Η Ρωσία αναπτύσσει νέα τεχνολογία επιτήρησης για να καταπολεμήσει τις διαφωνίες του πολέμου στην Ουκρανία

Το επεκτεινόμενο πρόγραμμα — επίσημα γνωστό ως System for Operational Intelligence Operations, ή SORM — είναι ένας ατελής μηχανισμός επιτήρησης. Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών στη Ρωσία συχνά εγκαθιστούν και ενημερώνουν τεχνολογίες ατελώς, πράγμα που σημαίνει ότι το σύστημα δεν λειτουργεί πάντα σωστά. Ο όγκος των δεδομένων που απορρίπτονται μπορεί να είναι συντριπτικός και άχρηστος.

Πρώτον, ο φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης Alexey A. Η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον πολιτικών αντιπάλων όπως οι υποστηρικτές του Ναβάλνι. Ειδικοί στα ψηφιακά δικαιώματα είπαν ότι η ζήτηση για τα εργαλεία αυξήθηκε μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Ρώσοι αξιωματούχοι στράφηκαν σε τοπικές εταιρείες τεχνολογίας που κατασκεύασαν τα παλιά συστήματα επιτήρησης και ζήτησαν περισσότερα.

Η ώθηση απέδωσε καρπούς για εταιρείες όπως η Citadel, που αγόρασαν τον μεγαλύτερο εξοπλισμό ψηφιακής υποκλοπής στη Ρωσία, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. ανακοίνωσε η Αμερική Κυρώσεις κατά της Citadel και του σημερινού ιδιοκτήτη της, Anton Serebennikov Τον Φεβρουάριο.

“Τα τμήματα που συνδέονται με τον στρατό και τις επικοινωνίες λαμβάνουν πολλή χρηματοδότηση τώρα για να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις”, δήλωσε η Ksenia Ermoshina, ανώτερη ερευνήτρια που μελετά τις ρωσικές υπηρεσίες παρακολούθησης μέσω του Εργαστηρίου Πολιτών του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ενός ερευνητικού ινστιτούτου.

Οι νέες τεχνολογίες δίνουν στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας μια γεύση από το Διαδίκτυο. Ένα σύστημα παρακολούθησης από τη MFI Soft, μια θυγατρική της Citadel, επιτρέπει την γραφική εμφάνιση πληροφοριών σχετικά με τους συνδρομητές τηλεπικοινωνιών σε έναν ειδικό πίνακα ελέγχου για χρήση από τις περιφερειακές αρχές της FSB, μαζί με στατιστικές αναλύσεις της κυκλοφορίας τους στο Διαδίκτυο.

Ένα άλλο εργαλείο λογισμικού MFI, το NetBeholder, μπορεί να χαρτογραφήσει τις τοποθεσίες δύο τηλεφώνων με την πάροδο του χρόνου και να ανιχνεύσει αν συναντούν το ένα το άλλο ταυτόχρονα, υποδεικνύοντας μια πιθανή συνάντηση μεταξύ ανθρώπων.

READ  Αυξάνονται οι απολογισμοί του ελληνικού τρένου καθώς οι διασώστες περνούν μέσα από απανθρακωμένα συντρίμμια

Μια διαφορετική λειτουργία που χρησιμοποιεί την παρακολούθηση τοποθεσίας για να ελέγξει εάν πολλά τηλέφωνα βρίσκονται συχνά στην ίδια περιοχή, εντοπίζει εάν κάποιος χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερα τηλέφωνα. Με πλήρη πρόσβαση στις πληροφορίες συνδρομητών του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, το σύστημα της NetBeholder μπορεί να αναγνωρίσει τη χώρα προέλευσης κάθε χρήστη στη Ρωσία ή ενός αλλοδαπού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *