Αρχεία FTC για αποκλεισμό συνδέσμων Tapestry, Capri

Η Κεντρική Επιτροπή Εμπορίου κατέγραψε την υπόθεση τη Δευτέρα Οι ρυθμιστικές αρχές λένε ότι η συγχώνευση 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων των κολοσσών της μόδας πολυτελείας Tapestry και Capri Holdings θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές των ΗΠΑ.

«Αυτή η συμφωνία απειλεί να στερήσει τους καταναλωτές από τον ανταγωνισμό για προσιτές τσάντες, ενώ οι ωρομίσθιοι θα χάσουν τα πλεονεκτήματα των υψηλότερων μισθών και των ευνοϊκότερων συνθηκών εργασίας», δήλωσε ο Henry Liu, διευθυντής του Γραφείου Ανταγωνισμού της FTC.

Η συμφωνία θα συγκεντρώσει ετικέτες ταπισερί όπως οι Coach, Kate Spade και Stuart Weitzman με τους Capri's Versace, Jimmy Choo και Michael Kors. Με την LVMH, την ισχυρή εταιρεία πίσω από τους Louis Vuitton, Dior, Fendi και Givenchy, και τον Kering, ιδιοκτήτη των Gucci, Balenciaga και Saint Laurent, η συγχώνευση θα τους κάνει πιο ανταγωνιστικούς με τους Ευρωπαίους αντιπάλους τους.

Σε δήλωσή της στην Washington Post, η Tapestry είπε ότι η FTC “παρανοεί ουσιαστικά τόσο την αγορά όσο και τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ψωνίζουν” και ότι οι δύο εταιρείες “λειτουργούν σε μια σκληρά ανταγωνιστική και εξαιρετικά κατακερματισμένη βιομηχανία με εκατοντάδες ανταγωνιστικές μάρκες. Τόσο βετεράνοι όσο και νεοεισερχόμενοι. “

«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα πλεονεκτήματα και στον φιλοανταγωνιστικό χαρακτήρα αυτής της συναλλαγής», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Αυτό θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στους πελάτες, τους υπαλλήλους, τους μετόχους και τα ενδιαφερόμενα μέρη της συνδυασμένης εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο».

Επιτρέψτε την απόκτηση Το Tapestry διευρύνει την παγκόσμια εμβέλειά του και εισάγει την εταιρεία στο high-end τμήμα της βιομηχανίας της μόδας. Από τότε που η LVMH και η Kering άρχισαν να συνδυάζουν ανταγωνιστές πολυτελείας κάτω από μια ενιαία εταιρεία χαρτοφυλακίου τη δεκαετία του 1990, η αμερικανική βιομηχανία μόδας αγωνίστηκε να δημιουργήσει έναν ανταγωνιστή. Παλαιοί οίκοι υψηλής τεχνολογίας που κατασκευάζουν τετράριθμες τσάντες και προϊόντα ομορφιάς. (Και δισεκατομμυριούχοι νομισματοκοπείων: πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH Bernard Arnold, καθαρή αξία 218 $ δισεκατομμύριο, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με Bloomberg Billionaire Index.)

READ  Το UFC 299 Sean O'Malley κέρδισε τον Marlon Chito και διατήρησε τον τίτλο του bantamweight

Ο συνδυασμός των εμπορικών σημάτων “δημιουργεί έναν νέο ισχυρό παγκόσμιο οίκο πολυτελείας, ανοίγοντας μια μοναδική ευκαιρία να προσφέρουμε βελτιωμένη αξία στους καταναλωτές, τους υπαλλήλους, τις κοινότητες και τους ενδιαφερόμενους φορείς σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Tapestry, Joan Crevoseret. δελτίο τύπου Ανακοίνωση της Συμφωνίας.

Παρόλο που οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη και την Ιαπωνία ενέκριναν τη συγχώνευση την περασμένη εβδομάδα, η απόφαση της FTC να συνεχίσει την υπόθεση πιστεύει ότι οι καταναλωτές των ΗΠΑ θα είναι διαφορετικοί, δήλωσε η Jennifer Lada, αντιμονοπωλιακή δικηγόρος στην Holland & Knight.

«Υπάρχει μια γενική ανησυχία ότι οι συγχωνευμένες εταιρείες θα μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές», είπε ο Lauda. Εάν η απάντηση είναι ναι, η FTC πρέπει να εξετάσει εάν υπάρχει μια “εύλογη εναλλακτική λύση” εάν ο καταναλωτής δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμεί να πληρώσει την υψηλότερη τιμή.

Η FTC είπε ότι η συγχώνευση θα δώσει στην Tapestry «κυρίαρχο ρόλο στην αγορά των «προσβάσιμων πολυτελών» τσαντών», υπονομεύοντας τα πλεονεκτήματα των ανταγωνιστικών εταιρειών για τους καταναλωτές σε «τιμές, εκπτώσεις και προσφορές, καινοτομία, σχεδιασμό, μάρκετινγκ και διαφήμιση».

Σύμφωνα με την FTC, οι εργαζόμενοι μπορεί να χάσουν μισθούς και παροχές.

Η παγκόσμια αγορά λιανικής πολυτελείας σημείωσε άνθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φτάνοντας το μέγεθος της αγοράς των 462,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2023, σύμφωνα με την GlobalData. Τώρα, αυτό επιβραδύνεται καθώς οι καταναλωτές αγωνίζονται με τον πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια. Αυτό το είδος δαπανών μειώθηκε κατά 12% τον Μάρτιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση αναλυτών της Bank of America.

READ  Μια μαύρη οικογένεια, μια σταθερή κρίση και πολλές σκέψεις

Στο πιο πρόσφατο τρίμηνο που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου, τα έσοδα της Capri μειώθηκαν κατά 5,6% σε ετήσια βάση στα 1,43 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόνο η Versace σημείωσε πτώση σχεδόν 9 τοις εκατό. Η ταπετσαρία πήγε καλύτερα, με αύξηση εσόδων 3 τοις εκατό στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στο γεγονός ότι η Coach έγινε δημοφιλής επωνυμία για δώρα διακοπών, είπαν οι αναλυτές.

Συνήθως, ένα σύνολο βοηθά να διασφαλιστεί ότι μια επωνυμία επιχείρησης μόδας μπορεί να συνεχίσει εάν ο συνονόματός της σχεδιαστής αποσυρθεί ή πεθάνει. Παρέχει όμως και κοινούς πόρους για τις επιχειρήσεις να επεκταθούν σε παγκόσμιες αυτοκρατορίες.

«Σε μια αγορά όπου οι μεγάλοι παίκτες είναι πολύ κυρίαρχοι… αυτό το θέτει πραγματικά [brands] Το να είσαι μεγάλος είναι πλεονέκτημα», δήλωσε ο Imran Amed, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του The Business of Fashion. Για μικρότερες ομάδες, «τις θέτει σε μειονεκτική θέση όταν ανταγωνίζονται για ταλέντο και καλές προσφορές για χώρους καταστημάτων και διαφημιστικές συμφωνίες. Αυτά είναι τα πράγματα που μοιράζονται στις εταιρείες μόδας.

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές να βαραίνουν τους συνδέσμους μόδας. Αλλά η απόφαση της επιτροπής να παρέμβει στο Tapestry and Capri «δείχνει πώς βλέπουμε τις συγχωνεύσεις και την πιθανή αντιανταγωνιστική συμπεριφορά γενικά. [federal] ρυθμιστικές αρχές», είπε η Lada.

Η μήνυση της FTC είναι η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να πατάξει τις μεγα-συγχωνεύσεις. Τον Μάρτιο, οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές κατέθεσαν μήνυση για να εμποδίσουν τη συγχώνευση των κολοσσών των σούπερ μάρκετ Kroger και Albertsons, η οποία σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές θα εξαλείψει τον ανταγωνισμό και θα απειλήσει την πρόσβαση των καταναλωτών σε οικονομικά προσιτά είδη παντοπωλείου. Νωρίτερα αυτό το έτος, ένας ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε τη συγχώνευση της JetBlue Airways ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Spirit Airlines. Η FTC ακολούθησε την προσφορά της Microsoft περίπου 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον γίγαντα βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard.

READ  Rosenthal: Θα παίξει ο Shohei Ohtani με τις ΗΠΑ στον τελικό του WBC; Η Ιαπωνία δεν απάντησε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *