Παρά τη ευρεία αντίθεση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Reddit λέει ότι η εταιρεία «δεν διαπραγματεύεται» με χρεώσεις εφαρμογών τρίτων

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (AP) — Εάν χρησιμοποιούσατε το Reddit για να μετακινηθείτε στα αγαπημένα σας φόρουμ αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα έχετε συναντήσει “ιδιωτικά” ή “μπλοκαρισμένα” μηνύματα. Αυτό συμβαίνει γιατί χιλιάδες subreddit έχουν επιλέξει να σκοτεινιάσουν Η συνεχιζόμενη αντίδραση είναι ενάντια στο σχέδιο της εταιρείας να αρχίσει να χρεώνει ορισμένους προγραμματιστές τρίτων για πρόσβαση στα δεδομένα του ιστότοπου.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Reddit, Steve Huffman, δήλωσε στο Associated Press ότι δεν υποχωρεί.

«Η αντίσταση και η διαφωνία είναι το κλειδί», είπε ο Χάφμαν. «Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα επειδή πήραμε μια αδιαπραγμάτευτη επιχειρηματική απόφαση».

Η νέα πολιτική του Reddit απειλεί να τερματίσει τους βασικούς τρόπους ιστορικής προσαρμογής της πλατφόρμας χρησιμοποιώντας API ή διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών, που επιτρέπουν στα προγράμματα υπολογιστών να επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι προγραμματιστές τρίτων βασίζονται σε δεδομένα API για τη δημιουργία των εφαρμογών τους, τα οποία παρέχουν πρόσβαση σε λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες στην επίσημη εφαρμογή Reddit, ιδίως σε έλεγχο περιεχομένου και βοήθεια προσβασιμότητας.

Αλλά το Reddit λέει ότι η υποστήριξη αυτών των τρίτων προγραμματιστών είναι πολύ δαπανηρή και μια νέα πολιτική είναι απαραίτητη για να γίνει μια αυτοσυντηρούμενη επιχείρηση.

Το Reddit έχει περισσότερα από 100.000 ενεργά subreddits, σχεδόν 9.000 από τα οποία σκοτώθηκαν αυτήν την εβδομάδα. Ενώ ορισμένοι θα επιστρέψουν στις δημόσιες ρυθμίσεις τους μετά από 48 ώρες, άλλοι λένε ότι σκοπεύουν να παραμείνουν ιδιωτικοί έως ότου το Reddit ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους, οι οποίες περιλαμβάνουν τη μείωση των τελών προγραμματιστή τρίτων – από την 1η Ιουλίου – ώστε οι δημοφιλείς εφαρμογές να μην κλείνουν. .

Μέχρι την Παρασκευή, περισσότερα από 4.000 subreddits εξακολουθούσαν να συμμετέχουν στο μπλακάουτ — συμπεριλαμβανομένων κοινοτήτων με δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές όπως r/music και r/videos — ένα βήμα Επιστάτης Και μια ζωντανή ροή Twitch του μποϊκοτάζ.

Το Reddit σημειώνει ότι οι περισσότερες κοινότητες subreddit εξακολουθούν να είναι ενεργές. Ενώ ο Huffman υποστηρίζει ότι σέβεται τα δικαιώματα των χρηστών να διαμαρτύρονται, τα subreddit που συμμετέχουν αυτήν τη στιγμή στο μπλακάουτ “δεν πρόκειται να παραμείνουν εκτός σύνδεσης επ’ αόριστον” – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την εύρεση νέων επόπτων.

READ  Schultz: Ενώ η απόλυση του Nate McMillan είναι δικαιολογημένη, τα προβλήματα των Hawks ξεπερνούν την προπονητική

Η απάντηση της εταιρείας στο μπλακ άουτ έχει πυροδοτήσει περαιτέρω οργή στους διοργανωτές διαμαρτυρίας, οι οποίοι κατηγόρησαν το Reddit αυτή την εβδομάδα ότι προσπαθεί να αφαιρέσει τους συντονιστές – ή “mods” – από τα subreddit που διαμαρτύρονται. Οι “mods” του Subreddit είναι εθελοντές που χρησιμοποιούν συχνά εργαλεία εκτός επίσημης χρήσης για να διατηρήσουν τα φόρουμ τους απαλλαγμένα από ανεπιθύμητο περιεχόμενο και περιεχόμενο μίσους, για παράδειγμα, πολλοί από τους οποίους είναι θυμωμένοι με τις νέες χρεώσεις του Reddit.

«Συμβαίνουν πολλά εδώ… η καλή θέληση με τους χρήστες (Reddit). Είναι πολύ πιο ακριβό από το να προσπαθείς να συνεργαστείς», είπε ο Omar, συντονιστής στο subreddit που συμμετέχει στο μπλακάουτ αυτής της εβδομάδας.

Το Reddit αρνείται ότι αφαιρεί συντονιστές λόγω διαφωνίας, επιμένοντας ότι απλώς επιβάλλει τον κώδικα δεοντολογίας του.

“Όταν τα mod εγκαταλείπουν μια κοινότητα, βλέπουμε νέα mods. Όταν τα mods έχουν μια μεγάλη κοινότητα με άτομα που θέλουν να ασχοληθούν ιδιωτικά, βλέπουμε νέα mods που θέλουν να την αναβιώσουν”, ανέφερε η εταιρεία σε ένα email. Δεν δημιουργήθηκε.”

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επισκέπτονται το Reddit δεν σκέφτονται τα API, αλλά η πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους τρίτων είναι ζωτικής σημασίας για τους συντονιστές να κάνουν τη δουλειά τους, σημειώνουν οι ειδικοί.

«Το Reddit βασίζεται σε εθελοντική μετριοπάθεια, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας και συντήρησης πολλών εργαλείων», δήλωσε η Sarah Gilbert, μεταδιδακτορική συνεργάτις και υπεύθυνη έρευνας του Citizens and Technology Lab στο Πανεπιστήμιο Cornell, σε μια δήλωση. «Χωρίς τους εθελοντές συντονιστές του Reddit, ο ιστότοπος πιθανότατα θα έβλεπε λιγότερο χρήσιμο περιεχόμενο και περισσότερο ανεπιθύμητο περιεχόμενο, παραπληροφόρηση και μίσος».

Το Reddit έχει αφήσει πίσω μας ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες, με το 93% της δραστηριότητας επόπτη να λαμβάνεται πλέον μέσω των επιτραπέζιων υπολογιστών και των εγγενών εφαρμογών Reddit.

READ  Πηγές - Πρώτος που υπέγραψε τον Marquis «Hollywood» Brown

Η Huffman και η διαχείριση του Reddit σημειώνουν επίσης ότι οι νέες χρεώσεις θα ισχύουν μόνο για κατάλληλες εφαρμογές τρίτων που απαιτούν υψηλότερα όρια χρήσης. Σύμφωνα με μετρήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη η εταιρεία, το 98% των εφαρμογών θα συνεχίσει να έχει δωρεάν πρόσβαση στο Data API, εφόσον δεν έχουν έσοδα και παραμένουν κάτω από το όριο χρήσης δεδομένων του Reddit.

Η εταιρεία έχει επίσης υποσχεθεί ότι τα εργαλεία επόπτη και τα bots θα συνεχίσουν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο API δεδομένων και έχει συνάψει συμφωνίες με ορισμένες εμπορικές εφαρμογές που προσανατολίζονται στην προσβασιμότητα για να τις εξαιρέσει από τα νέα τέλη.

Ωστόσο, ορισμένοι εκτιμητές λένε ότι βασίζονται στο κλείσιμο δημοφιλών εφαρμογών λόγω νέων δαπανών. Απόλλων Και Το Reddit είναι αστείοΓια παράδειγμα, έχουν ήδη ανακοινώσει σχέδια για κλείσιμο στα τέλη Ιουνίου. Ο προγραμματιστής του Apollo, Christian Selig, υπολόγισε τα τέλη σε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ο Huffman απέσυρε αυτήν την εκτίμηση και υποστηρίζει ότι η επερχόμενη χρέωση του Reddit για εφαρμογές τρίτων υψηλής χρήσης – σε ποσοστό 24 σεντς ανά 1.000 κλήσεις API – είναι λογική.

Με περισσότερους από 500 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως, το Reddit είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες στον Ιστό. Είναι δύσκολο να προβλεφθεί το συνολικό ποσό χρημάτων που θα εξοικονομήσει — και θα κερδίσει — το Reddit μετά την εφαρμογή των νέων χρεώσεων. Αλλά ο Huffman λέει ότι το «καθαρό κόστος υποδομής» της υποστήριξης αυτών των εφαρμογών κοστίζει στο Reddit περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

«Δεν μπορούμε να επιδοτήσουμε τις επιχειρήσεις άλλων ανθρώπων», είπε ο Χάφμαν. “Δεν απαγορεύσαμε τις εφαρμογές τρίτων – είπαμε, “Πρέπει να καλύψεις το κόστος σου”.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο αναφέρει ότι οι αλλαγές στο σχέδιο API του Reddit θα δημοσιοποιηθούν αργότερα φέτος. Ενώ ο Huffman δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει άμεσα τη φημολογούμενη αρχική δημόσια προσφορά, υπογράμμισε την ανάγκη το Reddit να γίνει αυθόρμητο.

READ  Αύξηση κερδών S&P 500 σε μετοχές Mac 7

«Πιστεύω ότι κάθε επιχείρηση έχει τελικά την υποχρέωση να έχει κέρδος — οι μέτοχοι των εργαζομένων μας, οι μέτοχοι των επενδυτών μας και μια μέρα ως δημόσια εταιρεία, οι μέτοχοι χρήστες μας επίσης», δήλωσε ο Huffman, ο οποίος ίδρυσε τον ιστότοπο το 2005 . .

Το Reddit κατέθεσε για πρώτη φορά μια δημόσια εγγραφή το 2021, αλλά έβαλε τα σχέδιά του σε αναμονή εν μέσω πτώσης των μετοχών τεχνολογίας. Δεδομένης της πιθανότητας ανανέωσης της IPO το δεύτερο εξάμηνο του 2023, οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες εικάζουν ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να δείξει στους επενδυτές αυξημένα έσοδα και κερδοφορία.

«Η εικασία μου είναι ότι αισθάνονται ισχυρή πίεση για να δείξουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν έσοδα από άλλες πηγές πριν από την IPO», δήλωσε στο Associated Press ο Luke Stein, καθηγητής οικονομικών στο Babson College, σημειώνοντας ότι η δημιουργία εσόδων από το API θα μπορούσε να δημιουργήσει μια άλλη οδό. ροές εσόδων αντί να βασίζονται σε διαφημίσεις και νέους χρήστες όπως έκανε στο παρελθόν το Reddit.

Οι ειδικοί τόνισαν επίσης τη σημασία του Reddit ως τρόπου πληρωμής εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης που έχουν χρησιμοποιήσει ιστορικά δεδομένα του Reddit για να δημιουργήσουν μεγάλης κλίμακας και κερδοφόρα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Ωστόσο, η δημόσια εγγραφή είναι αβέβαιη και οι αλλαγές API μπορεί επίσης να έχουν συνέπειες.

«Αν μπορούν πραγματικά να κάνουν αλλαγές, (μπορούν) να αυξήσουν τα έσοδά τους», λέει ο Τζέιμς Άντζελ, αναπληρωτής καθηγητής στο McDonough School of Business του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν. «Από την άλλη πλευρά, εάν αποξενώσουν τους καλύτερους χρήστες τους, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα το δρόμο, ειδικά αν αυτοί οι χρήστες αποφασίσουν να μετακινηθούν σε άλλες πλατφόρμες.” ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *