Οι δικηγόροι του Τραμπ προτρέπουν τον δικαστή Χουάν Μέρσον να παραιτηθεί στην υπόθεση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν και πάλι από τον δικαστή Χουάν Μέρκαντ να παραιτηθεί από την έρευνα του πρώην προέδρου στη Νέα Υόρκη, επτά μήνες αφότου ο δικαστής απέρριψε παρόμοιο αίτημα δικηγόρων υπεράσπισης.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης κατέθεσαν επιστολή τη Δευτέρα λέγοντας ότι η δουλειά της κόρης του Μέρσον για την Authentic Campaigns, μια ψηφιακή συμβουλευτική εταιρεία, δημιουργεί ένα «συνεχές οικονομικό συμφέρον» που συνδέεται με την ποινική έρευνα του πρώην προέδρου.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Σεβασμιώτατος ενδιαφέρεται για αυτή την υπόθεση επειδή υπάρχει απαράδεκτος κίνδυνος οι οικογενειακοί δεσμοί του δικαστηρίου να επηρεάσουν τη δικαστική συμπεριφορά και η αμεροληψία του δικαστηρίου «μπορεί εύλογα να αμφισβητηθεί»», έγραψε ο δικηγόρος υπεράσπισης Todd Blanch. Ζητεί άδεια για να καταθέσει πρόταση υπέρ της άρνησης.

Σε απάντηση που κατατέθηκε την Τρίτη, οι δικηγόροι του γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν υποστήριξαν ότι το αίτημα υπεράσπισης του Μέρσον για απαλλαγή ήταν εκ των πραγμάτων εσφαλμένο, δεν παρείχε νέες πληροφορίες και θα έπρεπε να απορριφθεί αμέσως.

“Δεν υπάρχει τίποτα νέο εδώ που θα άλλαζε την προηγούμενη απόφαση αυτού του δικαστηρίου και τίποτα σχετικά με αυτή τη διαδικασία δεν θα ωφελούσε άμεσα ένα πραγματικό ή οικογενειακό μέλος αυτού του δικαστηρίου, πόσο μάλλον αυτό το δικαστήριο”, δήλωσε ο δικηγόρος Matthew Colangelo.

Οι δικηγόροι του Τραμπ έκαναν παρόμοια προσπάθεια να απαλλάξουν τον Μέρτσαν από την υπόθεση πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων 35 δολαρίων σε πολιτικές συνεισφορές που έκανε στους Δημοκρατικούς το 2020 — μια δωρεά 15 δολαρίων στον Τζο Μπάιντεν — καθώς και τον ρόλο του στην επίβλεψη της έρευνας του Οργανισμού Τραμπ το 2022. και η κόρη του υπηρέτησε ως πολιτικός σύμβουλος.

READ  Το "Avatar 2" βρίσκεται στην κορυφή του box office του "Avatar", το "A Man Called Otto" ξεπερνά το "Airplane" - The Hollywood Reporter

Ο Μέρσον αρνήθηκε να παραιτηθεί σε απόφαση του Αυγούστου 2023, γράφοντας ότι «αυτό το Δικαστήριο εξέτασε τη συνείδησή του και είναι σταθερό στην ικανότητά του να είναι δίκαιο και αμερόληπτο».

“Ο κατηγορούμενος απέτυχε να αποδείξει ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι ή ρεαλιστικοί λόγοι. Αυτοί οι λόγοι πρέπει να είναι κατάλληλοι για ανατροπή, κάτι που απαιτεί πολύ λίγα. Τα εικαστικά και υποθετικά σενάρια που παρουσιάστηκαν από τον κατηγορούμενο υπολείπονται κατά πολύ των νομικών προτύπων”, είπε ο Μέρσον για τις κατηγορίες. Σχετίζεται με τη δουλειά της κόρης του.

Ο Merchan βασίστηκε σε μια γνώμη του Μαΐου 2023 που εκδόθηκε από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Δικαστικής Δεοντολογίας της Νέας Υόρκης, η οποία έκρινε ότι «η αμεροληψία του δεν μπορεί εύλογα να αμφισβητηθεί» με βάση το έργο της κόρης του.

«Δεν βρήκαμε τίποτα στην έρευνα ότι η έκβαση της υπόθεσης θα μπορούσε να έχει οποιονδήποτε αντίκτυπο στον συγγενή του δικαστή, στην επιχείρηση του συγγενή ή στα συμφέροντά του», διαπίστωσε η επιτροπή.

Σε επιστολή τους τη Δευτέρα, οι δικηγόροι του Τραμπ υποστήριξαν ότι οι συνθήκες της έρευνας άλλαξαν μετά την απόφαση του Μέρσεν να μην παραιτηθεί τον Αύγουστο του 2023.

“Σενάρια που εντοπίζονται από την ασφάλεια έχουν πραγματοποιηθεί. Ο Πρόεδρος Τραμπ είναι ο υποτιθέμενος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για πρόεδρος στις εκλογές του 2024”, ανέφερε η κατάθεση πριν τονίσει τον ρόλο της κόρης του Merchan ως πολιτικού συμβούλου.

READ  Το «Civil War» κέρδισε 2,9 εκατομμύρια δολάρια σε προεπισκοπήσεις της Πέμπτης

Σύμφωνα με αρχεία που εξετάστηκαν από το ABC News, η Loren Merchan έχει εργαστεί ως συνεργάτης σε πραγματικές καμπάνιες, δουλεύοντας για πολλούς Δημοκρατικούς πελάτες σε ψηφιακή διαφήμιση, απόκτηση λιστών συγκέντρωσης κεφαλαίων και άλλες ψηφιακές συμβουλές. Οι προηγούμενοι και οι σημερινοί πελάτες της εταιρείας περιλαμβάνουν την εκστρατεία του Προέδρου Τζο Μπάιντεν το 2020, την προεδρική εκστρατεία του 2020 της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, το φιλοδημοκρατικό σούπερ PAC Πλειοψηφία της Γερουσίας PAC (SMP) και τις τρέχουσες εκστρατείες της Γερουσίας και της προηγούμενης Βουλής του Αντιπροσώπου Adam Schiff. .

12 εκατομμύρια δολάρια έχουν απονεμηθεί μέχρι στιγμής στον εκλογικό κύκλο 2023/2024 σε πραγματικές εκστρατείες. Η εταιρεία πληρώθηκε 1,7 εκατομμύρια δολάρια από την SMP πέρυσι και 2,1 εκατομμύρια δολάρια και 7,6 εκατομμύρια δολάρια από την εκστρατεία Μπάιντεν και την εκστρατεία Χάρις κατά τις εκλογές του 2020, αντίστοιχα, δείχνουν οι εκθέσεις αποκάλυψης της FEC.

“[There] Ισχυρές αποδείξεις ότι η Authentic χρησιμοποίησε αυτή την υπόθεση για να βγάλει χρήματα. Αυτά τα πλεονεκτήματα και τα συνεχιζόμενα οικονομικά συμφέροντα δεν μπορούν να αγνοηθούν», υποστήριξε η Μπλανς, προτείνοντας ότι η κόρη του Μέρσον «θα συνεχίσει να κερδίζει χρήματα», καθώς οι εξελίξεις στην ποινική έρευνα του Τραμπ δημιουργούν «τροφή για συγκέντρωση κεφαλαίων».

Στην απάντησή τους που κατατέθηκε την Τρίτη, οι εισαγγελείς αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς υπεράσπισης για οικονομική σύγκρουση μεταξύ του Μέρτσαν και της κόρης του, γράφοντας ότι “υπάρχουν πολλά απρόσεκτα πραγματικά άλματα εδώ που μειώνουν κάθε άμεση σύνδεση μεταξύ των γεγονότων και αυτής της υπόθεσης”.

«Αυτή η αλυσίδα μαργαριτών είναι σιωπηρή από στοιχεία ότι αυτό το δικαστήριο έχει άμεσο, προσωπικό, ουσιαστικό ή χρηματικό συμφέρον να καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα», ανέφερε η κατάθεση.

READ  Walt Nauta: Βοηθός Τραμπ κατηγορείται σε υπόθεση απόρρητων εγγράφων

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Τραμπ ομολόγησε την ενοχή του σε 34 κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων σε σχέση με πληρωμές που έκανε ο τότε δικηγόρος Μάικλ Κοέν στον Ντάνιελς, λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Ο πρώην πρόεδρος αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Η επιλογή των ενόρκων για τη δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 15 Απριλίου στη Νέα Υόρκη.

Ο Soo Rin Kim του ABC News συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *