Η FDIC, η Wall Street αγωνίζονται να εδραιώσουν την πώληση της Republic Bank

Οι επίσημες προσφορές για την First Republic – η οποία έχει δει τεράστιες εκροές καταθέσεων και έχει υποστεί σημαντική πτώση της τιμής της μετοχής τις τελευταίες εβδομάδες – πρόκειται να υποβληθούν στο FDIC μέχρι τα μέσα της Κυριακής, σύμφωνα με τους ανθρώπους, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για να δώσουν λεπτομέρειες τις συζητήσεις. .

Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ελπίζουν να τερματίσουν την αναταραχή στον τραπεζικό κλάδο μετά την εκπληκτική κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank τον περασμένο μήνα. Τα προβλήματα της Πρώτης Δημοκρατίας προήλθαν σε μεγάλο βαθμό από τον πανικό εν μέσω της ροής καταθέσεων σε αυτές τις δύο τράπεζες.

Η First Republic, ένας από τους πιο ζηλευτούς ιδιοκτήτες τραπεζών στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος με περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία στο τέλος του πρώτου τριμήνου, θα ήταν η τρίτη μεγαλύτερη τραπεζική αποτυχία στην ιστορία των ΗΠΑ μετά την SVB και την Washington Mutual. Η First Republic δημοσίευσε μια ζοφερή έκθεση κερδών την περασμένη εβδομάδα που έδειχνε πόσο γρήγορα έβγαζε καταθέσεις, που αντικαταστάθηκαν από ακριβότερα δάνεια, συμβάλλοντας στην πρόσφατη πτώση της τιμής της μετοχής.

Η διαδικασία υποβολής προσφορών άνοιξε επίσημα την Παρασκευή, με την JPMorgan και την PNC Financial να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τη συμφωνία First Republic την Πέμπτη, δήλωσε άτομο που γνωρίζει τη διαδικασία, ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη μεγάλη τράπεζα να κάνει μια επιτυχημένη προσφορά.

Το FDIC μπορεί να αποφασίσει ότι οι προσφορές που λαμβάνουν είναι ανεπαρκείς και ότι δεν μπορεί να προκύψει συμβόλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η First Republic θα ανοίξει ξανά τη Δευτέρα και θα προσπαθήσει τουλάχιστον να επιβιώσει έως ότου οι ρυθμιστικές αρχές συμφωνήσουν σε μια επόμενη προσφορά.

READ  Ιρακινός αξιωματούχος ασφαλείας είπε ότι τρία άτομα τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση σε στρατιωτική βάση που υποστηρίζεται από το Ιράν

Η First Republic, μια εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια με ισχυρό ιστορικό και πολύ επιθυμητό πελατολόγιο, αιμορραγεί τις καταθέσεις μετά την αποτυχία της SVB και της Signature. Όπως αυτά τα δύο, η First Republic έχει μεγάλο αριθμό πελατών με καταθέσεις στους λογαριασμούς τους που υπερβαίνουν το όριο των 250.000 $ που εγγυάται η FDIC.

Όταν η κυβέρνηση επανέφερε το SVB και το Signature, οι ρυθμιστικές αρχές ήλπιζαν ότι η απόφασή τους να αποσύρουν όλες τις καταθέσεις και στις δύο τράπεζες θα έστελνε ένα μήνυμα στους καταθέτες να μην ανησυχούν για τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Αυτό λειτούργησε ως ένα βαθμό, αλλά δεν σταμάτησε την ταχεία εκροή καταθέσεων από την First Republic ούτε τερμάτισε την πτώση των τιμών της μετοχής, η οποία οδήγησε τη μετοχή της τράπεζας να πέσει άλλο 40 τοις εκατό στα μόλις 3,51 δολάρια την Παρασκευή, μια πτώση σχεδόν 98 τοις εκατό από αυτήν την περίοδο πέρυσι. . Η συναίνεση μεταξύ των επενδυτών είναι ότι η πρώτη δημοκρατία θα συνεχίσει να ιδρύεται με μια συνδυασμένη συμφωνία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα όταν οι αγορές ανοίξουν τη Δευτέρα.

Μια ομάδα μεγάλων τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan και PNC, προσπάθησαν να στηρίξουν την First Republic τον περασμένο μήνα πληρώνοντας 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις. Δεν λειτούργησε.

Η JPMorgan, η PNC και η FDIC αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις συνομιλίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *