Η Nike ανταποκρίνεται στις αντιδράσεις για τα κιτ πίστας της Team USA, επιτρέποντας στους αθλητές να φορούν σορτς

Ο Αμερικανός δρομέας μεσαίων αποστάσεων Athing Mu ποζάρει με τη στολή της Nike Team USA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη. (REUTERS/Stephanie Lecocq)

Η Nike παρουσίασε τα κιτ στίβου της Team USA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 την Πέμπτη. Δεν έτυχαν καλής υποδοχής.

Ειδικά μια εικόνα του γυναικείου κιτ προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από αθλήτριες, καθώς το κάτω μέρος του κιτ έδειχνε μεγάλη ποσότητα μέσης σε ένα μανεκέν. Οι κριτικοί κατηγόρησαν αμέσως τη Nike ότι παράγει ελάχιστες στολές.

Η Nike απάντησε στις αντιδράσεις μέσω του Reuters σε άρθρο που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, το οποίο προσφέρει μονόπλευρες επιλογές για αθλητές με σύντομο στυλ στο κάτω μέρος και σορτς. Ο Shakari Richardson είναι δρομέας 100 μέτρων. Το σορτσάκι ήταν χαρακτηριστικό της Πέμπτης.

Αυτό είναι ξεκάθαρα μια βελτίωση από το κιτ των Αγώνων του Τόκιο, το οποίο προσέφερε μόνο αφαιρέσεις.

Φυσικά, μια φωτογραφία του μανεκέν ήταν εύκολη υπόθεση στα social media, με πολλούς αθλητές να ταράζουν τα βλέμματα.

Hurdler Queen Harrison Clay: “Γεια @europeanwax θα θέλατε να χορηγήσετε την ομάδα ΗΠΑ για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες!; Σας ευχαριστώ”

Steeplechaser Colleen Quigley: “Θέλω ακόμα να φτιάξω την ομάδα, αλλά…”

Σπρίντερ Katelyn Hutchison: «Πρωταπριλιά πριν από 10 μέρες».

Παραολυμπιονίκης Jalene Roberts: «Αυτό το μανεκέν στέκεται ακίνητο και όλα είναι εκτεθειμένα… φανταστείτε στη μέση της πτήσης».

Η πρώην πρωταθλήτρια των ΗΠΑ Lauren Fleshman: «Είναι ένα ένδυμα που γεννήθηκε από πατριαρχικές δυνάμεις που δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτες ή δεν χρειάζονται για να επικεντρωθούν στον γυναικείο αθλητισμό».

Η ολυμπιονίκης του 2020 Katie Moon είναι μια αντιθετική φωνή, φόρεσε το κιτ και Λέγεται στο Χ «Δεν τη νοιάζουν τα πράγματα… που βγαίνουν», προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν πρόβλημα με το μανεκέν.

READ  Ενημερώσεις για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας: Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο Κίεβο κατά τη διάρκεια επίσκεψης Αφρικανών ηγετών

το φεγγάρι Η Παρασκευή επεκτάθηκε σε αυτές τις σκέψειςΣημειώνοντας ότι οι αθλήτριες προτιμούν να φορούν ανδρικά κιτ, οι επιθέσεις σε κιτ συντομευμένου στιλ βλάπτουν πραγματικά τις αθλήτριες που επιλέγουν να τα φορέσουν:

Θέλω να είμαι σαφής και αυτό που εμφανίστηκε στο μανεκέν ήταν σχετικό και δικαιολογούσε την απάντηση που έλαβε. Αλλά, “Γιατί δεν μπορούν να φτιάξουν ανδρικές στολές για γυναίκες;” Έχω δει επίσης ανθρώπους να δημοσιεύουν παρόμοια σχόλια. Λατρεύω απόλυτα τους ανθρώπους που προστατεύουν τις γυναίκες, αλλά με όλα τα πάνω και τα κάτω που έχουμε, έχουμε τουλάχιστον 20 διαφορετικές στολές για να ανταγωνιστούμε. Έχουμε ανδρική επιλογή αν θέλουμε. Όταν επιτίθεστε στα ψωμάκια και τα crop top ως «σεξιστικά» (αν αυτή είναι η μόνη μας επιλογή, είναι), ακόμα κι αν είναι καλοπροαίρετη, τελικά επιτίθεστε στην απόφασή μας ως γυναίκες να το φορέσουμε.

Τις πιο σημαντικές μέρες της καριέρας μας, αν σκεφτείτε ειλικρινά τι πρέπει να φοράμε για να ικανοποιούμε τους άντρες βλέποντάς μας να δείχνουμε πιο άνετες και με αυτοπεποίθηση, για να αποδίδουμε καλύτερα τις δεξιότητές μας, είναι αρκετά επικίνδυνο. Προσωπικά μου αρέσουν τα ψωμάκια γιατί όταν είμαι καυτή και ιδρωμένη (που είμαι στο 99% των συναντήσεων που διαγωνίζομαι) το μικρό ύφασμα πρέπει να κολλάει πάνω μου. Το θέμα είναι να διαλέξετε τι θα φορέσετε και είτε νιώθετε καλύτερα με σάκο πατάτας ή μαγιό κατά τη διάρκεια των αγώνων, πρέπει να υποστηρίξουμε την αυτονομία.

Αυτή είναι η δεύτερη σημαντική οπισθοδρόμηση που αντιμετώπισε η Nike ως επίσημος προμηθευτής στολών φέτος, καθώς η εταιρεία και ο συνεργάτης της Fanatics δέχτηκαν μαζική κριτική για τις νέες της στολές MLB ενόψει της σεζόν του 2024. Κανείς δεν είναι λάτρης των πεζών γραμμάτων που χρησιμοποιούνται για τα ονόματα των παικτών στο πίσω μέρος των κορυφών και τα κάτω γράμματα φαίνονται αισθητά.

READ  Το «Super Mario Bros. Movie» βαρέλια στα 678 εκατομμύρια δολάρια Παγκόσμιο Ταμείο - Προθεσμία

Στην τελευταία περίπτωση, η Nike είπε ότι εργάζεται για πιθανές λύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *