισε επισήμως ως ειδική έρευνα μέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Τα έξοδα του Durham κατά τη διάρκεια αυτής της προκαταρκτικής έρευνας δεν συμπεριλήφθηκαν στις δημοσιευμένες εκθέσεις.

Ο ειδικός εισαγγελέας Robert Mueller, ο οποίος διορίστηκε το 2017 για να διερευνήσει ισχυρισμούς για ρωσική επιρροή στην προεδρική εκστρατεία Τραμπ το 2016 και συναφή θέματα, δαπάνησε περίπου 31,45 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων και έμμεσων δαπανών, κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας. Μια τελική καταμέτρηση του DOJ. Η δίκη του διήρκεσε περίπου δύο χρόνια, αλλά ορισμένοι υπάλληλοι έκλεισαν το γραφείο για έναν επιπλέον χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *