Ιρακινός αξιωματούχος ασφαλείας είπε ότι τρία άτομα τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση σε στρατιωτική βάση που υποστηρίζεται από το Ιράν



CNN

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν πέντε βόμβες συγκλόνισαν μια στρατιωτική βάση στο Ιράκ που ανήκει σε φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές, δήλωσε στο CNN αξιωματούχος της τοπικής ασφάλειας το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Muhannad al-Anasi, μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Κυβερνείο της Βαβυλώνας, νότια της πρωτεύουσας Βαγδάτης, οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε τοποθεσία που ανήκει στις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (PMU).

Δεν υπήρξε άμεση ένδειξη για την αιτία.

Ούτε Ισραηλινοί ούτε Αμερικανοί αξιωματούχοι συμμετείχαν στον βομβαρδισμό, παρά μόνο μια μέρα αργότερα Στρατιωτική επίθεση στο Ιράν Είναι λόγω του Ισραήλ.

Το PMU, γνωστό και ως Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης, είναι μια παραστρατιωτική δύναμη που υποστηρίζεται κυρίως από το Ιράν. Με έδρα το Ιράκ. Σε αντίθεση με άλλες φιλοϊρανικές ομάδες στην περιοχή, το PMU είναι συνδεδεμένο με την τοπική κυβέρνηση και είναι στενά ευθυγραμμισμένο με τα ευθυγραμμισμένα με το Ιράν σιιτικά στρατόπεδα που κυριαρχούν στην πολιτική στο Ιράκ για χρόνια.

Το PMU είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε «στη στρατιωτική βάση Kalsu στην περιοχή al-Mashrou στον αυτοκινητόδρομο βόρεια της επαρχίας της Βαβυλώνας». Οι ερευνητές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο της έκρηξης, η οποία προκάλεσε επίσης υλικές ζημιές, πρόσθεσε το PMU.

«Θα σας δώσουμε τις λεπτομέρειες μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα», ανέφερε.

Ο βομβαρδισμός έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στη Μέση Ανατολή, αφού η υποστηριζόμενη από το Ιράν παλαιστινιακή μαχητική ομάδα ξεκίνησε μια θανατηφόρα εισβολή στο νότιο Ισραήλ τον Οκτώβριο, καθώς το Ισραήλ διεξάγει πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Τα πλήγματα που σημειώθηκαν αυτόν τον μήνα έφεραν στο φως έναν σκιώδη πόλεμο πολλών δεκαετιών μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

READ  Η Caitlin Clark και η Iowa κέρδισαν τη Νότια Καρολίνα στο Final Four

Ισραήλ α Στρατιωτική επίθεση στο Ιράν Νωρίτερα την Παρασκευή, ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN, σε μια δυνητικά επικίνδυνη κλιμάκωση. Το Ισραήλ έχει Κανένα σχόλιο Και το Ιράν δεν έχει αναγνωρίσει την πηγή της επίθεσης, ενώ δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές.

Μετά τον βομβαρδισμό στο Ιράκ, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο CNN ότι δεν υπήρχε καμία σχέση.

Εν τω μεταξύ, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Γνωρίζουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στο Ιράκ σήμερα. Οι πληροφορίες αυτές δεν είναι αληθινές. «Οι ΗΠΑ δεν εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στο Ιράκ σήμερα», είπε.

Το 2016, το ιρακινό κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο που αναγνωρίζει το PMU ως κυβερνητικό όργανο που εργάζεται παράλληλα με τον ιρακινό στρατό. Η οργάνωση είναι μια ομάδα-ομπρέλα με πολλές δυνάμεις που επιχειρούν υπό την ομπρέλα της — συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής πολιτοφυλακής του Ιράκ, της Χεζμπολάχ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *