Ένας συντάκτης του NPR που έγραψε μια κριτική στήλη για την εταιρεία παραιτήθηκε

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (AP) — Μια συντάκτρια του Εθνικού Δημόσιου Ραδιοφώνου που έγραψε ένα άρθρο επικρίνοντας τον εργοδότη της για την προώθηση φιλελεύθερων απόψεων παραιτήθηκε την Τετάρτη, αποκαλύφθηκε. Του τέθηκε σε αναστολή.

Ο Uri Berliner, ανώτερος συντάκτης στο business desk του NPR, δημοσίευσε την επιστολή παραίτησής του στο X στο Twitter.

Το NPR δεν έκανε κανένα σχόλιο για την παραίτηση. Ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεών του είπε ότι ο οργανισμός δεν σχολιάζει ιδιωτικά θέματα.

Ενώ ο Μπερλίνερ είπε ότι ήθελε το NPR να ευδοκιμήσει και να κάνει σημαντική δημοσιογραφία, συζήτησε τα προβλήματα, λέγοντας: «Δεν μπορώ να δουλέψω σε μια αίθουσα σύνταξης που έχει υβριστεί από έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο, του οποίου οι διχαστικές απόψεις θα επιβεβαιωθούν». Αρθρο.

Η Κάθριν Μάχερ, πρώην στέλεχος τεχνολογίας που διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος του NPR τον Ιανουάριο, έχει επικριθεί από συντηρητικούς ακτιβιστές για τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απαξιώνουν τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Νέα πριν από την πρόσληψή του στο NPR.

Η Μπερλίνερ, η οποία έγραψε τη στήλη της για τον διαδικτυακό ιστότοπο Free Press, τέθηκε σε αναστολή χωρίς αμοιβή για πέντε ημέρες για παραβίαση της πολιτικής της εταιρείας να εγκρίνει εργασίες που γίνονται για εξωτερικές εταιρείες, ανέφερε την Τρίτη το NPR.

___

Ο Ντέιβιντ Πότερ γράφει για τα μέσα ενημέρωσης για το Associated Press. Ακολουθήστε τον στο http://twitter.com/dbauder

READ  Ο δισεκατομμυριούχος απατεώνας Τζο Λιούις, 87 ετών, δραπετεύει από τη φυλακή για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *