Η Apple ανακοίνωσε νέα MacBook Air με τσιπ M3

Ένα μήνα μετά την παρουσίαση των ακουστικών Vision Pro, η Apple ανακοίνωσε μια ενημέρωση για τη διαρκώς δημοφιλή σειρά MacBook Air. Το μεγάλο takeaway εδώ; Το νέο MacBook Air είναι εξοπλισμένο με το ιδιόκτητο chipset M3 της εταιρείας. Το τσιπ προηγουμένως προοριζόταν για την πιο ισχυρή σειρά MacBook Pro και τα πιο πρόσφατα μοντέλα iMac και έρχεται στα νέα μοντέλα MacBook Air 13 και 15 ιντσών.

Το τσιπ M3 είναι σημαντικά πιο ισχυρό από τον προκάτοχό του, με δοκιμές αναφοράς να δείχνουν κατά προσέγγιση αύξηση της απόδοσης κατά 17 τοις εκατό σε εργασίες ενός πυρήνα και 21 τοις εκατό σε εργασίες πολλαπλών πυρήνων. Αυτό ισχύει για την απόδοση της GPU, με περίπου 15 τοις εκατό βελτίωση σε σύγκριση με το M2.

Με άλλα λόγια, η γραμμή μεταξύ MacBook Air και Pro συνεχίζει να θολώνει. Πέρασαν οι εποχές που ο Air χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για περιήγηση στο διαδίκτυο. (Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το νέο Air έχει το τυπικό τσιπ M3, και όχι το M3 Pro ή το Max).

Πέρα από το νέο τσιπ, εξακολουθεί να είναι ένα MacBook Air. Μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο με το μοντέλο του 2022, με την ίδια υπέροχη οθόνη 13,6 ιντσών και εκπληκτικά στιβαρή ρύθμιση τετραγώνων ηχείων. Πριν από δύο χρόνια αποκαλούσαμε την έκδοση M2 «ο σχεδόν τέλειος Mac της Apple» και «ιδανικό υπερφορητό». Ομοίως, το μοντέλο των 15 ιντσών είναι πανομοιότυπο με αυτό που κυκλοφόρησε η Apple το περασμένο καλοκαίρι, μείον την αναβάθμιση M3.

Τα νέα MBA έρχονται με σχετικά μέτρια μνήμη RAM 8 gigs – αλλά αυτά δεν είναι τα γεμάτα δύναμη φορητούς υπολογιστές της Apple. Έχουν… ένα πολύ δυνατό τσιπ. Όπως και πριν, και οι δύο υπολογιστές έχουν έως 24 GB μνήμης RAM και 2 TB αποθηκευτικού χώρου. Όπως σημειώνει η Apple, θα πρέπει να υπάρχουν νέα πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για δύο εξωτερικές οθόνες όταν ο φορητός υπολογιστής είναι κλειστός. Οι φορητοί υπολογιστές Air 2024 περιλαμβάνουν Wi-Fi 6E.

READ  Σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη, στη βόρεια Ελλάδα, σκοτώνει 29 και τραυματίζει 85

Το M3 MacBook Air 13 ιντσών κοστίζει 1.099 δολάρια, ενώ το μοντέλο 15 ιντσών ξεκινά από 1.299 δολάρια. Η Apple αποχαιρετά το M1 MacBook Air, ενώ το μοντέλο M2 13 ιντσών θα παραμείνει στην πώληση για 999 δολάρια.

Και τα δύο νέα μοντέλα MacBook Air είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία σήμερα και οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *