Το Τέξας «μπορεί να έχει πάει πολύ μακριά» με τη νομοθεσία για τη μετανάστευση, λέει ο εισαγγελέας της πολιτείας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο

Τζάστιν Χάμελ/Reuters

Μετά την εφαρμογή του νόμου του Τέξας που υποστηρίζεται από τους Ρεπουμπλικάνους, γνωστός ως SB 4, τέθηκε σε ισχύ στις 19 Μαρτίου, οι μετανάστες περπατούν κατά μήκος των συνόρων Μεξικού-ΗΠΑ.



CNN

Ένας δικηγόρος που υποστηρίζει τον αμφιλεγόμενο νόμο του Τέξας για τη μετανάστευση είπε σε ομοσπονδιακό εφετείο την Τετάρτη ότι οι νομοθέτες της πολιτείας μπορεί να έχουν πάει “υπερβολικά” όταν ψήφισαν τον αμφιλεγόμενο νόμο για τη μετανάστευση πέρυσι.

Ο νόμος, γνωστός ως SB4, καθιστά την παράνομη είσοδο στο Τέξας πολιτειακό έγκλημα και επιτρέπει στους πολιτειακούς δικαστές να διατάσσουν την απέλαση μεταναστών.

Στο 5ο Περιφερειακό Εφετείο των ΗΠΑ, ο Γενικός Δικηγόρος του Τέξας, Άαρον Νίλσεν, είπε ότι κατά τη σύνταξη του νόμου, οι νομοθέτες προσπαθούσαν να φτάσουν «μέχρι το ένα εκατομμύριο» σε ποια βάση. Προηγούμενο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Επιτρέπει στα κράτη να κάνουν

Όμως, ο Nielsen πρόσθεσε: «Τώρα, για να είμαστε δίκαιοι, το Τέξας μπορεί να έχει πάει πολύ μακριά».

Ο Nielsen διαφωνεί ενώπιον μιας ομάδας κυκλωμάτων που έχει ήδη αναστείλει την εφαρμογή του νόμου, ενώ το δικαστήριο εξετάζει περαιτέρω τον νόμο. Η Nielsen προσπάθησε να υποβαθμίσει πόσο σαρωτικός ήταν ο νόμος και υποστήριξε ότι δεν παρεμβαίνει στην ομοσπονδιακή αρχή για τη μετανάστευση.

Την Τετάρτη, ο Nielsen είπε ότι σύμφωνα με την ερμηνεία της πολιτειακής νομοθεσίας του Γενικού Εισαγγελέα του Τέξας, οι μετανάστες που υπόκεινται σε εντολές απέλασης από το πολιτειακό δικαστήριο θα παραδίδονται σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους μετανάστευσης στα συνοριακά λιμάνια και στη συνέχεια ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι θα αποφασίσουν εάν θα πρέπει να απελευθερωθούν. Αναμένουν περαιτέρω δράση εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

READ  Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς προηγείται των Νάγκετς 4 εναντίον 4 στους Λέικερς που πρέπει να κερδίσουν. Ζωντανές ενημερώσεις, βαθμολογίες, πώς να παρακολουθήσετε, τηλεόραση

Η Chief Circuit Judge Priscilla Richman, η οποία ήταν η βασική ψηφοφορία στην απόφαση της επιτροπής 2-1 της περασμένης εβδομάδας που ανέστειλε προσωρινά τον νόμο, ήταν δύσπιστη για τις προσπάθειες της Nielsen να περιορίσει την εμβέλεια του κρατικού νόμου.

«Τι πέτυχε ο νόμος;» ρώτησε τον Νίλσεν.

Ένας δικηγόρος του Υπουργείου Δικαιοσύνης που άσκησε μία από τις αγωγές που αμφισβήτησαν τον νόμο του Τέξας προέτρεψε το εφετείο να μην απομακρυνθεί από την προηγούμενη απόφασή του που μπλοκάρει το νόμο.

“Τίποτα από όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί δεν παρέχει καμία βάση για να απομακρυνθούμε από την ανάλυση που παρουσιάζεται στις γνωμοδοτήσεις παραμονής αυτού του δικαστηρίου”, είπε ο δικηγόρος του DOJ Daniel Denny στο εφετείο την Τετάρτη.

Ο δικαστής Άντριου Όλνταμ, το μόνο μέλος που φαινόταν πρόθυμο να υποστηρίξει το νόμο, έθεσε σε έναν δικηγόρο της κυβέρνησης Μπάιντεν ερωτήσεις που υπονόμευαν τα επιχειρήματα που διατύπωσαν άλλοι ενάγοντες κατά της διοίκησης και του νόμου.

«Ποτέ στην ιστορία της χώρας δεν πέτυχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες αυτό που πέτυχαν σε αυτό το θέμα, την καλυμμένη ακυρότητα ενός νόμου που δεν θεσπίστηκε ποτέ», είπε κάποια στιγμή. «Ήταν ένα εξαιρετικό επίτευγμα για την Αμερική να κερδίσει».

Ο Nielsen είπε στο δικαστήριο ότι το SB 4 είναι μια προσπάθεια της πολιτείας να επιβάλει ομοσπονδιακούς νόμους για τη μετανάστευση που η κυβέρνηση Μπάιντεν αγνοεί.

«Φυσικά, γνωρίζουμε ότι οι πρόεδροι έρχονται και φεύγουν και διαφορετικές διοικήσεις μπορεί να εφαρμόζουν με διαφορετικό τρόπο τον ομοσπονδιακό νόμο», είπε, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος δεν θα χρειαζόταν σε διαφορετική προεδρική διοίκηση.

Εάν το δικαστήριο κρίνει άκυρες ορισμένες πτυχές του νόμου του Τέξας, είπε, δεν θα πρέπει να καταρρίψει ολόκληρο το νόμο, αλλά αντίθετα να αφήσει άλλα καταστατικά να παραμείνουν στα βιβλία για να «κόψουν» αυτά τα μέρη.

READ  Το «Civil War» κέρδισε 2,9 εκατομμύρια δολάρια σε προεπισκοπήσεις της Πέμπτης

Αυτή η ιστορία κάνει θραύση και θα ενημερωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *