Ζωντανά αποτελέσματα – NBC Chicago

Μια μέρα μετά τις προκριματικές εκλογές στο Ιλινόις της Τρίτης, αρκετές φυλές είναι ακόμα πολύ κοντά για να προκηρυχθούν.

Όταν καταμετρηθούν οι ψήφοι, τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στη ζωντανή σελίδα αποτελεσμάτων εκλογών του NBC Chicago στον ιστότοπο και την εφαρμογή. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα της Τρίτης και τα αποτελέσματα άρχισαν να βγαίνουν μέσα στο πρώτο μισάωρο. Θα ενημερωθούν ζωντανά καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων.

Κάντε κλικ εδώ για ζωντανά αποτελέσματα εκλογών

Οι ψηφοφόροι που αναζητούν ενημερώσεις εκλογών σε πραγματικό χρόνο μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή NBC Chicago για ειδοποιήσεις push για τους καλούμενους αγώνες και τις μεγάλες στιγμές.

Στο Σικάγο, το Εκλογικό Συμβούλιο του Σικάγο σημείωσε ότι τα ψηφοδέλτια με αλληλογραφία εξακολουθούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία.

«Σύμφωνα με τον εκλογικό κώδικα του Ιλινόις, υπάρχει ένα παράθυρο δύο εβδομάδων για την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που φτάνουν καθυστερημένα αλλά έχουν καταχωρηθεί σωστά (μέχρι τις 19 Μαρτίου) — κάτι που θα μας οδηγήσει στις 2 Απριλίου», δήλωσε ο Διευθυντής Δημοσίων Πληροφοριών του CBOE Max Bever.

Ο Μπίβερ σημείωσε, ωστόσο, ότι τα περισσότερα ψηφοδέλτια επιστρέφονται την ημέρα ή το βράδυ των εκλογών, αμέσως μετά την Τετάρτη και την Πέμπτη.

«Μέχρι να υποβληθούν σε επεξεργασία και να υπολογιστούν ως ανεπίσημα αποτελέσματα, μπορεί να έχουμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα αργότερα αυτή την εβδομάδα», είπε ο Bever.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Bever σημείωσε ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων στο Σικάγο ήταν «σοκαριστικά χαμηλή», λέγοντας ότι μόνο το 20% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων του Σικάγο προσήλθαν να ψηφίσουν.

Ποιος είναι στο ψηφοδέλτιο στο Ιλινόις;

Στις προκριματικές εκλογές του 2024, οι ψηφοφόροι του Ιλινόις θα επιλέξουν τους υποψηφίους που προτιμούν στους αγώνες, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής κούρσας, η οποία θα είναι στην κορυφή του ψηφοδελτίου.

READ  Το Τέξας «μπορεί να έχει πάει πολύ μακριά» με τη νομοθεσία για τη μετανάστευση, λέει ο εισαγγελέας της πολιτείας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο

Εκτός της προεδρίας, οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν επίσης υποψηφίους για τις αντίστοιχες έδρες του Κογκρέσου τον Νοέμβριο, με 17 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων του Ιλινόις να αντιμετωπίζουν επανεκλογή φέτος.

Και τα 118 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων του Ιλινόις είναι υποψήφιοι για επανεκλογή το 2024, όπως και το ένα τρίτο των 59 γερουσιαστών της πολιτείας.

Επίσης: 10 αγώνες για παρακολούθηση στους προκριματικούς αγώνες του Ιλινόις του 2024

Ορισμένες περιφέρειες έχουν επίσης πρωτογενείς ψήφους για δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με εκλογές στην Πρώτη και Τέταρτη περιφέρεια. Οι δικαστές σε αυτούς τους αγώνες τρέχουν για να συμπληρώσουν πλήρεις 10ετείς θητείες στο δικαστήριο.

Επιπλέον, οι ψηφοφόροι θα καθορίσουν τους υποψηφίους για το Εφετείο, τα Περιφερειακά Δικαστήρια και τα Αναπληρωματικά Περιφερειακά Δικαστήρια.

Τέλος, ορισμένες περιφέρειες θα έχουν επίσης αγώνες σε επίπεδο περιοχής για να αποφασίσουν το 2024.

Δείγματα ψηφοδελτίων μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της τοπικής εκλογικής επιτροπής της περιοχής σας.

Ψηφίστε στο ψηφοδέλτιο σας

Είτε ζείτε στο Σικάγο είτε στα προάστια, πολλές κοινότητες παλεύουν με ακανθώδη ερωτήματα. Ακολουθεί μια προεπισκόπηση του τι να περιμένετε στο ψηφοδέλτιο σας, ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας.

Επίσης: Τι είναι το δημοψήφισμα «Φέρτε το Σικάγο στο σπίτι» και είναι ακόμα στο ψηφοδέλτιό σας;

Αγώνες που είναι πολύ κοντά για να καλέσετε

Εισαγγελέας της πολιτείας της κομητείας Κουκ

Μια μέρα μετά τις προκριματικές εκλογές του Ιλινόις, η κούρσα για να είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Εισαγγελέα της Πολιτείας της Κομητείας Κουκ είναι πολύ κοντά.

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης, η Elaine O'Neill Burke είχε ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Clayton Harris. Με το 99% των περιφερειών να αναφέρουν, χωρίζονται από περίπου 9.000 ψήφους.

READ  Η μελέτη διαπίστωσε ότι η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται ραγδαία στη Νότια Αμερική

Φόρος μεταβίβασης ακινήτων στο Σικάγο

Ο προτεινόμενος φόρος μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας του Σικάγο, ο οποίος αναφέρεται από ορισμένους ως “Φόρος Έπαυλης” ή “Φέρτε το Σικάγο στο σπίτι”, βρίσκεται στην κορυφή της κούρσας για τις προκριματικές εκλογές του Ιλινόις του 2024.

Ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων είναι ο φόρος που καταβάλλεται για κάθε ακίνητο που πωλείται στην πόλη. Η τρέχουσα τιμή είναι 3,75 $ για κάθε 500 $. Εάν εγκριθεί, η πρόταση θα άλλαζε την αναλογία σε μια προοδευτική ή διαβαθμισμένη δομή για κατοικίες και εμπορικές κατοικίες σε όλα τα ακίνητα τριών ορόφων.

Αυτό το ποσοστό θα έπεφτε στα 3 $ για κάθε 500 $ για ακίνητα που πωλούνται για λιγότερο από 1 εκατομμύριο $. Για πωλήσεις άνω του 1 εκατομμυρίου $, η αύξηση είναι $10 για κάθε $500 σε τιμή μεταξύ 1 και 1,5 εκατομμυρίου $. Για ακίνητα άνω του 1,5 εκατομμυρίου $, ο φόρος είναι 15 $ για κάθε $500 σε αξία άνω του 1,5 εκατομμυρίου $.

Τα έσοδα από την αύξηση των φόρων θα διατεθούν στις προσπάθειες για την καταπολέμηση των αστέγων.

Αντιπρόσωπος Mike Post εναντίον Darren Bailey στη 12η Περιφέρεια

Σε μια από τις υψηλών προδιαγραφών κούρσες του Ρεπουμπλικανικού Κογκρέσου στο Ιλινόις, ο νυν βουλευτής Μάικ Ποστ αντιμετωπίζει τον πρώην υποψήφιο κυβερνήτη του Ιλινόις Ντάρεν Μπέιλι στη 12η Περιφέρεια.

Ο Ποστ, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2014, έλαβε ορισμένες εγκρίσεις υψηλού προφίλ από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κέρδισε εύκολα τις προεδρικές προεδρικές εκλογές του Ιλινόις το βράδυ της Τρίτης. Οι εκλογές σηματοδοτούν την πρώτη φορά που ο Post αντιμετωπίζει έναν πρωταρχικό αμφισβητία από το 2018, όταν ο Πρέστον Νέλσον έθεσε υποψηφιότητα εναντίον του.

READ  Η Goldman πρόκειται να ξεκινήσει τον μεγαλύτερο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας

Η εκστρατεία της Μπέιλι επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό σε ζητήματα της Δεύτερης Τροποποίησης και στην ώθησή της κατά της πρόσβασης στις αμβλώσεις. Τόνισε επίσης μεγαλύτερες επενδύσεις στην ενεργειακή ανεξαρτησία και την ασφάλεια των συνόρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *