Ο Αυστραλός κωμικός Barry Humphries, ο οποίος δημιούργησε την Dame Edna, πέθανε σε ηλικία 89 ετών

Ο Αυστραλός κωμικός Barry Humphreys δημιούργησε και ενσάρκωσε τη Edna Everage με ροζ κουφώματα, γυαλιά γάτας, η οποία ξεκίνησε ως σάτιρα των προαστίων της δεκαετίας του 1950 και έγινε παγκόσμια θεά του bling και της αναρχίας, παίζοντας για τους Βρετανούς βασιλείς. και Broadway stages, πέθανε στα 89 του σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ.

Ο θάνατος επιβεβαιώθηκε από το νοσοκομείο στις 22 Απριλίου, ανέφερε το Associated Press, αλλά δεν δόθηκαν αμέσως άλλες λεπτομέρειες. Κύριος. Ο Χάμφρις νοσηλεύτηκε για επιπλοκές μετά από χειρουργική επέμβαση στο ισχίο.

Η προσωπικότητα της Dame Edna είναι τόσο ολοκληρωμένη που ο χαρακτήρας είναι πιο γνωστός από τον δημιουργό του. Ο κόσμος της Έντνα αναπτύχθηκε με το δικό του πλήρες παρασκήνιο – μια δημοσιευμένη “αυτοβιογραφία” – που περιελάμβανε αναμνήσεις του νεκρού συζύγου της, Σερ Νόρμαν Έβεριτζ, και ενός βρέφους που είχε συλληφθεί από ένα “απατεώνα κοάλα”, αλλά μετατράπηκε σε καλόγρια. Φυσικά, είναι όλα φτιαγμένα.

Αλλά δείτε, όχι τον κύριο Χάμφρεϊς, όχι τον κύριο Χάμφρεϊς, αλλά τη λαμπερή, βαρετή και κάπως σαθρή Ντάμ Έντνα, “Γεια σου, ποσούμ!” Συγκεντρώθηκαν επίσης για να τον υποδεχθούν με χαιρετισμούς υπογραφής.

Ο χαρακτήρας έγινε διάσημος στο αμερικανικό κοινό στα τέλη της δεκαετίας του 1980 από το “The Dame Edna Experience”, όπου ένας ηθοποιός γνωστός ως Edna Chuck χλεύαζε και πείραζε επισκέπτες όπως ο Charlton Heston.

Σε ένα άλλο σόου, το “Dame Edna’s Hollywood” (1991-1993), ο κόμικς Robin Williams χόρεψε στο “Act Naturally” ενός μεγάλου συγκροτήματος δύο λεπτά σε αυτό που αποκάλεσε “καλειδοσκοπικό εφιάλτη”. Του Ρίνγκο Σταρ.

Το 1999, η Dame Edna έκανε το ντεμπούτο της στο Broadway’s Booth Theatre με το σόου της, “Dame Edna: The Royal Tour”, στο οποίο λύγισε τους πάντες και τα πάντα στο δρόμο της για ένα βραβείο Tony. «Το σόου είναι τόσο αστείο που μιλάει για το άσθμα ενός φίλου («She Made Me Suffocate»)», έγραψε ο κριτικός Richard Lermer στην Washington Post.

READ  Η πρώτη πτώση μετοχών μετά τα έσοδα δείχνει πτώση των καταθέσεων κατά 41%.

Η Dame Edna εμφανίστηκε στις τελετές λήξης των Αγώνων της Κοινοπολιτείας του 2006 στη Μελβούρνη, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι σε μια σύνδεση βίντεο, ενώ 1.000 “Commonwealth Dames” κρατούσαν το χαρακτηριστικό λουλούδι της Edna, τη γλαδιόλα ή “Gladys” όπως το αποκαλούσε.

Η Dame Edna ήταν τόσο προσεκτική που ο Mr. Ένα γεγονός που συνέβη όταν σχηματίστηκε ο ίδιος ο Humphreys. Ο συνεντευκτής του “60 Minutes” της Αυστραλίας κ. Ο Χάμφρεϊς ήθελε να μάθει πότε τελείωσε και πότε ξεκίνησε η Ντάμ Έντνα.

“Πότε η Dame Edna γίνεται Dame Edna;” ρώτησε. «Όταν βάζει…»

«Τα ποτήρια», κ. Humphries κομμένα εσωτερικά.

«Γυαλί», κ. είπε ο Χάμφρις. «Τα γυαλιά δημιουργούν χαρακτήρα».

Ίσως μόνο ο Έλτον Τζον ήταν μεγαλύτερος και πιο τολμηρός στα ποτήρια. Η Dame Edna, ωστόσο, δεν έπαιζε με διαφορετικά στυλ. Είναι πάντα το μάτι της γάτας σε ένα σφουγγάρι υψηλής ισχύος.

Η ιδέα εμπνεύστηκε την ηθοποιό της εποχής του βωβού κινηματογράφου Stephanie Teste, μια Αυστραλή γνωστή για τους χειροποίητους σκελετούς των γυαλιών της με φτερά επενδυμένα με διαμάντια τη δεκαετία του 1920. Στη δεκαετία του 1960, η Dame Edna έπαιξε μια νοικοκυρά από τη Μελβούρνη και τον Mr. Αυτά τα γυαλιά έγιναν μέρος αυτού που έγινε, όπως το περιέγραψε ο Humphreys, «santéuse swami-monstre sacre».

Κύριος. Ο Χάμφρεϊ δεν φορούσε ποτέ γυαλιά δημοσίως.

Αυτή είναι μια ιστορία που μεγαλώνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *