Οι Broncos πέτυχαν 85 εκατομμύρια δολάρια σε νεκρά χρήματα για να περικόψουν τον Russell Wilson

ENGLEWOOD, Κολωνία — Οι Denver Broncos ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να απελευθερώσουν τον εννέα φορές στρατηγό Pro Bowl, Russell Wilson, μια κίνηση που τερματίζει μια ταραχώδη σειρά δύο σεζόν με την ομάδα.

«Μιλήσαμε με τον Russell Wilson [Monday] να τον ενημερώσει για την αποφυλάκισή του μετά την έναρξη της πρωταθλητικής χρονιάς [March 13, 4 p.m. ET]», ανέφεραν σε κοινή δήλωση ο προπονητής Σον Πέιτον και ο γενικός διευθυντής Τζορτζ Πάτον. “Εκ μέρους των Broncos, ευχαριστούμε τον Russell για τη συνεισφορά και την αφοσίωσή του στην ομάδα και την κοινότητά μας, ενώ του ευχόμαστε τα καλύτερα στην καριέρα του. Καθώς προχωράμε, εστιάζουμε στο να χτίσουμε την ισχυρότερη δυνατή ομάδα για τη σεζόν 2024. Πέρα από αυτό, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα χτίσουμε πάνω σε αυτήν την εκτός εποχής, και το draft και το free πρακτορείο.” Κερδίζουμε την ευελιξία να διαπρέψουμε μέσω της αντιπροσωπείας.

Wilson εξέδωσε ανακοίνωση Ευχαριστώ την πόλη του Ντένβερ, πολλούς συμπαίκτες, το προσωπικό της καφετέριας της ομάδας και τον Αντιπρόεδρο Ανάπτυξης Παικτών Ρέι Τζάκσον. Δεν ανέφερε τον Payton, τον Paton ή την ιδιοκτησία της ομάδας.

READ  Ο Πενς θυμήθηκε μια τεταμένη ανταλλαγή απόψεων με τον βοηθό Τζον Ίστμαν καθώς παραβιάστηκε το Καπιτώλιο

“Τα τελευταία τρία χρόνια, υποδεχτήκατε την οικογένειά μου και εγώ με ανοιχτές αγκάλες και μας αγκαλιάσατε ως μέλη της κοινότητας του Ντένβερ. Αυτή η πόλη θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Η οικογένειά μας μεγάλωσε εδώ, έκανε αμέτρητες αναμνήσεις και φιλίες , και σφυρηλάτησαν σχέσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή», είπε.

“Στους συμπαίκτες μου, σας ευχαριστώ που ήρθατε να παλέψετε μαζί και τα περάσατε όλα. Λατρεύω τόσες πολλές στιγμές από εσάς και είμαι ευλογημένος για τον αντίκτυπο που είχατε στη ζωή μου. Είμαι ευγνώμων για όλους. Είναι ένα τιμώ να σε εξαντλήσω και να είμαι συμπαίκτης σου».

Ολοκλήρωσε τη δήλωσή του γράφοντας: “Οι δύσκολες στιγμές δεν διαρκούν, αλλά οι σκληροί άνθρωποι κρατάνε. Ο Θεός με έπιασε. Είμαι ενθουσιασμένος για το τι θα ακολουθήσει.”

Η αθώωση του Wilson θα τελείωνε ένα απογοητευτικό κεφάλαιο και για τις δύο πλευρές. Στις δύο σεζόν του Wilson ως βασικός, οι Broncos πήγαν με 11-19 και έχασαν τα πλέι οφ. Ο Πέιτον τον έβαλε στον πάγκο με δύο παιχνίδια να απομένουν το 2023, σηματοδοτώντας το τέλος της καριέρας του στρατηγού στο Ντένβερ.

Οι Broncos υπέγραψαν με τον Wilson πενταετές συμβόλαιο αξίας 242,6 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την άφιξή του και θα λάβουν 85 εκατομμύρια δολάρια τις επόμενες δύο σεζόν λόγω της αποδέσμευσης.

Τις επόμενες εβδομάδες, οι Broncos θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα πάρουν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των νεκρών χρημάτων που κέρδισαν τη σεζόν '24 ή '25.

READ  Ισπανικές εκλογές: Το PP προηγείται, αλλά κανένα κόμμα δεν εμφανίζεται με αρκετή απόλυτη υποστήριξη για να σχηματίσει κυβέρνηση

Οι Broncos μπήκαν all-in για να αποκτήσουν τον Wilson από τους Seattle Seahawks πριν από δύο χρόνια, στέλνοντας δύο επιλογές πρώτου και δεύτερου γύρου και πέντε ντραφτ, συμπεριλαμβανομένων τριών παικτών.

«Είναι μοναδικό το ότι μπορείς να ανταλλάξεις έναν στρατηγό — έναν στρατηγό franchise — στην ακμή του, και νιώσαμε ότι έπρεπε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία», είπε ο Patton εκείνη την εποχή.

Τελικά, οι Broncos δεν χόρτασαν αυτές τις στιγμιότυπα του franchise. Ο Wilson έπαιξε για τρεις προπονητές στο Ντένβερ: τον Nathaniel Hackett και τον προσωρινό Jerry Roseburg το 2022 και τον Payton το 2023.

Ο Wilson, 35 ετών, μπαίνει σε μια αγορά ελεύθερων πρακτόρων όπου ομάδες όπως οι Minnesota Vikings και Pittsburgh Steelers θα μπορούσαν να κοιτάξουν τον βετεράνο.

«Για μένα, όλα έχουν να κάνουν με τη νίκη – στα επόμενα δύο χρόνια, θέλω να κερδίσω δύο [Super Bowls]Θέλω να νιώσω ξανά τη δροσιά αυτού του κυπέλλου», είπε πρόσφατα ο Wilson στο podcast «I'm a Sportsman». «Λατρεύω την πόλη και όλα αυτά, αλλά θέλεις να είσαι κι εσύ. [in] Ένα μέρος που σε αγαπάει. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να κερδίσω, αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει».

Ερωτηθείς στο συγκρότημα scouting σχετικά με την αναζήτηση για την εύρεση μιας απάντησης στο μακροπρόθεσμο στρατηγό, ο Payton είπε, “Γίνουμε καλύτεροι”.

Μετά από ένα στρατόπεδο εκτός εποχής και προπόνησης πέρυσι, όταν ο Πέιτον υποσχέθηκε να προσαρμόσει την επίθεση στον Γουίλσον, οι Μπρόνκος άνοιξαν τη σεζόν με 1-5, παίζοντας με τις δυνάμεις του.

Μια συνομιλία μεταξύ του Wilson, των εκπροσώπων του και των Broncos κατά τη διάρκεια της 9ης εβδομάδας του 2023 μπορεί να είναι το σημείο καμπής ενός δημόσιου ποδοσφαιρικού διαζυγίου. Λοιπόν, το συμβόλαιό του έχει 37 εκατομμύρια δολάρια σε εγγυήσεις τραυματισμών.

READ  Δεκάδες ρουκέτες της Χεζμπολάχ έπληξαν την αεροπορική βάση Meron στα βόρεια κατεχόμενα εδάφη.

Ο Γουίλσον είπε ότι του είπαν τότε ότι αν αυτός και οι εκπρόσωποί του δεν έπαιζαν οικονομική μπάλα, θα έπαιρνε ως βασικός.

«Σίγουρα μου είπαν ότι θα είμαι στον πάγκο, αυτό είναι όλο», είπε ο Wilson στο τέλος της σεζόν.

Οι Broncos, συμπεριλαμβανομένου του Patton και του ιδιοκτήτη/διευθύνοντος συμβούλου Γκρεγκ Μπένερ, έχουν πει ότι οι συζητήσεις για πιθανή οικονομική ελάφρυνση ή μείωση του ανώτατου ορίου αποδοχών είναι «καλή πίστη» και συνηθισμένες σε ένα πρωτάθλημα με προσοδοφόρα, μακροπρόθεσμα συμβόλαια μεταξύ μιας ομάδας και ενός παίκτη. .

“Δεν επέστρεψε, γρήγορα προς τα εμπρός στην Εβδομάδα 17 ο Sean κάνει μια αλλαγή στη θέση του στρατηγού”, είπε ο Paden. «Ήταν μια ποδοσφαιρική απόφαση που έλαβε ο Σον και πίστευε ότι ήταν προς το συμφέρον της ομάδας. Ήταν εντελώς ανεξάρτητη από οποιεσδήποτε συνομιλίες είχα με τον ατζέντη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *