Πρώτη παρέλαση «Trooping the Colour» για τον βασιλιά της Βρετανίας Κάρολο

ΛΟΝΔΙΝΟ, 17 Ιουνίου (Reuters) – Ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας γιόρτασε την πρώτη του επίσημη παρέλαση γενεθλίων ως κυρίαρχος το Σάββατο, καβάλα στο άλογο για να επιθεωρήσει στρατιώτες στην ετήσια τελετή από το 1760.

Η παρέλαση, που ονομάζεται “Trooping the Colour”, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη στέψη του Καρόλου στις 6 Μαΐου, μια άλλη τελετή που περιλαμβάνει στρατιώτες με κόκκινο παλτό και καπέλα από δέρμα αρκούδας να περπατούν στο κέντρο του Λονδίνου υπό τους ήχους στρατιωτικών συγκροτημάτων.

Εμφανιζόμενος έφιππος, ο 74χρονος Κάρολος αναβιώνει μια παράδοση που η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, εγκατέλειψε το 1986 όταν ήταν 60 ετών.

Στο ετήσιο αφιέρωμα του βρετανικού στρατού στον μονάρχη, ο Κάρολος υποδέχτηκε έναν βασιλικό χαιρετισμό και αναθεώρηση στρατιώτη μπροστά σε 8.000 θεατές, ενώ ακολούθησαν ο γιος του ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η αδερφή του πριγκίπισσα Άννα και ο αδερφός του ο δούκας του Εδιμβούργου έφιππος. .

Η βασίλισσα και η πριγκίπισσα της Ουαλίας ακολούθησαν με μια άμαξα.

Το χρώμα ή η σημαία του συντάγματος που υψώθηκε στην τελετή ανήκε στους Φρουρούς του 1ου Τάγματος Ουαλών.

Ο Κάρολος πρόκειται να επιστρέψει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με την οικογένειά του, όπου θα συγκεντρωθούν στο διάσημο μπαλκόνι του κτιρίου για να παρακολουθήσουν την πτήση με περίπου 70 στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από τις 12:00 GMT.

READ  Η Nike ανταποκρίνεται στις αντιδράσεις για τα κιτ πίστας της Team USA, επιτρέποντας στους αθλητές να φορούν σορτς

Ο καθαρός ουρανός σήμαινε ότι τα πλήθη που ακολουθούσαν τη διαδρομή μεταξύ του Mall και της Horse Guards Parade θα έβλεπαν μια πλήρη εναέρια προβολή, συμπεριλαμβανομένων των Typhoon Fighters και των Red Arrows, που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην αερογέφυρα στέψης λόγω χαμηλής νεφοκάλυψης.

Θα συμμετάσχει επίσης το C-130 Hercules, η νεκρική πτήση του μεταγωγικού αεροσκάφους πριν αποσυρθεί μετά από σχεδόν 60 χρόνια υπηρεσίας.

Ο Κάρολος έγινε βασιλιάς όταν η μητέρα του Ελισάβετ πέθανε σε ηλικία 96 ετών τον Σεπτέμβριο. Το Trooping the Color σηματοδοτεί τα επίσημα γενέθλια του μονάρχη της Βρετανίας και πραγματοποιείται συνήθως τον Ιούνιο. Τα πραγματικά γενέθλια του Charles είναι στις 14 Νοεμβρίου.

Αναφορά από τη Sarah Young, Επιμέλεια από τη Louise Heavens

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *