Η Apple φέρεται να σχεδιάζει το M4 Mac Mini για τα τέλη του 2024 ή τις αρχές του 2025, εξαιρουμένου του M3.

Μεγέθυνση / M2 Pro Mac Mini.

Άντριου Κάνινγκχαμ

Ο Mark Gurman του Bloomberg πιστεύει ότι τα τσιπ M4 της Apple για Mac θα έρθουν σύντομα — ίσως «αργότερα φέτος». Μια αναφορά από τις αρχές αυτού του μήνα. Τώρα ο Gurman λέει ότι η Apple μπορεί να παραλείψει εντελώς τη γενιά M3 για ορισμένους Mac. Ειδικά το Mac mini.

Για να είμαστε σαφείς, ο Gurman δεν έχει συγκεκριμένες πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ότι η Apple σχεδιάζει να παραλείψει το M3 Mini. Αλλά με βάση το χρονοδιάγραμμα της Apple από τα τέλη του 2024 έως το 2025 για το M4 Mini, πιστεύει ότι είναι “πιθανώς ασφαλές να πούμε” ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο ημερολόγιο για να κυκλοφορήσει το M3 Mini τώρα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Mac πυριτίου της Apple παραλείπει μια γενιά τσιπ – ο iMac 24 ιντσών δεν ενημερώνεται με το M2, αλλά αντ 'αυτού μεταβαίνει απευθείας από το M1 στο M3. Το Mac Pro επίσης παρέλειψε τη σειρά M1 και πέρασε από τα τσιπ της Intel στο M2.

Αλλά αν το M4 βγει πριν από το τέλος του 2024, θα είναι μια πολύ πιο γρήγορη ανάκαμψη από ό,τι έχουμε δει για άλλα τσιπ πυριτίου της Apple μέχρι στιγμής. Έχει περάσει περίπου ενάμιση χρόνο από την παρουσίαση των πρώτων M1 Mac στα τέλη του 2020 και των πρώτων M2 Mac το καλοκαίρι του 2022. Ο ίδιος χρόνος έχει περάσει από την εισαγωγή των πρώτων M3 Mac στα μέσα του 2022 και τα τέλη του 2023. Εάν η Apple διατηρεί το συνηθισμένο κενό των 18 μηνών μεταξύ των πρώτων M3 Mac και των πρώτων M4 Mac, υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος για να κυκλοφορήσει μια ανανέωση Mac mini που βασίζεται σε M3.

READ  Οι ΗΠΑ θα στείλουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, λένε αξιωματούχοι: ζωντανές ενημερώσεις

Η Apple ενημέρωσε για τελευταία φορά το Mac Mini τον Ιανουάριο του 2022, αντικαθιστώντας το μοντέλο M1 με την έκδοση M2 και εισάγοντας μια νέα παραλλαγή με το τσιπ M2 Pro, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες θύρες Thunderbolt, καλύτερη υποστήριξη εξωτερικής οθόνης και καλύτερη απόδοση CPU και GPU. Οι περισσότεροι από τους επιτραπέζιους υπολογιστές της Apple -τόσο τα Mac mini, το Mac Studio και το Mac Pro- εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα τσιπ M2 της Apple, ενώ όλοι οι φορητοί υπολογιστές και τα iMac έχουν λάβει την ενημέρωση M3 σε αυτό το σημείο.

Η προηγούμενη αναφορά του Gurman για το M4 λέει ότι θα είναι μια σειρά τσιπ “εστιασμένη στο AI”, πράγμα που σημαίνει ότι θα βελτιώσει τη νευρωνική μηχανή των επεξεργαστών ώστε να τρέχει χαρακτηριστικά AI που είναι ενσωματωμένα στη συσκευή, η οποία αναμένεται να φτάσει με το iOS 18. Και άλλες σημαντικές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος της Apple φέτος. Η Apple έχει ήδη ένα προβάδισμα στο οικοσύστημα των Η/Υ από αυτή την άποψη — όλα τα τσιπ της σειράς M και τα τσιπ της σειράς Α που χρονολογούνται από το A11 Bionic του 2017 έχουν συμπεριλάβει μια έκδοση του Neural Engine. Επεξεργαστές από την Intel και την AMD έχουν αρχίσει να περιλαμβάνουν παρόμοιες μονάδες νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) μέσα στο περασμένο έτος.

Ο Gurman δεν αποκάλυψε τις προδιαγραφές της σειράς M4, αλλά είπε ότι θα έχει τουλάχιστον τρεις βαθμίδες απόδοσης: ένα βασικό μοντέλο με την κωδική ονομασία “Donan”, μια μεσαία έκδοση με την κωδική ονομασία “Brava” και ένα μοντέλο υψηλής ποιότητας με την κωδική ονομασία “Hidra”. Μένει να δούμε ποιο από αυτά τα τσιπ θα αντικαταστήσει τους επεξεργαστές Pro, Max και Ultra στην τρέχουσα γενιά των M2 και M3 Mac.

READ  Ασιατικές αγορές UBS, Credit Suisse; Κίνα, Πρώτα επιτόκια χρέους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *