Η Γερμανία συνέλαβε έναν Ιρανό υπήκοο που θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση



CNN

Γερμανός Η αστυνομία συνέλαβε έναν Ιρανό υπήκοο ως ύποπτο ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας την Κυριακή.

Η αστυνομία στη δυτική πόλη Μούνστερ είπε ότι ο 32χρονος πιστεύεται ότι αγόρασε απροσδιόριστη ποσότητα των δηλητηρίων κυανίου και ρικίνης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια «επίθεση εμπνευσμένη από τον ισλαμισμό».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος συνελήφθη μετά από έρευνα του Κεντρικού Γραφείου Τρομοκρατίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, μονάδα της εισαγγελίας του Ντίσελντορφ.

Ο Χόλγκερ Χέμινγκ από την εισαγγελία του Ντίσελντορφ είπε στο Reuters ότι «σοβαρές πληροφορίες» από την υπηρεσία ασφαλείας ενός «φιλικού κράτους» ώθησαν την αστυνομία να παρέμβει τη νύχτα.

Η αστυνομία κατέσχεσε ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης, αλλά η έρευνα στο σπίτι του υπόπτου στην πόλη Castrop-Rauxel δεν βρήκε κυάνιο ή ρικίνη, είπε ο Hemming στο πρακτορείο ειδήσεων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα ακόμη άτομο έχει συλληφθεί για την υπόθεση.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Χέμινγκ επιβεβαίωσε ότι ο συλληφθείς ήταν ο αδερφός του υπόπτου και η αστυνομία είπε ότι θα ληφθεί απόφαση αργότερα για το αν θα εκδοθεί επίσημο ένταλμα σύλληψης.

READ  Ο νικητής του US Open Carlos Algarz χάνει το Australian Open λόγω τραυματισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *