Γρίπη των πτηνών ανιχνεύθηκε στον μεγαλύτερο παραγωγό αυγών κότας στις ΗΠΑ: NPR

Περιπτώσεις αυγών από την Cal-Maine Foods, Inc., περιμένουν να παραδοθούν από το προσωπικό του Υπουργείου Γεωργίας και Εμπορίου του Μισισιπή στο Μισισιπή State Fairgrounds στο Τζάκσον του Μισισιπή στις 7 Αυγούστου 2020.

Ρογέλιο Β. Solis/AP


Απόκρυψη τίτλου

Αλλάξτε τον τίτλο

Ρογέλιο Β. Solis/AP

Περιπτώσεις αυγών από την Cal-Maine Foods, Inc., περιμένουν να παραδοθούν από το προσωπικό του Υπουργείου Γεωργίας και Εμπορίου του Μισισιπή στο State Fairgrounds του Μισισιπή στο Τζάκσον του Μισισιπή, στις 7 Αυγούστου 2020.

Ρογέλιο Β. Solis/AP

Η Cal-Maine Foods, Inc., ο μεγαλύτερος παραγωγός φρέσκων αυγών στις Ηνωμένες Πολιτείες, διέκοψε προσωρινά την παραγωγή σε μία από τις εγκαταστάσεις της μετά τον εντοπισμό της γρίπης των πτηνών. ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Ανέφερε ότι η εταιρεία έχασε περίπου 1,6 εκατομμύρια όρνιθες ωοπαραγωγής και 337.000 πουλάδες, ή το 3,6% του κοπαδιού της, ως αποτέλεσμα της επιδημίας. Ο ιός ανακαλύφθηκε σε μια εγκατάσταση στην κομητεία Parmer του Τέξας.

Η Cal-Maine Foods που εδρεύει στο Μισισιπή δήλωσε ότι βασίζεται σε άλλες εγκαταστάσεις στο μεταξύ για να «ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση στους πελάτες της».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας του Τέξας ανακοίνωσε ότι ένα άτομο προσβλήθηκε από γρίπη των πτηνών από μια ασθένεια που εξαπλώθηκε μεταξύ των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής. Είναι το δεύτερο άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό στις ΗΠΑ.

λέει το CDC Οι πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από τη γρίπη των πτηνών είναι πολύ χαμηλές και δεν μπορεί κανείς να την ελέγξει από σωστά μαγειρεμένα και αποθηκευμένα αυγά.

READ  Οι νομοθέτες ζητούν αυστηρότερους κανόνες δεοντολογίας μετά τις αποκαλύψεις του Clarence Thomas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *